Gönderen Konu: 2016 toyota auris active yokuş kalkış sistemi sinyal lambası var mı  (Okunma sayısı 5905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • adnanatas27@hotmail.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür edildi
2016 toyota auris active yokuş kalkış sistemi sinyal lambası var mı? Yani yokuş kalkış sistemini devreye soktuğumuzda herhangi bir uyarı ışığı benim araçta yanmıyor. 2016 toyota auris active lerde bu durum nasıl

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2017, 21:45:27
Toyota corallarda "kayan araba" uyarı ışığı yanıyor. Ama aurislerde var mı? Yoksa benim arabadamı sorun var. :(

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Öncesinde profil bilgileriniz güncellemenizi rica ediyoruz.

Sorunuza gelecek olursak, acaba pedala yeterince basmıyor musunuz? Sistem aktif olduğunda kayan araç yanıyor aurislerde de
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
Pedala yeterince basıyorum. Yokuş kalkış sistemi de devreye giriyor. Ancak kayan araba uyarı ışığı yanmıyor. Servise durumu anlattığımda, önce benimle deneme sürüşüne çıktılar. Daha sonra da corallada olduğunu ancak yeni aurislerde olmadığını söylediler. Ben aracımı Aralık 2016 da aldım. Yazılımsal bir problem mi var. Bilemiyorum.  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Adnan Bey merhaba. Aracınızın el kitabında yokuşta kalkış destek sistemi devreye girdiğinde VSC uyarı ışığının (Kayan araç) yandığı yazıyor. Eğer dediğiniz gibi yazılımsal bir sorun yoksa sizin aracınızda da yanması lazım. Benim aracım da 2013 model Active donanım manuel Auris ve yokuşta kalkış destek sistemi devreye girdiğinde kayan araç ışığı ile beraber sesli uyarı da veriyor.
2013 Auris 1.6 Active Manuel Karbeyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 08, 2017, 16:35:17
Servisin bana söylediği 2016 öncesi modellerde kayan araba uyarı ışığının yandığını ancak 2016 modellerde yanmadığını söyledi. Bu nedenle 2016 model auris kullanan birisinden yardım bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Günaydın, 2016 Auris Active kullanıyorum. Yokuş kalkış desteği devreye girdiğinde bugüne kadar herhangi bir ışık, ses dikkatimi çekmedi. Burayı okuduktan sonra dikkat edeceğim ilk sürdüğümde. Muhtemelen bir ışık yanmayacak çünkü yansa dikkatimi çekerdi arabanın sağına soluna çok bakarım. Bu arada araba yokuşun durumuna göre kendi belirliyor desteği aktiflemeyi. Vitesi bire attığımda pedala nasıl basarsam basayım yokuş belirginse direkt aktif oluyor. Ayağı frenden çekince iki saniye kadar araç geri kaymıyor, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge paneline yani uyarı ışıklarının olduğu bölüme örnek vererek anlatmak gerekirse otomobili çalıştırdığımızda ışıkların yandığı sonra söndüğü bölüm buraya(motor işareti, el freni işareti, emniyet kemeri uyarı ışıklarının olduğu bölüme) bakmanız yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba. Aracı yokuş kalkış desteği çalışır esnada inceledim ancak herhangi bir uyarı ışığı yine dikkatimi çekmedi, yanması gereken bir ışık olduğunu da sanmıyorum. Eskiden yokuş kalkış desteğinin devreye girmesi için frene sert basılması gerektiğini okumuştum. Şimdi araç kendisi eğime karar verip yokuş kalkış desteğini devreye soktuğu için benim düşüncem herhangi bir ışığın yanmamasının bir sorun teşkil etmediği.

Ekleme : 2016 Auris kılavuzunu incelediğimde düz şanzıman yokuş kalkış desteğinin ne zaman devreye girdiği ve ne zaman devreden çıktığı yazıyor. Yokuş kalkış desteğinin çalışamayabileceği durumlardan bahsediyor ancak yokuş kalkış desteği devredeyken şu ışığın yanması lazım, şu tuşa basınca devreden çıkar tarzı herhangi bir bilgi yer almıyor, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
Merhaba. Aracı yokuş kalkış desteği çalışır esnada inceledim ancak herhangi bir uyarı ışığı yine dikkatimi çekmedi, yanması gereken bir ışık olduğunu da sanmıyorum. Eskiden yokuş kalkış desteğinin devreye girmesi için frene sert basılması gerektiğini okumuştum. Şimdi araç kendisi eğime karar verip yokuş kalkış desteğini devreye soktuğu için benim düşüncem herhangi bir ışığın yanmamasının bir sorun teşkil etmediği.

Ekleme : 2016 Auris kılavuzunu incelediğimde düz şanzıman yokuş kalkış desteğinin ne zaman devreye girdiği ve ne zaman devreden çıktığı yazıyor. Yokuş kalkış desteğinin çalışamayabileceği durumlardan bahsediyor ancak yokuş kalkış desteği devredeyken şu ışığın yanması lazım, şu tuşa basınca devreden çıkar tarzı herhangi bir bilgi yer almıyor, saygılar.
Aracınız benzinli mi yoksa dizel mi?
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Benzinli, 1.6 Active.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
2016 Benzinli 1.6 advance sky pack multidrive s aracım var bende ışık yandığını görmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Merhaba. 2016 auris II facelift ( makyajlı kasa) dan itibaren hill holder ( yokuş kalkış desteği) yokuşun açısına göre herhangi bir uyarı ışığı yanmadan otomatik devreye girecek şekilde revize edilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Bence mantık şu: eğer yokuş kalkış fonksiyonu isteğe bağlı aktif edilebilseydi, fonksiyonun çalıştığını bildirmek için şöförü uyarmak gerekecekti, devreye girdim diye. Olay otomatik olduğu için bunu bildirmemeleri normal. Ama yine de bilgilendirme ışığı yanabilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
Merhabalar, aracım 2016 auris active multidrive, aracı rampaya yokuşa götürdüm frene ne kadar kuvvet uygularsam uygulayayım bir türlü ışık yanmadı. Daha önce 1,33 life vardı onda çok rahat kullanıyordum. Fakat otomatik auris te bir türlü çalıştıramadım. Bu normal bir durum mu. Aracı servise götürmeye planlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '15
2015 makyajlı kasa aurisimiz var bu araçlarda yokuş kalkış otomatiik devreye giriyor arabayı geriye kaçırmıyor ekrandada herhangi bir ışık yanmıyor 2015 makyajsız auriste de fren pedalına sert basmanız gerekiyor ekranda ışık yanıyor 5 saniye sanırsam aracı geriye kaçırmıyor yani birinde otomatik devreye giriyor diğerinde manuel ayağınla devreye alıyorsun...bu arada araçlar 1.33 life paket ikiside