Gönderen Konu: Ielts ve Toefl sınavı  (Okunma sayısı 1534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ielts ve Toefl sınavı
« : Mayıs 09, 2017, 00:57:03 »
Merhaba forumda bu dil sınavlarından birine girenler vardır diye düşündüm ,girenlere danışmak istiyorum.Hangi sınav tercih edilmeli sizce ? Siz tercihinizi hangisinden yana kullandınız.İstediğiniz skoru yapabildiniz mi ve en önemlisi nasıl çalıştınız,pratik yaptınız. Teşekkürler şimdiden

Toyota Club Türkiye

Ielts ve Toefl sınavı
« : Mayıs 09, 2017, 00:57:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Ielts ve Toefl sınavı
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2017, 13:07:33 »
Öncelikle hayırlı olsun Orçun.

Ielts daha geneli kapsar, yani sadece yazma değil, anlama ve konuşma. Toefl daha akademik.
Çalışma ve örnekler için kaynaklar bulabilirsin.
Hangi sınavı tetcih edeceğin, ne için bu sınava girmek istediğine bağlı, tabi puana göre de değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2017, 13:21:29 »
Toefl'a girmiştim. Üniversitemden mezuniyet için şartlardan biriydi. Açıkçası Türkçe paragraf oluşturma yazmayı bile zor becerirken 1 dakikada düşünüp söylemek çok zor gelmişti. Neyseki belirli kıstaslara bakıyorlar, paragrafta geçenleri anladın mı, kendin üstüne birşeyler katabildin mi, kelime bilgin, gramer bilgin vs. İyi çalışma gerektirir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2017, 17:58:14 »
Ben lisede okurken mesela Amerika`da ki okullar Toelf kabul ederken,İngiltere`dekiler Ielts istiyorlardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2017, 00:06:08 »

Öncelikle hayırlı olsun Orçun.

Ielts daha geneli kapsar, yani sadece yazma değil, anlama ve konuşma. Toefl daha akademik.
Çalışma ve örnekler için kaynaklar bulabilirsin.
Hangi sınavı tetcih edeceğin, ne için bu sınava girmek istediğine bağlı, tabi puana göre de değişiyor.

Teşekkür ederim Hakan abi.IELTS'i tercih edeceğim çünkü kendimi daha rahat ifade edebileceğim bir sınav diye düşünüyorum.

Toefl'a girmiştim. Üniversitemden mezuniyet için şartlardan biriydi. Açıkçası Türkçe paragraf oluşturma yazmayı bile zor becerirken 1 dakikada düşünüp söylemek çok zor gelmişti. Neyseki belirli kıstaslara bakıyorlar, paragrafta geçenleri anladın mı, kendin üstüne birşeyler katabildin mi, kelime bilgin, gramer bilgin vs. İyi çalışma gerektirir.

Konuşma aşamasında fena değilim,dinleme ve okuma bilgimi de biraz geliştirmem gerek.Ve özellikle kelime bilgisi.Toefl'ı bayağı zor diye duydum giren tanıdıklarım var.
Ama tabi yapan yapar.Siz kaç almıştınız (özel değilse)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2017, 12:37:54 »
Biraz gec kalmisim simdi gordum konuyu.

Sinaca ne icin girdigin cok onemli. Cunku artik Turkiyedeki universiteler ve kurumlar ielts sinavini kabul etmiyorlar. Eger turkiyede herhangi bir okulda basvurusu icin kullanacaksan buna dikkat etmelisin. Ek secenek olarak PTE sinavini deneyebilirsin TOEFL e gore daha az  IELTS e gore fazla zordur. turkiyede gecerliligi vardir. Ama yurtdisi egitim basvurularinda kullanacaksan tavsiyem IELTS olacaktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2017, 16:23:26 »
Orçun bey,
IELTS veya TOEFL sınavlarını diğer bazı arkadaşlarımın da belirttiği gibi sınav sonucunu nerede kullanacağına göre belirlemelisin. Yazdıklarından fark ettiğim bir konu da kendini geliştirme isteğin. Şunu bilmelisin ki sınavlar seni geliştirmez, gelişme seviyeni belirler. Öncelikle neresi için hangi sınavın gerekli olduğunu belirlemeli daha sonra o sınava yönelik hazırlık yapmalısın. Bu arada kendi kendine hazırlanman da biraz zor. Bence iyice araştırıp güzel bir eğitim kurumundan yeterli eğitimi almalısın.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,