Gönderen Konu: Toyota garanti sorunu  (Okunma sayısı 1372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '16
Toyota garanti sorunu
« : Mayıs 09, 2017, 22:41:29 »
Merhabalar. 2016 model Auris 1.6 advance aracımı klima soğutmaması nedeniyle servise götürdüm.Serviste radyatöre taş geldiği için delindiğini ve gaz kaçırdığını radyatörün değişmesi gerektiğini ve bu işlemin garanti kapsamına girmediğini söylediler. 3000 tl masraf çıkarttılar  >:(

Soru 1 : Radyatör küçük bir taştan delinecek kadar (muhtemelen uzun yolda oldu) kalitesiz midir? veya bir tasarım sorunu mu vardır?
Soru 2 : Bu işlem neden garanti kapsamında olmaz? Arabayı garajdan çıkartmayalım o zaman..

Toyota Club Türkiye

Toyota garanti sorunu
« : Mayıs 09, 2017, 22:41:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota garanti sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2017, 09:46:08 »
garantide ne olsa kullanıcı hatası diyorlar,sanayide sökerler,lehim yaparlar,gaz koyarlar olur biter,3000 tl verilir mi?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2017, 10:52:48 »
Merhabalar. 2016 model Auris 1.6 advance aracımı klima soğutmaması nedeniyle servise götürdüm.Serviste radyatöre taş geldiği için delindiğini ve gaz kaçırdığını radyatörün değişmesi gerektiğini ve bu işlemin garanti kapsamına girmediğini söylediler. 3000 tl masraf çıkarttılar  >:(

Soru 1 : Radyatör küçük bir taştan delinecek kadar (muhtemelen uzun yolda oldu) kalitesiz midir? veya bir tasarım sorunu mu vardır?
Soru 2 : Bu işlem neden garanti kapsamında olmaz? Arabayı garajdan çıkartmayalım o zaman..
servis yetkilisine sorun size delinen yeri gostersin egerki tas veya herhangi bi sey carpip zarar verdiyse garanti kapsamina girmez. sonucta kullanici hatasi oluyor fakat benim anlamadigim tas oraya nasil nokta atisi yapmis. radyator cok hassas bi malzemeden yapiliyor ama bu oyle en ufak bi seyde delinecek gibi degil
sanayide radyator tamiri yapiliyor gider orda cok ucuza tamir ettirir tekrardan gaz basarsin olur biter.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2017, 11:17:26 »
Zaten 3000 vermem, kaskodan hallediyorlar.. ama kasko bozuluyor ve hasar kaydı oluyor tramerde.. şans mı diyeyim bilmiyorum artık,o taş nasıl deler radyatörü.. gösterdiler  zarar gören yeri.. Toyota'nın da işin arkasında durmaması can sıkıcı bir durum işte..