0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sedan 2006 corolla icin lpg tanki silindir mi?simit mi? daha avantajlidir. Şimdilik aracin bagaji yeterli ama 1 bebek var büyüyor onunda arabasi bagajda duruyor. Tecrubesi olanlar yardim ederse sevinirim.
Lastik yarmak beceri ister, normal hayat koşullarında kit yeterli. Hiç bir lüx araçta artık yedek lastik yok diye biliyorum, hepsinde kit oluyor artık.
Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Cocugun arabasiyla silindir tupun oldugunu dusununce bir valizlik yer anca kalir sanirim. Ama lastiksizde yola cikilmaz riskli, 2 ay sonra memlekete donecegim 1400 km yol yapacagim. Ankaraya varincada lpg taktiracagim. Geri donustede tuplu ve ofkeli donecegim ins.
Benim de tercihim simit tanktan yana olmuştu, size de tavsiye ederim. En önemlisi, bence, tankın montajı için araca delik açılmıyor. Stepne olarak da incesinden bulursanız oldukça yer kazancınız oluyor.
Simit tankı olupta yedek lastiği yanında taşımak isteyenler için mini lastikler mevcut.Bunlar çok yer kaplamıyor. Bir lastikçi bulana kadar 50-70 arası hızla gidebiliyorsunuzhttp://www.hepsiburada.com/ajs-mini-stepne-yedek-lastik-tum-binek-arac-ebatlarina-uygun-p-OTYSF555270
Selam ben lpg taktırmaya giderken kalem tank dedikleri ince uzun tanklardan düşünüyordu hem aracın düzeni bozulmasın hem de stepne nereye konacak düşüncelerim vardı açıkçası . Kalem tank 40 litre civarı oluyor ve de arka kulelerin tam ortasına oturuyor ince uzun olduğu için koltuklar yatınca üst kısmında boşlu oluyor hani ince uzun bir şey taşıyacağınız zaman da kullanabiliyorsunuz. Fakat Lpg yi takan servisteki ustam ısrarla simit tavsiye etti 40 litrelik tank tam oluyor bizim araçlara benim aracımda 2006 sedan bu arada .Ben takıntılı bir inan olduğum için yedek lastiğimi de bagajda gezdiriyorum fakat ortada durmasından rahatsız olduğum için kendimce bir yöntem geliştirdim gayet te hoş oldu size de resim ekleyim . Daha önceki aracım da ince kalem tank yaptırmıştım oda kullanışlıydı . Ama simit tank ve bu yöntem de stepne lastiğini çıkartıp işiniz bitince yerine geri koyma şansınız var fakat ince kalem tank dediğimde bu şanınız yok .Ama stepne gibi bir derdiniz de yok . resimleri ekliyorum Hocam ince kalem dediginiz ayri bir tank cesidi mi? Ben iki tank uzerine arastiriyorum. 1- simit tank isletmeye takilan 2- normal silindir seklinde olanlardan. Bagaja konuluyor. Ayni araca sahibiz. Yedek lastik dikine duruyormu fotograftaki gibi, ayri bir islem yapmadiniz degil mi?
hangi tür tank takılırsa takılsın araç mutlak suretle delinecek. gaz boruları aracın içinden değil altından gidiyor motora.