Gönderen Konu: Disk ve balata değişimi  (Okunma sayısı 10181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Disk ve balata değişimi
« : Mayıs 17, 2017, 12:12:44 »
Aracım iki üç gündür 80 ve üstü hızlarda frene basınca direksiyonda titreme yapiyor. Disklerde yamulma vardır dedi usta. Diskler değişince balatalar da değişecekmiş mecburen. Parçacıya sordum; "Yavuzsan disk 195tl. Yetkili servise mal gönderen bir marka, güvenilirdir "dedi.  Ama emin olamadım. Takırmalı mıyım bu marka diskleri? Sorun çıkartır mı?

Toyota Club Türkiye

Disk ve balata değişimi
« : Mayıs 17, 2017, 12:12:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Disk ve balata değişimi
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2017, 18:59:51 »
Yavuzsan kaliteli bir üründür. Ben oto yedek parçacısıyım alman araçlarına veriyoruz hiç sıkıntı olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Disk ve balata değişimi (Çözüldü)
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2017, 00:12:28 »
Bu yorumun üzerine Yavuzsan disklerini  taktırdım bugün. 120 ile boş yolda frenleri denedim en ufak bi titreme hissetmedim. Teşekkürler ☺

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2017, 06:39:04 »
Henüz yeni disk ve balatalar ile bu tarz testlerden sakının.

Yeterli olmasada, mekanik ürünlerde sertifika kontrolü doğru olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2017, 12:08:36 »
Ön disk ve balatalar Salı günü değişti. Bugün cuma yani 3 gün oldu. 30 40 km yol yapmışımdır şehiriçi. Ancak bu sabah farkettim ki araçla düşük hızdayken 15 - 20 gibi kırt kırt diye bir sürtünme sesi geliyor. Hız 20yi geçince ses kesinlikle duyulmuyor. Frene basmadan da geliyor. Vites boşta ya da takılı farketmiyor. Neden olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2017, 12:12:59 »
Yeni olduğundan o sesi yapması normal, alışınca ses kesilir ayrıca balata disk yeniyken ani fren yapmayın diskte ve balatada sorun olmasın  çünkü yeni araç alınca bile 200-300 km ani fren yapmamaya çalışın diyorlardı. ONun içinde dikkatli olup aşırı süratli kullanmamaya uğraştık.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2017, 12:13:10 »
Ön disk ve balatalar Salı günü değişti. Bugün cuma yani 3 gün oldu. 30 40 km yol yapmışımdır şehiriçi. Ancak bu sabah farkettim ki araçla düşük hızdayken 15 - 20 gibi kırt kırt diye bir sürtünme sesi geliyor. Hız 20yi geçince ses kesinlikle duyulmuyor. Frene basmadan da geliyor. Vites boşta ya da takılı farketmiyor. Neden olabilir?

Diskler ve balatalar alışıyor olabilir. Ani frenlemelerden kaçının bir süre. Hafif frenlemeler yapın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2017, 12:16:34 »
Ancak fren yaparken gelmiyor ses. Normal araç 1.viteste 15 - 20 ile giderken duyuluyor. Hız 20yi geçti mi ses duyulmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2017, 14:21:12 »
prensip olarak ilk 500 km de ve mecbur kalmadıkça sert frenden kaçınmak şart,uyum için ,sizde sakin kullanın daha sonra hala ses olursa taktırdığınız ustaya gider kontrol ettirirsiniz,çok sorun olmadığını düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 20, 2017, 17:56:06 »
Diskleri takan ustaya gittim. Sesi duyamadı bile. Adam çok harala gürele bir tip. Araçla boş bir yola geçip 30la giderken boşa alıp yavaş yavaş 20 - 15 gibi hizlara inerken frene dokunacaktik sesi duymak için ama adam bindi gazladı dolaşti sonra da "hocam bunda ses falan yok. Takma kafana. O kadar ince ses sorun yapmaz. Hayirli gunler" dedi gecti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 290000
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2017, 00:50:13 »
Merhabalar,benzer bir olaydan bahsedeyim kendi aracımla ilgili;üç ay önceye kadar aracımın seyir halindeyken durmaya yakın anında frenleme esnasında kart kurt diye ses geliyordu defalarca çok bilmiş (ama bilgisiz)ustama gittim kendi aracı test ederken bir türlü şikayetimi bulamadı,ben direksiyona geçip test ederken sesi yaptırabiliyordum.fakat usta bir türlü teşhis koyamadı.bu arada Disk'lerimde balans yapmış üzerine.en sonunda aracın ön aks milleri de balans yaptı :)) tabi bu durumda paramla rezil olmaktansa servisin yolunu tuttum...Samsun Derindere Toyota servis ustasıyla çıktık test etmeye bu arada araca gaz verdikçe kanguru gibi zıplayarak gidiyoruz aks milinde balans olduğu için,diskten gelen kart kurt sesinide söyledim ustaya sağolsun tek seferde tarifime göre yapıp frenlemeyi çözdü olayı...sonuç olarak aks mili sağ ve sol değişti 25 günde Japonya'da üretilip geldi.diskler ve balatalarda değişti,kart kurt seside aks kafasındaki abs okuyucu dişlilerden kırılan olduğu için okuyucu sensörün yaptığı anlaşıldı ve problem giderildi.aks mili ,disk,balata maliyeti bana 4500tl'ye mal oldu.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2017, 18:03:38 »
Rahat duyulabilen bi kart kurt sesi miydi acaba. Benimki çok az duyulan bir ses. Disk değişiminden sonra ortaya çıktı benimki. 4500tl gibi bir masraftan Allah muhafaza.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2017, 00:00:52 »
Rahat duyulabilen bi kart kurt sesi miydi acaba. Benimki çok az duyulan bir ses. Disk değişiminden sonra ortaya çıktı benimki. 4500tl gibi bir masraftan Allah muhafaza.
evet bariz bir şekilde duyuluyor vede titreşim fren pedalına vuruntu yapıyordu
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2017, 00:50:03 »
Bende çok az, dikkatli dinleyince duyulan bir ses. Fren pedalına da herhangi bir titreme vs yaptırmıyor. Sanırım farklı bir sorun. Zaten ön disk ve balatalar değişince ortaya çıktı bu durum. Sanırım balata-disk alışmasını bekleyeceğim bi 300-500 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2017, 09:43:17 »
sayın mustafa başaran,bu yedek parçalar gerçekten yok mu?japonyada üretilip geliyor,sanayi de bir çözüm üretilemiyor mu?çünkü özel imalata giriyor ve çok yüksek maliyet getirmiş haliyle,başka bu tür sorun yaşayan oldu mu bilgi verebilir mi?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2017, 20:50:58 »
Bugün 92'den beri toyota kullanan ve ustası toyota servisindeyken aracını servise o ustaya götüren, ustası servisten ayrılıp özele geçtiğinde de daha da servise gitmeyen sadece o ustaya aracını götüren bir hocamın tavsiyesi üzerine o meşhur "Beytullah Usta"ya gittim.  Aracı lifte kaldırdı baktı kontrol etti herhangi bir sorun yok dedi. Bindik test ettik durmak üzere frenlerken o ses hiç gelmedi. Ben Mustafa Başaran arkadaşın söylediği aks mili probleminden şüphelendiğimi söyledim. Usta "Hocam aks mili problemi olsa sürekli ve güçlü bir ses yapar. Bak şu an dediğin şekilde frenliyorum hızımız da 30'dan 0'a kadar yavaş yavaş düşüyor ve hiçbir ses, hiçbir anormallik yok. Bu da demektir ki bir problem yok. O ses disk ve balatalarınız yeni değiştiği için oluşuyor. Rahat olun." dedi. Hatta aks mili şüpheme sesli güldü usta. "Aks mili sorunu olsa çok bariz belli olur. Alakası yok" dendi. Sesi de ustadan çıkınca denedim hiç duyamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2017, 21:38:03 »
sayın mustafa başaran,bu yedek parçalar gerçekten yok mu?japonyada üretilip geliyor,sanayi de bir çözüm üretilemiyor mu?çünkü özel imalata giriyor ve çok yüksek maliyet getirmiş haliyle,başka bu tür sorun yaşayan oldu mu bilgi verebilir mi?
Tokay bey,sanayide tabikide çıkması muhakkak vardır.ikamet ettiğim yer Samsun benim ya aracı Ankara ostim sanyiiye götürmem gerekiyordu yada parçayı kendim alıp gelmem.Araç uzun yol gidecek durumu olmadığı için götüremedim bende yaya olarak sanayilerde sürünmektense böyle servise gittim...parça durumuna gelince;10 yılını dolduran araçların yedek parça üretimi yokmuş.benim aracında yedek parça stoku gittiği için durum bundan ibaret oldu.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2017, 21:44:21
Bugün 92'den beri toyota kullanan ve ustası toyota servisindeyken aracını servise o ustaya götüren, ustası servisten ayrılıp özele geçtiğinde de daha da servise gitmeyen sadece o ustaya aracını götüren bir hocamın tavsiyesi üzerine o meşhur "Beytullah Usta"ya gittim.  Aracı lifte kaldırdı baktı kontrol etti herhangi bir sorun yok dedi. Bindik test ettik durmak üzere frenlerken o ses hiç gelmedi. Ben Mustafa Başaran arkadaşın söylediği aks mili probleminden şüphelendiğimi söyledim. Usta "Hocam aks mili problemi olsa sürekli ve güçlü bir ses yapar. Bak şu an dediğin şekilde frenliyorum hızımız da 30'dan 0'a kadar yavaş yavaş düşüyor ve hiçbir ses, hiçbir anormallik yok. Bu da demektir ki bir problem yok. O ses disk ve balatalarınız yeni değiştiği için oluşuyor. Rahat olun." dedi. Hatta aks mili şüpheme sesli güldü usta. "Aks mili sorunu olsa çok bariz belli olur. Alakası yok" dendi. Sesi de ustadan çıkınca denedim hiç duyamadım.
Ramazan bey umarım benim durumum gibi bir sıkıntı değildir.hiç bir usta kolay kolay araç sahibi kadar fakıf olamaz araca.usta 30 sn.bilemediniz 2 dk.kullanıyor aracı,nerden bilecek öyle şıp diye :D
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 25, 2017, 08:21:46 »
Mustafa bey bugün biraz daha inceleyince sesin sadece hafif frenlemelerde geldiğini farkettim. Mesela geri geri 20-30km gibi bir hizla gidiyor bosa alip frene hafif de bassam sert de bassam ses gelmiyor. Ancak ileri giderken frene hafifce basarsam hiz kac olursa olsun ilk basta ses yok. Hiz 30un uzerindeyken asla duyulmuyor. Hafif bir sekilde fren yapmaya devam ederken durmaya yakin girc girc kirt kirt gibi bir ses rahatca duyuluyor ve akabinde arac duruyor zaten. Sert frenlemelerde ses hic duyulmuyor. Ayagini frene hafif basarsan durmaya yakin duyuluyor yani ses. Sizdeki de bu sartlarda duyulan bir ses miydi?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2017, 08:23:17
Ha bir de fren pedalinda en ufak bir titresim bisey hissetmedim bu sesi duymaya baslayali beri. Sadece sag on taraftan bu sinir bozucu ses geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 25, 2017, 10:12:06 »
sayın mustafa başaran bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz,keşke daha üst modellerin yedek parçası uyabilseydi..neyse sonuçta orijinal parça takıldı,nereden baksanız yine 150-200 bin km gidecektir,yolunuz açık olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2017, 22:30:04 »
Mustafa bey bugün biraz daha inceleyince sesin sadece hafif frenlemelerde geldiğini farkettim. Mesela geri geri 20-30km gibi bir hizla gidiyor bosa alip frene hafif de bassam sert de bassam ses gelmiyor. Ancak ileri giderken frene hafifce basarsam hiz kac olursa olsun ilk basta ses yok. Hiz 30un uzerindeyken asla duyulmuyor. Hafif bir sekilde fren yapmaya devam ederken durmaya yakin girc girc kirt kirt gibi bir ses rahatca duyuluyor ve akabinde arac duruyor zaten. Sert frenlemelerde ses hic duyulmuyor. Ayagini frene hafif basarsan durmaya yakin duyuluyor yani ses. Sizdeki de bu sartlarda duyulan bir ses miydi?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2017, 08:23:17
Ha bir de fren pedalinda en ufak bir titresim bisey hissetmedim bu sesi duymaya baslayali beri. Sadece sag on taraftan bu sinir bozucu ses geliyor.
Ramazan bey,araç ileri istikamette ilerlerken durmaya yakın bir anda o garip sesi yapıyordu.sert basma olursa yapmıyordu.yani fren pedalına çok hassas basmakla o sesi yaptırabiliyorduk...Sizin ses olayıda "benim görüşüm"Balataları kaliper içinde tutan metal klips benzeri (ismini tam bilmediğim bir parça,sac gibi bir şey)parça gevşek olabilir yada disk ayna sacı diske temas ediyor olabilir fren basmasındaki kasıntı esnasında.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2017, 22:33:53
sayın mustafa başaran bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz,keşke daha üst modellerin yedek parçası uyabilseydi..neyse sonuçta orijinal parça takıldı,nereden baksanız yine 150-200 bin km gidecektir,yolunuz açık olsun.
Teşekkür ederim Tokay bey.aynen size katılıyorum,uzun vadede arıza yapmayacak bir parça aynı Zaman'da servis garantisi altında.aslında bozulmayacak bir parça ama aracın benden önceki sahibi sanırım yapmış bişeyler :D
İSRA-37