Gönderen Konu: abs ışığı  (Okunma sayısı 1535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
abs ışığı
« : Şubat 18, 2009, 19:22:39 »
aracım 2007 corollo linea, anahtarı ilk çevirmemde, yanan göstergelerin sönmesini bekleyip aracı öyle çalıştırıyorum, bugün göstergelerin sönmesini bekleyip, aracı çalıştırdığımda ikinci kez abs, p/s ve el freni çekik olmadığı halde el freni ışığının yandığını ve 3-4 saniye sonra söndü. bu normal mi? sonra araçla 3 km gidip markete uğradım, çıkışta aracı çalıştırırken gene göstergelerin sönmesini bekliyip çalıştırınca bu kez abs, p/s ışığı ikinci kez yanmadı...  bu yaşadıklarım normal mi?
2007 model toyota corolla linea

Toyota Club Türkiye

abs ışığı
« : Şubat 18, 2009, 19:22:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: abs ışığı
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2009, 21:59:00 »
Doğukan Bey, ben de tüm ışıkların sönmesini bekledikten sonra aracımı çalıştırıyorum. Bende de ABS ışığı araç çalıştıktan hemen sonra 1 saniye kadar yanıyor. Kafanızı takmayın bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2009, 23:26:24 »
Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa sabah ilk çalıştırmada ABS ışığı çalıştıktan sonra da 1-2 saniye falan yanıyor. Öğle tatiline giderken çalıştırdıktan sonra yanmıyor... Bu durum benim de dikkatimi çekmişti ama bunu böyle yapmışlar diye düşünüp, takmıyordum kafaya...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2009, 01:48:14 »
kardeşim araç tüplüyse lpg böyle şeylere neden olabiliyor. bir arkadaşımın aracında vardı sanırım 2006 model lpg taktırdı çok memnun ama bazen öyle birtakım lambaların yandığını fakat zarar vermediğini söylüyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2009, 07:37:40 »
  Selam.
 Eğer Abs ışığı sürekli yanık kalmıyorsa, muhtemelen arkadaşalrın da söylediği gibi bir sorun yoktur. Fakat bir ihtimalle dahi olsa, en azından fren hidrolik sıvısını ve seviyesini kontrol edin derim fren hidrolik kabından. Ayrıca o kabın üstünün ve kapağının temiz olmasına özen gösterin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2009, 00:51:28 »
arkadaşlar aynı problem bende de var. dikkat ediyorumda hava sıcaklığı 4-5 dereceden aşağıya inince bu abs ışığı yanıyor. sabahları ilk çalıştırmada hava sıcaklığı iyi ise ışığın yandığını görmedim. bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2009, 07:42:49 »
arkadaşlar aynı problem bende de var. dikkat ediyorumda hava sıcaklığı 4-5 dereceden aşağıya inince bu abs ışığı yanıyor. sabahları ilk çalıştırmada hava sıcaklığı iyi ise ışığın yandığını görmedim. bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Yücel Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...