Gönderen Konu: BRC Enjeksiyon Temizliği  (Okunma sayısı 1741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
BRC Enjeksiyon Temizliği
« : Mayıs 24, 2017, 16:31:40 »
Arkadaslar aracimin ilk marsta calisma sorunu oldugu icin bir konu acmistim. Sagolsun arkadaslar fikir verdi de ustaya gittigimde bile sorunun teshisini kafada belirlemistim. Usta da ayni seyi soyledi. Mesele "enjeksiyon isemesi"ydi. Benzinde 10 gundur kullaniyorum 700 km yaptim. Ilk marsta hicbir sorun yok. Cumartesi gunu enjeksiyon temizligi yapilacak. "BRC marka enjeksiyonlar temizlikle kurtarilabiliyor,  Atiker olsa mecbur degisecekti" dedi ustam. BRC enjeksiyon fiyati da tanesi 270tl olmak uzere 4tanesine 1080tl fiyat verdiler. Cumartesi temizlikle meselenin hallolma ihtimali nedir? Ona gore hazirlikli gideyim :)

Toyota Club Türkiye

BRC Enjeksiyon Temizliği
« : Mayıs 24, 2017, 16:31:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: BRC Enjeksiyon Temizliği
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2017, 17:20:54 »
Enjektörlere fazla fiyat vermişler bence bu sitede daha uygun.Buradan ben devamlı filtre alıyorum hem orjinal hem uyğun hemde ilği alaka çok iyi.
Fiyat takım halinde orjinal 750 tl
Linki özelden attım zira buradan attığım link değişiyor.

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2017, 19:29:46 »
lpg regülatörü yani beyninden de kaynaklanabilir. benim arabada beyin değişince düzelmişti.
bildiğim kadarıyla brc de lpg beyninin diyaframları değiştirilebiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2017, 09:27:39 »
Lpg sistemlerinin ömrü az çok belli kullanılan sistem 8-10 yıllık bir sistemse  zaten bu saatten sonra parça parça da olsa sürekli bir şeyleri değişmek isteyecek .Ben şahsen bu tip bir değişim yerine komple sistem yenilemeye giderim 1000 tl sadece enjektörlere vermek yerine 2000 tl verip komple sistemi yenilerim . Veya 1300-1400 lira gibi rakamlara atiker gold veya grand gibi sistemlerle komple sistemi yenilerim hem bütütn tesi,sat filtreler elektri aksam tank hepsi yenilenir kafanız rahat olur hem de en az 4-5 yıl başınız ağrımaz .

Dayın ikinci el araç aldı atiker sistem vardı üzerinde enjektördü regülatördü ayardı bir türlü düzen tutmadı .Dayıma da aynı fikri verdim çünki her gittiği usta para alıyor her değişen parça işin parça işçilik ödeniyor ayrıca ayar tutmadığı için sürekli ayar ücreti veriyor .  Dediğimi yaptı şimdi 2 yıl garantili herşeyi yeni sorun dahi olsa yapan servis ücretsiz bakmak zorunda arızalı parça olsa yenisi ile değiştirmek zorunda .Kaldı ki  en son  buluşmamızda valla yiyenim iyi ki yeğenim seni dinlemişim diyor  kafam çok rahat hiç sıkıntı da kalmadı diyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2017, 14:52:15 »
sayın yücel aydoğan ın fikrine katılıyorum.eskinin yenisi olmaz diye bir deyim var,peşin 1070 tl ödeneceğine taksitle yeni garantili sisteme geçmek çok daha mantıklı ,yarın tüv diyecek ki zamanı gelmiş tankı değiştirin,diğer aksamı değiştirinvs vs.yeni sistem lpg takılsın ,sanayide zaman ve emek harcanmasın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2017, 21:43:14 »
Anliyorum arkadaslar. Haklisiniz. Butun sisteni yenilemek daha mantikli. En azindan kafam rahat olur. Insallah cumartesi gunu yapilacak temizlikle hallolur da enjeksiyon almak zorunda kalmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2017, 12:10:02 »
Enjeksiyonlar kontrol edildi. 1 tanesinde kaçak olduğu tespit edildi. Orjinal Brc enjeksiyon takıldı. Sorun halledildi arkadaşlar. Eğer 4ü de bozuk olsaydı o zaman 1000 liraya enjeksiyon yenilemektense 1400e atiker sistem yenilenmesi yapacaktım ama çok şükür 200 liraya halloldu sorunum.