0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Küt sesi helezon yaylarından geliyor olabilir. Benzer şekilde benim araçta da çukurlardan geçerken küt sesi duyuyordum. Helezonları değiştiriken, helezon baklalarının birbirine vurduğunu ve ezildiğini gördüm. Çamurluk içine elini sokup helezonun alt baklaları arasını kontrol edebilirsin. Buralar darbeden dolayı ezilmişse düzleşir. Bu durumda hem helezon hemde amortisörü kontrol etmen gerekir. Ben hem amortisör hemde helezonu değiştirdim.Titreme problemi yüksek devirde iken mi oluyor? Eğer tireme yüksek devirle alakalıysa ve araba boştayken gaz verip deviri yükselttiğinde titreme oluyorsa sorunun sebebi büyük olasılıkla ateşlemedir.
Mehmet bütün bu sorunlarının cevabı ort balanscıda . Arabaya ön takım çıkarttıracaksın motor takozlarından tablalara tabla lastiklerine viraj demirlerine ve lastiklerine rot rot kooları rot başları rotiller teker bilyaları hepsini kontrol ettireceksin .Zaten varsa bir şey görürler sana şu var bu var derler . Biz ne kadar yorum yapsak ta kontrol edemediğimiz için havada kalır .
Titremenin sebebi motor yüke bindiğinde oluyorsa büyük ihtimalle ön iç aks bilya yatağındandır, ön iç aks kafsı diye geçer. Şanzıman ile tekerlekler arasına aktarım yapan sağlı sollu uçları bilyalı yataklar var. Zamanla aşınma olabiliyor. Ben çıkmacıdan halletmiştim. Bizim kasaların orjinali pahalı, orjinal sıfır veya çıkma kullanabilirsiniz. Diğer ses sorununuzun tam kaynağını rot balanscı çözer diye düşünüyorum. Direksiyon alt burçlarından da geliyor olabilir. Buradan birşey söylemek zor.
Motor bağlantı takozlarının da (motor kulağı) kontrol edilmesinde fayda var.
Ufuk abi aisin komple aks alacağım markası nasıl sence ?
Aisin aks üretmiyor Mehmet
abi adam aisin taiwan marka aks dedi Demek ki onunda çakması çıkmış. Peki benim sarsıntı sorunu iç aks kafası ise sadece kafayı mı değiştireyim abi ?. Orjinal aks olmayınca sağlıklı olmayacak sanırım.
Adam para kazanmak için her şeyi der Mehmet, burası Türkiye Şayet sorunun iç aks kafası ise bile yan sanayi ile değiştirme, üzerindeki bozuk olan orijinal alacağın taiwan malından daha uzun süre gider.
Abi ne önerirsin peki ? Orjinal fiyatı çok pahalı olacaktır.
Aracını satıyorsun galiba Mehmet Bey Kardeşim. Allah kalbine göre versin. Umarım istediğin gibi olur.