Gönderen Konu: verso yakıt tüketimi?kronik sorunları?  (Okunma sayısı 34245 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
verso yakıt tüketimi?kronik sorunları?
« : Mayıs 17, 2017, 13:32:10 »
merhaba versoyu gözüme kestirdim ama ilk olarak aklıma şu 7 koltuklu otomobil olanlar arkadaki 2 koltuğa yetişkin oturabiliyor mu? yakıtı lpg de kaç lt?ve 2.elde satışı nasıl? bu sorular takıldı tavsiye ve fikirleriniz önemli.malum sitede favoriye 5-6 tane verso ekledim bikaç haftada 3 tanesi ilandan kalktı galiba satılmış..yani çok da tutulmadığı doğru değil gibi geldi bana..bir de her aracın kronik sorunları olur bu aracın kronik sorunları alırken özellikle kontrol etmem gereken şeyleri nelerdir? teşekkürler

Toyota Club Türkiye

verso yakıt tüketimi?kronik sorunları?
« : Mayıs 17, 2017, 13:32:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: verso yakıt tüketimi?kronik sorunları?
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2017, 14:42:01 »
uzun süre 11 yıl verso kullanmış biri olarak şunu diyebilirim arkadaki 2 li koltukta yetişkin oturur ancak ayakları boy uzun ise ve yol uzun ise sıkıntı yaratabilir ayrıca arka ek koltuk açıkken bagaj olarak sadece küçük bie el çantası koyacak yeriniz kalır, yakıt ise göreceli 1.6 benzinli motor bu araca zorlamazsanız yeter performans beklemeyın,  ama lpg ile araç tam uyumlu, 1.6 dizel bmw motorlusu da var ama bazı sorunları olduğu söylendi yağ yakmak gibi, 1.8 otomatik ise (ben bunu kullandım) en tercih edilecek modeli fakat ancak eski kasaısnı bulmak mümkün yenileri çok fiyatlı ve bulmak zor, 2.elde sıkıntısızdır kolay satılır çünkü bu tip araç arayan belli bir kesim var
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '10
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2017, 17:00:07 »
Sedat bey merhaba, ben geçen sene 2010 model ikinci el 7 kişilik VERSO aldım.Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum.Ben aldığımda LPG ttaklı değildi.Ben LPG taktırdım.Depo 40 litre LPG alıyor ve yaklaşık 400 km yol yapıyorum.Arka iki koltuk  çocuklar için uygun ,yetişkin insan rahat edemez.Bende  dört çocuk var bazen arka koltukları açıyorum fakat açmasamda  çocuklar fazla sıkışık olmadan rahat edebiliyorlar.Tabi arkaya yetişkin oturacak olur ise en arka iki koltuğu kullanıyorum ve bu şekilde ihtiyacımı karşılıyor.Bagajınız çok ise arka iki koltuğu yatırıp   geniş bağaj hacmine sahip olabilirsiniz fakat arka iki koltuk açık iken bagaj çok küçük oluyor.Ben bazen arka iki  koltuğun teki kapatıp bağaj olarak kullanıyorum.Performans konusunda benim ihtiyaçımı karşılıyor araç biraz geç toparlıyor fakat devrini alınca yapıştır.
2010 Toyota Verso Piremium - KONYA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '14
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2017, 17:18:52 »
Arka 2 koltukta kesinlikle yetişkin oturamaz. Ancak şehir için 1-2 km yol gidilecekse belki katlanılabilir. 2. el fiyatları piyasaya göre biraz daha düşük oluyor çünkü pek müşterisi yok. Zaten yolda da dikkat ederseniz binde bir denk geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 58000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2017, 17:26:09 »
2 litra dizel kullanıyorum. oldukça keyifli bir araç
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2017, 20:56:43 »
aracın satıcısı az olduğu için 2 elde bulmak zor bu araçtan memnuniyet genelde çok iyi zira

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 58000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2017, 21:43:51 »
Satarız  :rofl:
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2017, 18:15:36 »
valla ben bile 2015 -2016 1.8 otomatik bulursam alırım tekrar verso

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2017, 09:18:21 »
uzun süre 11 yıl verso kullanmış biri olarak şunu diyebilirim arkadaki 2 li koltukta yetişkin oturur ancak ayakları boy uzun ise ve yol uzun ise sıkıntı yaratabilir ayrıca arka ek koltuk açıkken bagaj olarak sadece küçük bie el çantası koyacak yeriniz kalır, yakıt ise göreceli 1.6 benzinli motor bu araca zorlamazsanız yeter performans beklemeyın,  ama lpg ile araç tam uyumlu, 1.6 dizel bmw motorlusu da var ama bazı sorunları olduğu söylendi yağ yakmak gibi, 1.8 otomatik ise (ben bunu kullandım) en tercih edilecek modeli fakat ancak eski kasaısnı bulmak mümkün yenileri çok fiyatlı ve bulmak zor, 2.elde sıkıntısızdır kolay satılır çünkü bu tip araç arayan belli bir kesim var
teşekkürler bilgiler için,bunların dizel hangi motoru bmw motorlu olan? 1.8 motor 1.6 ya göre daha yavaş gitmez mi ikinci elde?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2017, 10:33:52
aracın satıcısı az olduğu için 2 elde bulmak zor bu araçtan memnuniyet genelde çok iyi zira
memnuniyet yorumlarını okuduğumda çoğu kişi yani toyota corolla kullanmış çoğu kişi versonun iç malzeme kalitesinin corolla sedanlara göre çok daha yetersiz olduğunu ve hiç beğenmediklerini gördüm...Bu beni çok şaşırttı acaba böyle bişey mümkün mü? Üretim fabrikaları mı farklı,neden olabilir bu?Veya doğruluğu var mıdır emin olamadım bilmem siz ne dersiniz?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2017, 10:34:13
memnuniyet yorumlarını okuduğumda çoğu kişi yani toyota corolla kullanmış çoğu kişi versonun iç malzeme kalitesinin corolla sedanlara göre çok daha yetersiz olduğunu ve hiç beğenmediklerini gördüm...Bu beni çok şaşırttı acaba böyle bişey mümkün mü? Üretim fabrikaları mı farklı,neden olabilir bu?Veya doğruluğu var mıdır emin olamadım bilmem siz ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2017, 11:48:59 »
teşekkürler bilgiler için,bunların dizel hangi motoru bmw motorlu olan? 1.8 motor 1.6 ya göre daha yavaş gitmez mi ikinci elde?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2017, 10:33:52

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2017, 10:34:13

1.6 dizel motor diye satılanlar bmw nin geliştirdiği bir motor toyota da 1.6 dizel motor yoktu bmw den aldı taktı motor güzel ama yağ eksiltiyor dendi birde otomatik değil, benim 1.8 ise otomatik benzinli idi buna lpg taktınmı tadından yenmez ama ben takmam, satış konusuna gelince 1.8 benzinli aracı 3 saat te sattım :)

iç malzeme konusuna gelince aslında ilk versolar daha iyi kaliteye sahipti, sonra kasa değişti üretimin büyük kısmı yerli parça oldu plastik oranı maliyet düşürmek için çoğaldı ama ha corolla ha verso aynı plastik malzeme sadece krom şeritler ile süsleyince albeni değişiyor tabi,   corolla ve verso adapazaında üretiliyor bantları yan yana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2017, 10:40:36 »
1.6 dizel motor diye satılanlar bmw nin geliştirdiği bir motor toyota da 1.6 dizel motor yoktu bmw den aldı taktı motor güzel ama yağ eksiltiyor dendi birde otomatik değil, benim 1.8 ise otomatik benzinli idi buna lpg taktınmı tadından yenmez ama ben takmam, satış konusuna gelince 1.8 benzinli aracı 3 saat te sattım :)

iç malzeme konusuna gelince aslında ilk versolar daha iyi kaliteye sahipti, sonra kasa değişti üretimin büyük kısmı yerli parça oldu plastik oranı maliyet düşürmek için çoğaldı ama ha corolla ha verso aynı plastik malzeme sadece krom şeritler ile süsleyince albeni değişiyor tabi,   corolla ve verso adapazaında üretiliyor bantları yan yana :)
tşkkr bilgi için:) o zaman şu corollanın versodan çok daha kaliteli iç mekana sahip olduğu söylentiden ibaret. Peki son yıllarda malzeme kalitesi düştü başta iyiydi derken mesela hangi yıllara kadar malzeme kalitesi iyiydi? Ben plastik iç aksamların ses yapmasından nefret ederim eğer plastik aksam arttıu ise ses de artacaktır diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Corolla 1991 1.6XL 16V Orjinal Japon
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 59500
  • Model Yılı: '09
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2017, 02:08:50 »
Ben bu sene 1991 model toyotamı 25 sene kullandıktan sonra sattım ve aralık ayında verso sahibi oldu. 2009 model eski kasa 1,6 comfort extra aracım var. Müzisyen olduğum ve eşya taşıma ihtiyacı olan durumlarla sıklıkla karşılaşmaya başladığım için bu tarz geniş iç hacmi olan bir araca bakıyordum ticari araçlara yönelmiştim fakst eşim tipinden dolayı baktığım araçları hiç beğenmedi ve toyota rahatlığına alıştığımız için (servis/sürüş rahatlığı/kaliteli motor) başka araçlar pek hoşumuza gitmedi. Versoya sadece internetten araştırdığım kadar biliyordum aracı sahibinin yanına gittiğimde şu şekilde inceledimilk önce arka koltukları yatırıp iç hacmine baktım..sonrada aracı tepesindeki tavan bagajı baplamak için oldupunu düşündüğüm demirlerinden salladım. Hiçbir ses gelmedi. Daha sonrada içine oturup camları kapatıp ses sistemine baktım (müzik önemli) :). Diğer başlıklarda denk gelmişsinizdir ses sistemi benim için çok tatmin edici olmadı. Konsolun orjinalliğinden vazgeçebilirsem iyi bir set takabilirim belki. Plastik malzeme eski arabamda daha iyi olduğunj söyleyebilirim. Çünkü tamamen japonyada üretilen modellerdendi. Bu bir iki tık daha düşük kalite. Satıcı ağabey motora bakmıycakmısın dedi. Aa evet doğru deyip marşa bastık. İçeri motor sesi çok az geliyor. Dışarda da çok az sesi var. Motoru eski teknoloji bir arabadan buna geçince haliyle beğendim. Yakıt olarak da uzun yolda bir depo lpgyle 400km gidiyor. Arabayla tur atmadan notere gidip parasını verip aldık. Tekrar aracın başına gelince ilk defa kullanma şansım oldu. Uzun yolda ön camın köşesinden bazen rüzgar sesi geliyor ama bu kronik bir sorun sanırım.

Totalde aracı beğendim. Kapılardaki kumaşları tutkalından bırakmıştı kendisini. Yarın aynı renk deri bulduğum bir yerde 250₺ ye kaplatıcam. Alırsanız pişmanlık yaşamayacağınız orta segmentin üstünde bir araç..
Corolla 1991 1.6XL 16V Japon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2017, 11:23:51 »
Ben bu sene 1991 model toyotamı 25 sene kullandıktan sonra sattım ve aralık ayında verso sahibi oldu. 2009 model eski kasa 1,6 comfort extra aracım var. Müzisyen olduğum ve eşya taşıma ihtiyacı olan durumlarla sıklıkla karşılaşmaya başladığım için bu tarz geniş iç hacmi olan bir araca bakıyordum ticari araçlara yönelmiştim fakst eşim tipinden dolayı baktığım araçları hiç beğenmedi ve toyota rahatlığına alıştığımız için (servis/sürüş rahatlığı/kaliteli motor) başka araçlar pek hoşumuza gitmedi. Versoya sadece internetten araştırdığım kadar biliyordum aracı sahibinin yanına gittiğimde şu şekilde inceledimilk önce arka koltukları yatırıp iç hacmine baktım..sonrada aracı tepesindeki tavan bagajı baplamak için oldupunu düşündüğüm demirlerinden salladım. Hiçbir ses gelmedi. Daha sonrada içine oturup camları kapatıp ses sistemine baktım (müzik önemli) :). Diğer başlıklarda denk gelmişsinizdir ses sistemi benim için çok tatmin edici olmadı. Konsolun orjinalliğinden vazgeçebilirsem iyi bir set takabilirim belki. Plastik malzeme eski arabamda daha iyi olduğunj söyleyebilirim. Çünkü tamamen japonyada üretilen modellerdendi. Bu bir iki tık daha düşük kalite. Satıcı ağabey motora bakmıycakmısın dedi. Aa evet doğru deyip marşa bastık. İçeri motor sesi çok az geliyor. Dışarda da çok az sesi var. Motoru eski teknoloji bir arabadan buna geçince haliyle beğendim. Yakıt olarak da uzun yolda bir depo lpgyle 400km gidiyor. Arabayla tur atmadan notere gidip parasını verip aldık. Tekrar aracın başına gelince ilk defa kullanma şansım oldu. Uzun yolda ön camın köşesinden bazen rüzgar sesi geliyor ama bu kronik bir sorun sanırım.

Totalde aracı beğendim. Kapılardaki kumaşları tutkalından bırakmıştı kendisini. Yarın aynı renk deri bulduğum bir yerde 250₺ ye kaplatıcam. Alırsanız pişmanlık yaşamayacağınız orta segmentin üstünde bir araç..
şu kapılarda kumaşın kendini tutkaldfan salması arkadaşımın corollasında da olmuştu,bu da kronik..yani su ile silindiği zaman salıyor kumaş kendini,çok az su kullanatrak silmek gerek galiba.Önceki toyotanız neydi sizin? genel olarak versodan kullananlar memnun ben de düşünüyorum hayırlısı inş ama bütçem yakın zamanda alabilecek güçte değil:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2017, 12:22:06 »
2014, 1.6 bmw dizel'im var; 0 aldım; şu anda 50 000km civarında. Çok memnunum. Motorun yağ eksiltme gibi bir sorunu yok, bu benim bildiğim toyota'nın kendi üretimi olan 1.4-d dizel motorlarda rastlanan bir sorun, forumda yazılıp çizilmişti; Şu anda Istanbul şehir-içi 6.3-6.4 lt gibi harcıyor. Bence hızlanma çabukluğu yeterli düzeyde; şehirlerarası yollarda hiçbir bir sorun yaşamadık.

Benimkinde üçüncü sıra koltuk yok, üçüncü sıraya yetiştin oturamaz diyenlere katılıyorum; ancak arkayı sadece bagaj olarak düşünürseniz, inanılmaz geniş, ferah ve işlevsel bir araç; biz çok eşyalı uzun yollar yapıyoruz, arka koltuklar tamamen yatıyor, ikea'dan uzun büyük paketler yükleyebiliyoruz. Oturma pozisyonu, vites, ön yan görüş bence mükemmel. Verso'ya alıştıktan sonra hem sedan araçlar, hem hatchback araçlar çok basık ve dar geliyor.

Eğer ikinci el alacaksanız bence hiç düşünmeyin alın; ama yeni alacaksanız beklemenizi tavsiye ederim, çünkü sanıyorum önümüzdeki yıl verso komple yenilenecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 15, 2017, 20:21:09 »
hybrid gelebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 08, 2017, 11:48:15 »
hepinize teşekkr ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 08, 2017, 15:00:08 »
hepinize teşekkr ederim

Sadece aracı yıkarken üzerini temizlemek silmek zor oluyor  :rofl:
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.