0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ön disk ve balatalar Salı günü değişti. Bugün cuma yani 3 gün oldu. 30 40 km yol yapmışımdır şehiriçi. Ancak bu sabah farkettim ki araçla düşük hızdayken 15 - 20 gibi kırt kırt diye bir sürtünme sesi geliyor. Hız 20yi geçince ses kesinlikle duyulmuyor. Frene basmadan da geliyor. Vites boşta ya da takılı farketmiyor. Neden olabilir?
Rahat duyulabilen bi kart kurt sesi miydi acaba. Benimki çok az duyulan bir ses. Disk değişiminden sonra ortaya çıktı benimki. 4500tl gibi bir masraftan Allah muhafaza.
sayın mustafa başaran,bu yedek parçalar gerçekten yok mu?japonyada üretilip geliyor,sanayi de bir çözüm üretilemiyor mu?çünkü özel imalata giriyor ve çok yüksek maliyet getirmiş haliyle,başka bu tür sorun yaşayan oldu mu bilgi verebilir mi?
Bugün 92'den beri toyota kullanan ve ustası toyota servisindeyken aracını servise o ustaya götüren, ustası servisten ayrılıp özele geçtiğinde de daha da servise gitmeyen sadece o ustaya aracını götüren bir hocamın tavsiyesi üzerine o meşhur "Beytullah Usta"ya gittim. Aracı lifte kaldırdı baktı kontrol etti herhangi bir sorun yok dedi. Bindik test ettik durmak üzere frenlerken o ses hiç gelmedi. Ben Mustafa Başaran arkadaşın söylediği aks mili probleminden şüphelendiğimi söyledim. Usta "Hocam aks mili problemi olsa sürekli ve güçlü bir ses yapar. Bak şu an dediğin şekilde frenliyorum hızımız da 30'dan 0'a kadar yavaş yavaş düşüyor ve hiçbir ses, hiçbir anormallik yok. Bu da demektir ki bir problem yok. O ses disk ve balatalarınız yeni değiştiği için oluşuyor. Rahat olun." dedi. Hatta aks mili şüpheme sesli güldü usta. "Aks mili sorunu olsa çok bariz belli olur. Alakası yok" dendi. Sesi de ustadan çıkınca denedim hiç duyamadım.
Mustafa bey bugün biraz daha inceleyince sesin sadece hafif frenlemelerde geldiğini farkettim. Mesela geri geri 20-30km gibi bir hizla gidiyor bosa alip frene hafif de bassam sert de bassam ses gelmiyor. Ancak ileri giderken frene hafifce basarsam hiz kac olursa olsun ilk basta ses yok. Hiz 30un uzerindeyken asla duyulmuyor. Hafif bir sekilde fren yapmaya devam ederken durmaya yakin girc girc kirt kirt gibi bir ses rahatca duyuluyor ve akabinde arac duruyor zaten. Sert frenlemelerde ses hic duyulmuyor. Ayagini frene hafif basarsan durmaya yakin duyuluyor yani ses. Sizdeki de bu sartlarda duyulan bir ses miydi?Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2017, 08:23:17Ha bir de fren pedalinda en ufak bir titresim bisey hissetmedim bu sesi duymaya baslayali beri. Sadece sag on taraftan bu sinir bozucu ses geliyor.
sayın mustafa başaran bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz,keşke daha üst modellerin yedek parçası uyabilseydi..neyse sonuçta orijinal parça takıldı,nereden baksanız yine 150-200 bin km gidecektir,yolunuz açık olsun.