Gönderen Konu: 2004 Avensis 1.6 Comfort Anahtarla Manuel Olarak Kapı Açma Problemi  (Okunma sayısı 2047 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • All Shall Serve US.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhabalar Avensis 2004 1.6 comfort modeline sahibim aracı alalı 3 ay civarı oldu allaha sükür hic bir sorun ve problemim yok. Ancak Google vs yerlerde araştırmama ragmen problemime bir çözüm bulamadım veya kendim anlayamadım belki basit bir şeydir bilemiyorum sizlere bir sormak istedim Aracımı alırken tek bir anahtar ile satın aldım araç kapıları kumandalı olduğu için hiç manuel kapı deliğine takarak çevirip açmak aklıma gelmedi
-Aracımın kapısını açtığım ve marş yaptığım kumandalı anahtarım ile olduda kumandanın pili bittiğinde ve temin edemeyeceğim bir konumda olursam manuel olarak acmak istedigimde ne  yapıcam ? çünkü elimdeki mevcut anahtar manuel olarak kapımı açmıyor hiç dönmüyor sağa veya sola sadece sokuyorsun öyle kalıyor :)
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Daddy CooL...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Merhaba
Aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
Muhtemelen aracın önceki sahibinde kontak kısmı bozulmuş ve değişmiş dolayısı ile kontak anahtarı kapılara uymuyor gibi geldi bana.
Normalde arcın sürücü kapısını ve bagaj kaputunu elinizdeki anahtar ile açmanız gerekirdi.
Servisten aracın üretim/şase numarası ile yedek anahtar edinebilrsiniz sadece kapılara müdahale için yada kumanda pilini bitmeden belli periyodlarda değiştirin derim.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Kullanılmayan anahtar yüzünden oluyor esasen arada anahtarla kilitleyip açmak gerekiyor biz dışarıdan yağladık sorun çöülmedi ancak kiliti söktük ve parçalara ayırıp temizleyip yağladık çalıştı. Ama hem pas oksit sökücü hemde yağlayıcı olarak kullanılan spreyleri bir deneyin olmazsa kiliti söktürüp içini açıp temizleyip yağlatın çalışır.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Önce kilit mekanizmasının bakımı yapılır,

Olmaz ise,
Anahtarcıya gidilir, anahtarcı kilit mekanizmasını söker. Anahtardaki dişlere göre mekanizmaya yeni şifre döşer.
Sökme takma dahil en fazla 15 dakikasını alır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
önce söylenenleri uygulayıp başarılı olduktan sonra ,mutlaka yedek anahtarınız olsun,kapı ve kontak birlikteliğini de sağlarsanız,daha güzel olacak,acil olarak bu işle ilgilenmelisiniz olur ya tek anahtar gündelik telaş için de kaybolacak olursa ,masraf artacak..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • All Shall Serve US.
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Önce kilit mekanizmasının bakımı yapılır,

Olmaz ise,
Anahtarcıya gidilir, anahtarcı kilit mekanizmasını söker. Anahtardaki dişlere göre mekanizmaya yeni şifre döşer.
Sökme takma dahil en fazla 15 dakikasını alır.

Ahmet abi kendim yapabileceğime inanmıyorum bu bakımı servise yaptırsam tahminen ne kadar bir fiyat cıkarırlar ? Veya dediğin gibi her hangi bir anahtarcıya mı yaptırmam daha mantıklı yeni şifre döşer demişsin orjinalliğimi bozuyoruz o zaman sanırım değil mi ?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2017, 22:51:14
önce söylenenleri uygulayıp başarılı olduktan sonra ,mutlaka yedek anahtarınız olsun,kapı ve kontak birlikteliğini de sağlarsanız,daha güzel olacak,acil olarak bu işle ilgilenmelisiniz olur ya tek anahtar gündelik telaş için de kaybolacak olursa ,masraf artacak..

Yedek anahtar için 120 tl istedi anahtarcı balıkesir merkez de yaşıyorum ancak sadece manuel yapabilecegini söyledi kumandalı yapamıyormuş. yedek anahtar sadece manuel mi oluyor normaldede yoksa anahtarcı mı yapamadığını ifade etti acaba
Daddy CooL...