Gönderen Konu: otv kdv otvnin kdvsi  (Okunma sayısı 1292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
otv kdv otvnin kdvsi
« : Mayıs 05, 2017, 22:49:44 »
  Araç 50.000 TL otv 25.000 TL  kdv ???
  75.000*%18 = 13.500 ==88.500 TL
  50.000+%18 = 9.000 ==> 50.000+25.000+9.000=84.000 TL
  Bayinin bize indirim diye sunduğu 4.500 TL lik fark bir uckaat mi yoksa devleti bürokrasi gerçekten is bilmeyip ÖTV nin KDV sini mi aliyor. ? ? ?
 Vergi muhasebe bu isten anlayan gerçekten bu isin içindeolan biri bunu aciklayabilir mi.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Toyota Club Türkiye

otv kdv otvnin kdvsi
« : Mayıs 05, 2017, 22:49:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
Ynt: otv kdv otvnin kdvsi
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2017, 00:21:04 »
için rahat olsun . deli dumrul vergisi alıyor devlet.
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2017, 10:20:50 »
verginin vergisi bizim şark kurnazlığımız!
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2017, 11:22:02 »
Evet, vergi üzerinden tekrar vergi alınıyor.
Bir mali müşavir olarak ve vergi hukukuna az çok vakıf biri olarak şunu söyleyebilirim;
Vergi üzerinden vergi tarh etmek, vergi hukukunun ilkesine aykırıdır. Ayrıca vergi, matrah üzerinden makul nispette alınır.
Şimdi buna göre, ÖTV eklenerek bulunan matrah üzerinden hesaplanan KDV vergi hukuku ilkesine aykırıdır. Bununla birlikte, tahakkuk eden vergi toplamı, teslim edilen mal/hizmetin bedelini aşmasıyla yine vergi hukukuna aykırıdır. Ancak bu yetkilendirme bakanlar kurulu kararına def'i edildiğinden maalesef malın kendisinden çok vergi ödüyoruz. Akaryakıt vergisinde de durum aynı.

Peki devlet neden böyle bir yol izliyor, bakanlar kurulu kararlarıyla neden kendi vergi hukukuna aykırı uygulamalara gidiyor ?
Cevabını hepimiz biliyoruzdur, cari açığı kapatmak.

Vergi iki şekilde toplanır;
1-Dolaysız vergiler : Kişi veya kurumların elde ettikleri gelir üzerinden tahsil edilir.
2-Dolaylı vergiler : Yukarıda bahsedilen türden vergilerdir. Bakanlar kurulu tarafından resen belirlenir. Şu maldan şu kadar vergi istiyorum der noktayı koyar.
Devlet için en büyük gelir kapısıdır. İstediği vakit istediği kadar yükseltebilir. Cari açığın baş gösterdiği anda ilk başvurulan kaynak, dolaylı vergilerdir. Zahmetsiz ve temiz paradır. Malın asıl üreticisinden daha fazla parayı kasasına koyar. Hareket alanı çok geniştir. Mesela, ekonomik bir darboğaz anında maliye, "evi balkonlu olan herkes ÖTV verecek" diyebilir.

Bunun en emsal örnekleri olarak,  Osmanlı zamanında "kelle vergisi" 1942 yılında kanunlaşan "varlık vergisi" 1999 depreminden sonra getirilen deprem vergisi, cep telefonu konuşmalarından alınan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) sayılabilir.

Bonus : Bir ülkede dolaylı vergi ne kadar çok ise, ekonomisi o kadar kırılgan demektir.
             Bir ülkede yeni bir dolaylı vergi çıkmışsa, ekonomide bir şeyler kötü gidiyor demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2017, 11:10:56 »
en son gelen otv artisiyla sozde 40bin tlye kadar olan araclar etkilenmeyecekti. biriside cikip demiyor ki 40bine araba mi kaldi. diger ulkelerde milletin burun kivirdigi begenmedigi emekli arabasi gordugu korolla golf tarzi araclar bizim ulkemizde neredeyse bir daire parasina satiliyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2017, 11:42:23 »
hep devlete suç bulunur ya bu tarz şeylerde bende buluyorum aslında gerçekten öyle ben 2012 de sıfır corolla aldığımda en fulu 51.750 ye bırakırım demişti bende comfort extra almıştım 47 ye almıştım.
1.33 corolla ise 41 di galiba yanlış hatırlamıyorsam şu an 62 filan 4 yılda durum bu malasef.
eski maliye bakanı mehmet şimşek in  bir sözü aklıma geldi konuyu görünce.bir tv programında vergilerden şikayetçi olan  insanlara hitaben almanya da doktorların %80 i filan vergisini düzenli olarak ödüyor bu oran bizde malasef %10 larda filan sakın vergisini düzenli ödeyen doktorlar alınmasın onları söylemiyorum doktorları örnek göstermemin sebebi de  maaşlarının kamu kurumları içerisinde iyi derecede olması demişti.
vergi kaçıran kaçırana kamuda çalışandan alabildiğini alıyor devlet ama özel sektör iş dünyası  iş adamları tonla vergi kaçırıyor ülkemizde.
hal böyleyken ötv de olur ötv nin ötv si bile olur bizde.
arabayı değiştirmey düşünüyorum korkuyorum şu an bankaya bulaşsak kredi faizleri uçmuş arabalar yine aynı.
allah yardımcımız olsun ne diyelim :( :(
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2017, 15:30:40 »
21 şubat 2017 fatura örneğidir.1.6 corolla rc 46.077.42-% 50 ötv matrahı 23.052.50+33.90 tl-% 18 kdv matrah 69.129.92 den 12.443.39 olmak üzere 81.573.31 tl bakiye ıvır zıvır anahtar teslim,82.500 tl
geçen ay bazı bayilerin maaşları ödemekte zorluk çektikleri gibi haberler okuyoruz,duyuyoruz,çünkü satışlar % 15 ler seviyesinde her ay düşmeye devam ediyor,yaz ayları da hüsranla geçecek gibi,ancak bayilerin veya firmaların daha dip fiyatlar sergileyebileceklerini de düşünemiyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2017, 16:02:47 »
bayilerin personel maaşlarını ödeyemiyorum demeleri bence koca bir yalan.her türlü karlılar.geçen yıl arabayı bandırma da 20 bin bakıma 395 tl ödedim bu yıl kahramanmaraş toymar 30 bin bakımına 600 dedi bir yılda ki fiyata bakın karlarını anlarsınız zaten.indirim istersin olmaz yapamayız imkansız karımız yok.ya geçen yıl bu fiyata yaptırdım ama ya geçen yıl dolar bu halde değildi hep bahane hep bahane.hemen dolar arttı  kur yükseldi.
hatta daha enterasanını sölim size sana bana indirim yapmazlar, bunu bayi çalışanı söyledi diyelim 600 dedi maraş bayi - gaziantep bayiye bakıma gideceğin zaman fiyat almak için ara kahramanmaraştan geleceğini söyle fiyatı otomatikman 500 tl söylüyorlarmış.durum bu karmı zarar mı siz düşünün.
corolla