Gönderen Konu: DÜZ YOLDA MOTORDAN GELEN SES  (Okunma sayısı 2490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12500
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
DÜZ YOLDA MOTORDAN GELEN SES
« : Mayıs 05, 2017, 17:48:30 »
Merhaba arkadaşlar 2015 model auris dizel manuele sahibim. düz yolda rolanti de giderken ortalama 100-110 km hızla bir ses geliyor motordan ama ne sesi olduğunu anlamadım. nasıl desem bir ıslık sesi bir kayış sürtmesi gibi bir ses geliyor ama ne zaman düz yolda hafif gazla gitsem geliyor. biraz devir yükselttiğimde yada rampaya çıkarken gelmiyor ama sadece düz yolda. bunu yaşayan arkadaşlar var mı? sizce sorun nedir? yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

DÜZ YOLDA MOTORDAN GELEN SES
« : Mayıs 05, 2017, 17:48:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: DÜZ YOLDA MOTORDAN GELEN SES
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2017, 01:42:39 »
Sanıyorum duyduğunuz ses bu başlıkta bahsedilen balata sesi.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53465.0
2013 Auris 1.6 Active Manuel Karbeyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 12500
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2017, 18:12:01 »
evet aynen bu ses var bende de en kısa zamanda servisi götüreceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2017, 01:02:52 »
Benim 6000km başladı. 10000 bakımına kadar baktırmadım. bakımda anlattım kontrol ettiler ve balataları garantiden değiştirdiler sorun çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 25000
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2017, 16:16:14 »
2015 Corolla 1.6 aracımda da düz yolda giderken ıslık sesi gibi bi ses geliyor. Tıpkı çinleme sesi gibi. Servise sorduğum zaman 2 tur attılar ses gelmedi doğal olarak dedim uzun yolda ve düz yolda araç zorlanmazken geliyor diye bir şey yapamadılar. Yaklaşık 1 aydır var ve sormadığım yer kalmadı. Aynı sizinki gibi kayış sesi gibi ama kayışta sorun yok dediler. Baya rahatsız edici napacağımı bilmiyorum. Resmen ıslık sesi yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2017, 12:21:05 »
Merhaba. Bende deneme yaptım.27 bin kmde 2016 auris aracımda 90-110 km aralığında dışarıdan rüzgar sesine benzer ıslık sesi geliyordu.Ses gelirken vitesi boşa aldım, boştayken gaza bastım.plakayı söktüm, jant kapaklarını söktüm birçok deneme yaptım gitmedi. Sonuçta fren pedalı üzerinde sadece ayağımı fren tutmayacak şekilde temas ettirdim ses gitti. Geri çektim ayağımı ses yeniden geri geldi. Kesinlikle balatadan geliyor. Ama balata soğukken bunu yapmıyor, uzun yolda ısınınca kendini gösteriyor.Çok rahatsız edici bir ses, özellikle birde bu sese konsantre olursanız keyfinizi kaçırıyor.
Balata değişince veya temizlenince geçebilir diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • portfolio
  • Kilometre: 48
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 25, 2017, 09:07:21 »
Aynı ses benim aracımda da mevcuttu arkadaşlar dün servis baktı ve ön balatalardan geldiğini söyledi garantiden ön balatalarımı değiştirdiler.  :alkis: cam tavandan da tıkır tıkır ses geliyordu onuda halletmişler şuan çok sessiz Maşallah diyelim.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141
  • Model Yılı: '02
  • 27 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2017, 10:15:05 »
benim aracımda da sizin sorununuza benzer bir ses var ama benim aracımdaki 140km ve üzerinde araca gaz verdiğimde şıkırdama sesi gibi - subab sesi gibi yada en mantılklısı buji  ateşleme sesi gibi bir ses geliyor nereden geldiğini bulamadım araç rolantide çalışırken yada düşük hızlarda yapmıyor yüksek hızlarda yapıyor servise gösterdim ses bulamadılar sesi kayıt etmeye çalıştım sağolsunlar araca bir ses yalıtım yapmışlar sanki kapılar açık vaziyette yolculuk ediyoruz yol sesinden bahsetmiş olduğum ses duyulmuyor.
Mustafa DOĞRAMACI