Gönderen Konu: Aracım su alıyor yardım  (Okunma sayısı 2754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
Aracım su alıyor yardım
« : Mayıs 23, 2017, 17:34:56 »
2011 model corolla aracım var. Geçenlerde çok şiddetli yağmur yağdı sonra bir baktım arabanın sağ ön ve arka ayak kısımlarında su var. Tavanında sağ tarsfında ıslanma olmuş. Ama az bir ıslaklık. Yerdeki döşemeleri kaldırıp içindeki süngeri çıkardım kurusun diye. Bunun sebebi ne olabilir. 

Toyota Club Türkiye

Aracım su alıyor yardım
« : Mayıs 23, 2017, 17:34:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1.6 ADVANCE 132 HP MULTIDIRVE S
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '14
Ynt: Aracım su alıyor yardım
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2017, 20:42:52 »
Geçmiş olsun aracın kapı fitillerini kontrol edin yırtık vb. varsa olabilir.Özellikle kapı üst kısımlarına bakılırsa iyi olur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2017, 08:25:46 »
geçenler de bir abi ile tanıştım 2007 sıfır corolla almış 10 yıl önce hala kullanıyor ve tavan hala su akıtıyor dedi.ilk inanmadım ama bana foto ve servis makbuzlarını filan  gösterdi.4 defa servis garanti kapsamında değiştirmiş bişeyler filan yapmış ama sonuç nafile aynı diyor yolda yağmura yakalanmaktan korkuyorum diyor:)

sizin aynı sorun değildir inş ama servise gitmenizde yarar var
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 275
  • Model Yılı: '06
  • 20 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2017, 10:24:20 »
Geçmiş Olsun. Ön cam ile tavan birleşiminde boyada kalkma oluyor bu sayede iç tavan direklerine su giriyor, direk döşemelerinde de alta su damlatıyor genelde. Üst tarafın ıslanması bu yüzden olabilir. Oto camcı cam fitillerinizi ve boya açılmalarını kontrol edecektir. Sorununuz kapı fitillerinde olsa idi iç tavan direkleri ıslanmazdı. Sorun bu şekilde ise ve camınızda çatlak yoksa cam sökülüp, paslanan yerler zımparalanır ve astar çekilir. Kuruduktan sonra camınızı oto camcı tekrar takar. Camınızda kurtarmayacak çatlak varsa sökülürken dağılacağından kasko ile camı sökmeden değişim yapabilirsiniz.
Corolla 2006 1.6 VVTİ Terra Otm. Sedan