Merhaba. Ruhsat sahibinin nüfusta kayıtlı ikamet adresi neresi ise oranın plakasını alabiliyorsunuz. İstediğiniz numarayı almak için öncelikle o numaranın boş olması lazım. Eğer boş ise emniyet kendi kurduğu derneğe para yatırılmasını isteyebiliyor.
Bursa için son şeklini bilmemekle beraber bildiğimi aktarayım. Osmagazi'de ikamet ediyorsanız 150 tl (2015 senesinde) Acemler'deki Şubenin yanındaki derme çatma derneğe para yatırıyorsunuz. Aldığınız dekontla sıra beklemeden memura gidip boşta olan numaralardan birini seçebiliyorsunuz.
(Not: Bana herhangi bir liste verilmedi. Örneğin 16 YY xxx veya 16 YY aaa diye numaraları memur bilgisayarın başından bana söyledi ben de bana uygun olanı duyunca "tamam bu olsun" dedim.)
Yıldırım ilçesinde sıradan gidiyormuş. Seçemiyormuşsunuz. Bundan sonraki süreçte de artık bir plaka alınınca artık hep o plaka kişide kalacakmış diye bir duyum almıştım ama sanırım sadece söylenti. Bir de ikamet adresinde değişiklik yapmak artık yasakmış. (Veya yasaktı da uygulamada dikkat edilmiyordu.) Bu da duyum ama kesinlik derecesinden emin değilim. Bilen arkadaşlar bu konularda da bizi aydınlatabilir umarım.