Gönderen Konu: Silindir tank mi? Simit tank mi?  (Okunma sayısı 15594 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '06
  • 18 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Silindir tank mi? Simit tank mi?
« : Mayıs 08, 2017, 12:03:20 »
Sedan 2006 corolla icin lpg tanki silindir mi?simit mi? daha avantajlidir. Şimdilik aracin bagaji yeterli ama 1 bebek var büyüyor onunda arabasi bagajda duruyor. Tecrubesi olanlar yardim ederse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Silindir tank mi? Simit tank mi?
« : Mayıs 08, 2017, 12:03:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
Ynt: Silindir tank mi? Simit tank mi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2017, 12:23:23 »
Ben simit tank kullanıyorum. Stepneyi çatıya koydum, muayeneden muayeneye indiriyorum. Her zaman bagaj lazım oluyor, ne kadar büyük olursa o kadar iyi  :D ayrıca stepne yerine tire repair kit var onlar tamirciye kadar idare ediyor.  :tamam:
toyota auris 1.33 comfort 2011 benzin+ lpg 2017-...
Vw Polo 1.4 primline 2002 benzin+lpg 2015-2017

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2017, 12:27:20 »
Stepneye ihtiyaciniz oldu mu? Yedek lastiksiz saglikli mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2017, 12:34:04 »
2-3 sefer lastiğim patladı, o tire repair kit spreyler baya etkiliydi. En yakın lastikçiye kadar götürdüm. Lastikçi hangisi patlak dedi  :D
toyota auris 1.33 comfort 2011 benzin+ lpg 2017-...
Vw Polo 1.4 primline 2002 benzin+lpg 2015-2017

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2017, 13:36:38 »
Sedan 2006 corolla icin lpg tanki silindir mi?simit mi? daha avantajlidir. Şimdilik aracin bagaji yeterli ama 1 bebek var büyüyor onunda arabasi bagajda duruyor. Tecrubesi olanlar yardim ederse sevinirim.

Silindir tank taktırmanızı ve bagajda fazla yer kaplamaması için piyasada satılan mini stepnelerden aracınızda bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Eski aracımda öyle yapmıştım. Lastik yarıldıktan sonra bahsedilen aparatların hiçbiri bir işe yaramazlar.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2017, 14:01:08 »
uzun yol yapmadığım ve sürekli şehir içinde bulunduğum için simit tank kullanıyorum. yedek lastik evde duruyor. kullanıma bağlı ancak bagajı açınca bir depo ile karşılaşmak bence can sıkıcı. simit tank o yüzden estetik oluyor. bu kararı siz vereceksiniz ancak tavsiyem elbetteki simit tank olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2017, 14:02:12 »
Lastik yarmak beceri ister, normal hayat koşullarında kit yeterli. Hiç bir lüx araçta artık yedek lastik yok diye biliyorum, hepsinde kit oluyor artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2017, 14:10:00 »
bagaj ihtiyacı.. uzun yola sık çıkılıp çıkılmadığı.. stepne ihtiyacı.. Bunlara karar verdiğinizde zaten seçim kendini otomatik ortaya çıkaracaktır..

Arkadaşların belirttiği gibi lastiğin yarılması durumunda tamir kitleri işe yaramaz.. Böyle bir durumda uzun yolda sıkıntı çekersiniz..stepne bir kere lazım olur ama olmadığı durumda çok can sıkar..  beu durumda küçük lastikleri düşünebilirsiniz.. simit tank bagaj hacminizden yemez ama sık akaryakıt istasyonuna uğramanız gerekir..

yukarıda da belirttiğim gibi önceliklerinize göre karar verebilirsiniz..

Lastik yarmak beceri ister, normal hayat koşullarında kit yeterli. Hiç bir lüx araçta artık yedek lastik yok diye biliyorum, hepsinde kit oluyor artık.
bir kısmında runflat tastikler olduğundan stepne koymuyorlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2017, 15:11:48 »
Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Cocugun arabasiyla silindir tupun oldugunu dusununce bir valizlik yer anca kalir sanirim.  Ama lastiksizde yola cikilmaz riskli, 2 ay sonra memlekete donecegim 1400 km yol yapacagim. Ankaraya varincada lpg taktiracagim. Geri donustede tuplu ve ofkeli donecegim ins.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 08, 2017, 15:35:59 »

Gece yarısı şehirlerarası karayolunda  karların eridiği bir günde  kapatılmayan bir çukura tekeriniz düşerse lastiğiniz yarılır. Beceriyle alakası yoktur. İhtimal dahilindedir.

Yanlış biliyorsunuz istisnalar hariç çoğu araçta stepne vardır.   
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2017, 17:36:50 »
Simit tank taktırın bence de. Komşum c180 e simit taktırdı, stepneyi de şaşmaz sanayisinde lastikçiler jantı kesip biçip küçük stepneler gibi yaptılar. Sağlıklı mı bilmiyorum böyle yapılması ama bildiğiniz sektör olmuş o yüzden yaptırdık biz de. 1 yıldır kullanıyor, birlikte tatile falan da gittik hiçbir sorun olmadı bugüne kadar ve bagaj da daralmamış oldu. 
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 08, 2017, 20:04:33 »
Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Cocugun arabasiyla silindir tupun oldugunu dusununce bir valizlik yer anca kalir sanirim.  Ama lastiksizde yola cikilmaz riskli, 2 ay sonra memlekete donecegim 1400 km yol yapacagim. Ankaraya varincada lpg taktiracagim. Geri donustede tuplu ve ofkeli donecegim ins.

Bulunduğunuz veya yakın bir ilde taktırmanız sizin için iyi olur. LPG dönüşümünü taktık oldu diye düşünmeyin, en iyi montajda bile 1-2 kez ayar, proje vs. için gitmeniz gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2017, 21:25:21 »
yorumları okudum,çocuğun arabasını küçültmek mümkün değil mi?tam boy stepneden vazgeçmeyin,biz uzun yolcuyuz,öyle ha deyince lastikçi ankara izmir antalya arasında bile hemen yok,küçük stepne yüklü araçta 80 i geçmeyin diyorlar,denge sorunu yaratır,kamyon ve tırların 120 den fazla gittiği ve sizi sıkıştırdığı yollarda küçük stepne ile yol almak riskli,simit tüp olursa belki sık durursunuz,bu da arada yorgunluk atmanıza yarar,çocuk arabasını dip kısma yerleştirip,tam boy stepneyi de bir kenara alıp,kalan kısma valiz konur,küçük çantalarda koltuk arkalarına konabilir,giyim eşyaları naylon torbalara konulabilir ve bagajdaki boşluklara yerleştirilir.haklısınız çoğu araçta tamir kiti var,küçük stepne var,ama biz tam boy stepnesi yok diye çoğu markaları eledik,verso da elendi,avensis ve corolla alındı,yaşadığımız deneyimler sonucunda..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2017, 00:22:50 »
Benim  de tercihim simit tanktan yana olmuştu, size de tavsiye ederim. En önemlisi, bence, tankın montajı için araca delik açılmıyor. Stepne olarak da incesinden bulursanız oldukça yer kazancınız oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 09, 2017, 08:00:28 »
Benim  de tercihim simit tanktan yana olmuştu, size de tavsiye ederim. En önemlisi, bence, tankın montajı için araca delik açılmıyor. Stepne olarak da incesinden bulursanız oldukça yer kazancınız oluyor.

hangi tür tank takılırsa takılsın araç mutlak suretle delinecek. gaz boruları aracın içinden değil altından gidiyor motora.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 09, 2017, 12:09:15 »
Selam ben lpg taktırmaya giderken kalem tank dedikleri ince uzun tanklardan düşünüyordu hem aracın düzeni bozulmasın hem de stepne nereye konacak düşüncelerim vardı açıkçası . Kalem tank 40 litre civarı oluyor ve de  arka kulelerin tam ortasına oturuyor ince uzun olduğu için koltuklar yatınca üst kısmında boşlu oluyor hani ince uzun bir şey taşıyacağınız zaman da kullanabiliyorsunuz. Fakat Lpg yi takan servisteki ustam ısrarla simit tavsiye etti  40 litrelik tank tam oluyor bizim araçlara benim aracımda 2006 sedan bu arada .Ben takıntılı bir inan olduğum için yedek lastiğimi de bagajda gezdiriyorum fakat ortada durmasından rahatsız olduğum için kendimce bir yöntem  geliştirdim gayet te hoş oldu size de resim ekleyim . Daha önceki aracım da ince kalem tank yaptırmıştım oda kullanışlıydı . Ama simit tank ve bu yöntem de stepne lastiğini çıkartıp işiniz bitince yerine geri koyma şansınız var fakat ince kalem tank dediğimde bu şanınız yok .Ama stepne gibi bir derdiniz de yok . resimleri ekliyorum

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 09, 2017, 12:58:29 »
Simit tankı olupta yedek lastiği yanında taşımak isteyenler için mini lastikler mevcut.Bunlar çok yer kaplamıyor. Bir lastikçi bulana kadar 50-70 arası hızla gidebiliyorsunuz
http://www.hepsiburada.com/ajs-mini-stepne-yedek-lastik-tum-binek-arac-ebatlarina-uygun-p-OTYSF555270

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 09, 2017, 13:42:17 »
Simit tankı olupta yedek lastiği yanında taşımak isteyenler için mini lastikler mevcut.Bunlar çok yer kaplamıyor. Bir lastikçi bulana kadar 50-70 arası hızla gidebiliyorsunuz
http://www.hepsiburada.com/ajs-mini-stepne-yedek-lastik-tum-binek-arac-ebatlarina-uygun-p-OTYSF555270

400 TL  :wacko:  Hesap yaparken bunu da lpg maliyetine eklemek gerekir..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 09, 2017, 15:31:20 »
Selam ben lpg taktırmaya giderken kalem tank dedikleri ince uzun tanklardan düşünüyordu hem aracın düzeni bozulmasın hem de stepne nereye konacak düşüncelerim vardı açıkçası . Kalem tank 40 litre civarı oluyor ve de  arka kulelerin tam ortasına oturuyor ince uzun olduğu için koltuklar yatınca üst kısmında boşlu oluyor hani ince uzun bir şey taşıyacağınız zaman da kullanabiliyorsunuz. Fakat Lpg yi takan servisteki ustam ısrarla simit tavsiye etti  40 litrelik tank tam oluyor bizim araçlara benim aracımda 2006 sedan bu arada .Ben takıntılı bir inan olduğum için yedek lastiğimi de bagajda gezdiriyorum fakat ortada durmasından rahatsız olduğum için kendimce bir yöntem  geliştirdim gayet te hoş oldu size de resim ekleyim . Daha önceki aracım da ince kalem tank yaptırmıştım oda kullanışlıydı . Ama simit tank ve bu yöntem de stepne lastiğini çıkartıp işiniz bitince yerine geri koyma şansınız var fakat ince kalem tank dediğimde bu şanınız yok .Ama stepne gibi bir derdiniz de yok . resimleri ekliyorum

Hocam ince kalem dediginiz ayri bir tank cesidi mi? Ben iki tank uzerine arastiriyorum. 1- simit tank isletmeye takilan 2- normal silindir seklinde olanlardan. Bagaja konuluyor.

Ayni araca sahibiz. Yedek lastik dikine duruyormu fotograftaki gibi, ayri bir islem yapmadiniz degil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 09, 2017, 23:08:39 »
hangi tür tank takılırsa takılsın araç mutlak suretle delinecek. gaz boruları aracın içinden değil altından gidiyor motora.
Eğer silindir tip tank takılırsa sağlam bir şekilde montajının yapılabilmesi için şaseye saplamalar atılacak ancak simit tank montajı için delik açılmıyor. Bahsettiğiniz boru veya kablolar da stepne sabitleme aparatının olduğu orta noktadan önemsiz bir delik açılarak gidebiliyor. anlatmak istediğim buydu.