Gönderen Konu: 98 GLİ nin geri vites cartlaması  (Okunma sayısı 4797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
98 GLİ nin geri vites cartlaması
« : Ağustos 19, 2006, 00:44:33 »
Arkadaşlar merhaba şu an(Mesajı okuyorken) her ne yapıyorsanız kolay gelsin.98 model Corolla GLİ aldım ve Toyota ile tanıştım.Arabamdan genel olarak memnunum ama geri viteslere takarken 'cartlama' yapıyor.Birkaç ustaya sordum bu arabalarda genellikle olduğunu söylediler.Daha önceden 2.5 yıl megane kullanmıştım.Aydınlatırsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 19, 2006, 00:44:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2006, 11:10:43 »
Hoşgeldin ve hayırlı olsun Süleyman kardeşinde de dediği gibi bu corollaların genetik bir özelliği.Geçmediği taktirde çift debriyaj olmazsa arabanı iki ye al ve tekrar geriye at yine de olmazsa arabayı bir'e tak ve bir iki cm oynat tekrar tak mutlkaka geçer. Kolay gelsin o kadarı kadı kızında da olurmuş
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 44 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2006, 11:30:02 »
Alıntı yapılan: Ferdi Çetinbaş
Hoşgeldin ve hayırlı olsun Süleyman kardeşinde de dediği gibi bu corollaların genetik bir özelliği.Geçmediği taktirde çift debriyaj olmazsa arabanı iki ye al ve tekrar geriye at yine de olmazsa arabayı bir'e tak ve bir iki cm oynat tekrar tak mutlkaka geçer. Kolay gelsin o kadarı kadı kızında da olurmuş
[/quote]
2004 model corolla sol kullanıyorum. Aynı olayı ben de yaşıyorum. Her zaman değil ama.Bazen geri vitese geçireceğimde zorlanıyor. Hiç ısrar etmiyorum. Arkadaşların dediği gibi 1.vitese alıp çok az hareket edince sorunsuz geri vitese geçiyor..
2012 corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2006, 00:03:07 »
Alıntı yapılan: Levent Sevim
Geri vites dişlisi prüzsüz olduğu için olması lazım o sesin.

Geri giderken ıııyyynnn diye gelen seste ordan geliyormuş hatta, biyerde okumuştum ne kdr doğrudur bilinmez.
[/quote]

Teşekkür ederim arkadaşlar biraz olsun rahatladım.Süleyman kardeşim 15 küsüre maloldu.İnternetten takip ettiğim kadarı ile sanıyorum normal(Araba orijinal) kilometre 97000 de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 20, 2006, 00:20:28 »
Alıntı yapılan: İbrahim ÖNGÜN
Teşekkür ederim arkadaşlar biraz olsun rahatladım.Süleyman kardeşim 17 küsüre maloldu.İnternetten takip ettiğim kadarı ile sanıyorum normal(Araba orijinal kilometre 97000 de.
[/quote]
   Levent bey anlayamadım geri vites dişlileri genelde pürüzlü mü oluyor?Pürüzsüz olması kayganlaştırıyor mu yoksa?

Bu arada bu forumda yeni olduğum için yazım şeklini sökmem biraz geç olacak gibi.Örneğin alıntılara girmeden cevaplamayı sökmeye uğraşıyorum.Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 20, 2006, 20:32:48 »
Eskiden 74 model Anadol'umuz vardı. Bu geri vites sorunu sadece onda var zannediyordum
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 21, 2006, 16:42:12 »
Avensiste gayet rahat geçiyor.

93 Corollamızda da rahat geçiyordu.İlk defa sizden duyuyorum dersem yalan olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ağustos 21, 2006, 22:59:26 »
2006 linea D4-D duymuyorum ben öle sesleri aceba cd çaların sesi yüksek olduğu içinmi ki ?
Keşke benim kalbimde arabamın motoru gibi sessiz çalışsaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 22, 2006, 00:02:47 »
Arkadaşlar hepiniz sağolun değerli eleştirileriniz için.Süleyman bey ve Ahmat KOCABACAK beyin dedikleri gibi sanıyorum tüm Corolla larda aynı şey var(Bazılarında olmayabilir.Onlar belki daha üstün bir teknoloji!!!!? ile üretilmiştir.).Ne yapalım,biraz daha itina ile kullanırız olur biter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2006, 00:22:34 »
 Sağol Süleyman kardeş beni de genç sınıfına koyduğun için,eyvallah.Teknoloji ile ilgili sözlerim espri idi.Ha bu arada;avatardan görebildiğimi doğru yorumluyorsam arabalarımız Turkuaz mavisi(Yani aynı renk) heralde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 25, 2006, 02:09:49 »
Sağol, şu anda düşünmüyorum ama Toyotacı arkadaşlardan ilgilenen olursa irtibat kurarız.Sen gene de resimlerini bi at hele görelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 07, 2006, 16:24:18 »
 Tamam Mehmet kardeş denerim.Ama arkadaşların daha önceki yazdıkları bayağı faydalı oldu.Ben gene de senin dediğini deneyeceğim.Eyvallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotaclubtr.com/
  • Araç: ---
« Yanıtla #12 : Eylül 07, 2006, 19:39:48 »
Kardeş bizde 2004 Corolla var ben sürekli öyle bir sorunla karşılaşmadım ama arasıra oluyor ve benden kaynaklanıyo bu olay ben geriye biraz hızlı geçiririm ve araba bazen tam durmadan vitesi geri alırım o arada caarrrrrtt diye bir ses gelir ve benim içim gider  bunu bilmeden çoğu kez yapıyorum alışkanlık heralde.Buna dikkat et ve debriyaja tam basmaya dikkat et...
Eski bir Toyota'cı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 07, 2006, 23:52:32 »
gerisi vitesi cırtlamayan toyota orijinal değildir arkadaşlar
corolla xei 1997

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 08, 2006, 01:57:37 »
Bu ses gayet normal.
Çoğu arabada bir zımbırtı vardır vitesin üstünde.Onu yukarı çeker öyle geçirirsiniz geri vitese.Bu zımbırtının Toyotalar'da olmaması iyi..
O sese de katlanacağınız artık.
Daha önce hiç şanzumanı indiren duymadım bu geri vites olayından (insanca geri vitese takanlardan bahsediyorum  )

Bu arada konuyla alakasız mesajları biraz kırptım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 15, 2006, 20:08:59 »
geri vites bütün arabalarda tam durmadan geçirmek istersen cartlar çünkü geri vites dişlileri düz(geri giderkenz gelen zırlama seside dişlilerin helisel değil düz olması) ve senkronmeç mekanizması yok.
tam durup geçirmeye çalışıyorsan ve hala çartlıyorsa debriyaj sisteminde hava varmı(hava sıkışarak debriyajın ayrışmasını zorlaştırır)
pedal ayarı bozuksa yapar
üçüncüsü debriyaj iyi değilse yapar(ama o zaman her viteste yapması lazım)
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 98 GLİ nin geri vites cartlaması
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2008, 11:56:49 »
Benim 96 GLİ mdede Oluyor Ama bi noktası var orayı çözünce tık sesi bile gelmeden attırıyorum alıstım artık bide sey durumu var  vites geriye geçti zannedilip (geri vites lambaları yanıyor) debriyajdan ayagımızı cekerken gıııııııırrrrrrrrrrrrrrrrrr die ses gelir oda vites arada kalmıs demektir 1 e alıp tekrar geriye almak sorunu cözer ;))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 07, 2008, 12:09:33 »
aynı sorun bendede var birgün geri vitesten öyle bir attıki vites,bide acele ediyordum. araba kendinden geçti sarsılamayan yeri kalmadı arabanın zaten o gün bu gün dış aks kafasından biri ötüyor. :)
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 07, 2008, 14:34:59 »
Çok seri olarak geri vitese altmaya kalkınca bende de oluyor cartlama. Ama sakin, kibarca yapınca bir sorun yok :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '19
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2008, 11:41:32 »
Merhaba,
Evet çok seri davranınca oluyor benim araçda da. Ama sakin yapınca kaymak gibi geçiyor.
Adnan