Gönderen Konu: Avensis 2011 Elegant Extra Arabanın İçindeki Keskin Benzin Kokusu  (Okunma sayısı 960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 152000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar başımdan bir hafta önce geçen bi durumu ilgili sizlere bilgilendirme yapmak istiyorum ki aynısı başınıza gelirse çok masraf yapmayın diye.
Arabayı yaklaşık 1 buçuk aydır aldım. Lpg li araç ama sıralı olduğundan benzin de koymak lazım. Benzini yarıdan çok koydum geçenlerde,ondan sonra arabanın içinde benzin kokusundan durulmuyordu. Kapıları açtım havalandırdım,ne yaptıysam olmadı, uzun yolda artık baş dönmesine bile sebep oldu :D Forumları araştırdım, arka koltuğu kaldırdım yoğunlaştı bu koku, orada bir kapak var onun altında da şamandıra kablolar vb şeyler vardı,o kapağı çevirdikçe sıkıldı. 5-6 tur döndükten sonra tamamen sıkıştı, sanırım gevşemiş yada benden öncekiler tam kapatmamış. Daha sonra diğer demir kapağı da yapıştırıcıyla kapattım , koltuğu taktım sorun kalmadı. Sizler de benzin boruları vb gibi parça değişiminden önce ustalardan kazık yemeden bunu deneyin derim ben.

Toyota Club Türkiye