Gönderen Konu: Özel plaka  (Okunma sayısı 1703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sarışın kızın nazı, Auris'in ara gazı ;)
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
Özel plaka
« : Mayıs 09, 2017, 10:19:06 »
arkadaşlar herkese merhaba,

bu hafta içinde inşallah yeni bir araç alacağız. Bu araca 34 ERS XX   34 CEA XX gibi bir plaka düşünüyorum. Ancak bildiğiniz üzere plakaları oturduğunuz semte göre veriyorlar. Ama bunu yapan abilerimiz nasıl yapıyor? :D :D  bilgisi olan arkadaşlar varsa bu plakaların nasıl nereden ne şekilde yapıldığını anlatabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler, mutlu haftalar :saygi:

Toyota Club Türkiye

Özel plaka
« : Mayıs 09, 2017, 10:19:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ynt: Özel plaka
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2017, 10:29:20 »
arkadaşlar herkese merhaba,

bu hafta içinde inşallah yeni bir araç alacağız. Bu araca 34 ERS XX   34 CEA XX gibi bir plaka düşünüyorum. Ancak bildiğiniz üzere plakaları oturduğunuz semte göre veriyorlar. Ama bunu yapan abilerimiz nasıl yapıyor? :D :D  bilgisi olan arkadaşlar varsa bu plakaların nasıl nereden ne şekilde yapıldığını anlatabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler, mutlu haftalar :saygi:

Merhaba. Ruhsat sahibinin nüfusta kayıtlı ikamet adresi neresi ise oranın plakasını alabiliyorsunuz. İstediğiniz numarayı almak için öncelikle o numaranın boş olması lazım. Eğer boş ise emniyet kendi kurduğu derneğe para yatırılmasını isteyebiliyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • #Umrumdışı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '16
  • 7 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2017, 11:42:56 »
Merhaba. Ben de soyadımla uyumlu almak istedim ve aldım ancak teferruatla hiç uğraşmadım. Saolsun Toyota Gaziantep Bayiisi ilgilendi ve bir kuruş ekstra masraf ödemedim. Üstelik hanımın memleketi de gümüşhane olunca son rakamı da on numara denk geldi :D
Skoda Octavia 1.6TDI Style 2017
Toyota Corolla 1.33 Life 2016
Ford Fiesta 2006 1.4 TDCI Ghia

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Kilometre: 24000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2017, 11:57:35 »
toyota gaziantep ve ilgilenmek şaşırttınız beni :huh: :huh: :huh:
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • #Umrumdışı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '16
  • 7 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2017, 13:47:26 »
toyota gaziantep ve ilgilenmek şaşırttınız beni :huh: :huh: :huh:

Hala ararım saolsunlar yardımcı olurlar. Bir kaç kez forumda da dile getirdim hatta memnuniyetimi.
Skoda Octavia 1.6TDI Style 2017
Toyota Corolla 1.33 Life 2016
Ford Fiesta 2006 1.4 TDCI Ghia

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Kilometre: 24000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2017, 14:39:48 »
bende forumlarda sürekli şikayet ederim hatta toyota genel merkeze bile şikayet ettim böyle müşteri memnuniyeti böyle satıcılık olmaz iyi denk gelmişsiniz
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2017, 14:58:35 »
Merhaba. Ruhsat sahibinin nüfusta kayıtlı ikamet adresi neresi ise oranın plakasını alabiliyorsunuz. İstediğiniz numarayı almak için öncelikle o numaranın boş olması lazım. Eğer boş ise emniyet kendi kurduğu derneğe para yatırılmasını isteyebiliyor.

Bursa için son şeklini bilmemekle beraber bildiğimi aktarayım. Osmagazi'de ikamet ediyorsanız 150 tl (2015 senesinde) Acemler'deki Şubenin yanındaki derme çatma derneğe para yatırıyorsunuz. Aldığınız dekontla sıra beklemeden memura gidip boşta olan numaralardan birini seçebiliyorsunuz.

(Not: Bana herhangi bir liste verilmedi. Örneğin 16 YY xxx veya 16 YY aaa diye numaraları memur bilgisayarın başından bana söyledi ben de bana uygun olanı duyunca "tamam bu olsun" dedim.)

Yıldırım ilçesinde sıradan gidiyormuş. Seçemiyormuşsunuz. Bundan sonraki süreçte de artık bir plaka alınınca artık hep o plaka kişide kalacakmış diye bir duyum almıştım ama sanırım sadece söylenti. Bir de ikamet adresinde değişiklik yapmak artık yasakmış. (Veya yasaktı da uygulamada dikkat edilmiyordu.) Bu da duyum ama kesinlik derecesinden emin değilim. Bilen arkadaşlar bu konularda da bizi aydınlatabilir umarım.