Gönderen Konu: tavan folyo kaplama  (Okunma sayısı 3638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hayat seni Vay Ki Ki vay vay..!!!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '99
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
tavan folyo kaplama
« : Mayıs 04, 2017, 10:07:11 »
öncelikle hayırlı günler aracımda çok hayırlı bir elektrik ustası sayesinde tavan çizildi koltuğu tavana koydu  tavanı boyatmak istemiyorum ordan da çürümeye başlayacaktır bir süre sonra folyo çektirmek istiyorum araç beyaz siyah karbon çektirsem muayenede felan sıkıntı olur mu yada trafik polisi abilerimiz karışır mı ?
Hayallerimiz Ertelendi Yarına Yalnız Adam yine YALNIZ başına...

Toyota Club Türkiye

tavan folyo kaplama
« : Mayıs 04, 2017, 10:07:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: tavan folyo kaplama
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2017, 10:35:06 »
Resim paylaşsanız ne yapabilirsiniz konusunda yorum yaparız . Beyaz - siyah gibi ana renkler  özelliklede beyaz çok kolay rötuş işlemi yapılır . İyi bir oto boyacısı ince bir rötuş ile çizilen yeri doldurur . 1-2 gün iyice kuruması beklenir akabinde 2000 su zımparası ile seviye eşitlenir pasta cila ile işlem tamam . Hem görüntü anlamında hem de kaportanın pas tutmaması adına en iyi yapılacak işlem bu .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10200
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2017, 11:11:11 »
Süleyman kardeşim folyo çözüm gibi görünsede tamamen hobi işi ben yücel beyin yorumunu daha mantıklı ve doğru buluyorum karar sizin maliyet hesabı yapsanız folyo daha pahalı olur düşüncesindeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2017, 11:24:57 »
Resim paylaşsanız ne yapabilirsiniz konusunda yorum yaparız . Beyaz - siyah gibi ana renkler  özelliklede beyaz çok kolay rötuş işlemi yapılır . İyi bir oto boyacısı ince bir rötuş ile çizilen yeri doldurur . 1-2 gün iyice kuruması beklenir akabinde 2000 su zımparası ile seviye eşitlenir pasta cila ile işlem tamam . Hem görüntü anlamında hem de kaportanın pas tutmaması adına en iyi yapılacak işlem bu .

öğleden sonra çekerim resimleri  yapan saygılarımı sunduğum din kardeşim pasta ile boyayı iyice inceltip tavan sacı göremye başladı  boyacılar renk tutmaz gibisinden şeyler söyleyince boyatmaktan çekindim işin gerçeği

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2017, 11:27:13
Süleyman kardeşim folyo çözüm gibi görünsede tamamen hobi işi ben yücel beyin yorumunu daha mantıklı ve doğru buluyorum karar sizin maliyet hesabı yapsanız folyo daha pahalı olur düşüncesindeyim
[/quote

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim boyadan çekinmemin iki sebebi var birincisi renk tutmaz iki renk görünür dedi boyacılar ikincisi ise bulunduğum ilde yani osmaniyede boya takıntısı var anlam veremediğm bir şekilde aracın tavanında boya varsa oooooo araba takla atmış işlem yapılmış gibi bir sürü yorumlar yapılıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2017, 13:17:45 »
öğleden sonra çekerim resimleri  yapan saygılarımı sunduğum din kardeşim pasta ile boyayı iyice inceltip tavan sacı göremye başladı  boyacılar renk tutmaz gibisinden şeyler söyleyince boyatmaktan çekindim işin gerçeği

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2017, 11:27:13
[/quote

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim boyadan çekinmemin iki sebebi var birincisi renk tutmaz iki renk görünür dedi boyacılar ikincisi ise bulunduğum ilde yani osmaniyede boya takıntısı var anlam veremediğm bir şekilde aracın tavanında boya varsa oooooo araba takla atmış işlem yapılmış gibi bir sürü yorumlar yapılıyo

Süleyman bey,
Beyaz renk olarak en kolay rötuşlanabilen renklerdendir. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ufak tefek kusurlar bile sizi rahatsız edebiliyor. Karbon kaplattığınızda da kaplamada meydana gelebilecek kabarmalar, solmalar, kenarlardan atmalar sizi rahatsız edecek. Hele ki sökmeye niyetlendiğinizde olacaklar sizi sizden alacak. En iyisi karbona vereceğiniz parayla kaliteli bir boya ustası bulup rötuş yaptırın derim. Bu arada, karbon kaplama niyetiniz varsa ona bir şey diyemem. Son söz, hangisini yaptırırsanız yaptırın canınızın sıkılmasını gözünüzün rahatsız olmasını istemiyorsanız kaliteli bir usta bulun. Kolay gelsin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2017, 09:49:15 »
Süleyman bey,
Beyaz renk olarak en kolay rötuşlanabilen renklerdendir. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ufak tefek kusurlar bile sizi rahatsız edebiliyor. Karbon kaplattığınızda da kaplamada meydana gelebilecek kabarmalar, solmalar, kenarlardan atmalar sizi rahatsız edecek. Hele ki sökmeye niyetlendiğinizde olacaklar sizi sizden alacak. En iyisi karbona vereceğiniz parayla kaliteli bir boya ustası bulup rötuş yaptırın derim. Bu arada, karbon kaplama niyetiniz varsa ona bir şey diyemem. Son söz, hangisini yaptırırsanız yaptırın canınızın sıkılmasını gözünüzün rahatsız olmasını istemiyorsanız kaliteli bir usta bulun. Kolay gelsin.

evet o konuda biraz titizlik var bende gözüme pürüzsüz  görünmesi lazım aracın hastalık işte :D  auto king diye bir boya kaporta yapan yer var orası türkiyenin her yerinde mevcut yani oraya bir gösterecem yaparsa orası yapar o rütuş işini diğer sanayideki boyacı ustaların pek yapabileceğini sanmıyorum osmaniye gibi bir yerde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2017, 11:06:30 »
sakın ha sakın tavanı asla boyatmayın,arkadaşlarımızın dedikleri gibi pasta cila ile işi çözmeye çalışın,folyo daha çok dikkati çeker,altında ne var sorusu akla gelir ve maliyetli olur,adana veya gaziantepte autoking olmalı yoksa 1.sınıf ustalar var,iyice araştırın,anlatıldığı gibi çözüm buluyorlarsa ne ala,yoksa bırakın öyle kalsın,sonra tavan muamele görmüş diye satışta sıkıntı olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2017, 13:35:53 »
tavanın durumu şu halde  her araca binişimde gözüme çarpıyor arabadan soğudum diyebilirim yani  :argh: