Biliyorsun Türkiye saçmalıklar ülkesi...Bende bu sorunun cevabını hep merak etmişimdir. Ben zaten hobi amaçlı hafta sonları yada karda çamurda şehir içinde kullandığımdan bugüne kadar bir karışıklık olmadı ama herhangi bir sorunda diyeceklerim hazır.

Ona bakarsan cam açılmış ticari Corsa Van ve Corsa tek kapı hususi arasındaki fark da anlaşılmaz. dedim ya sistem baştan gümlemiş....
bir araçla ilgili bu kadarmı farklı yorumlar olur ya.
servis olan arkadas cok iyi diyor tavsiye ediyor
kullanan kimi cok iyi kimi cok kötü diyor.
ben coronamı daha az kullanmak icin bunu istiyorum.
ama yakıtı söylendiği gibiyle cok fazlaymış. surekli şehir içi kullanılacak doblo tarzı bir aracta işimi gorebilir ama bunun arkasına bazen tabela, profil vs.. koyabilirim diye pick-up istiyorum.
başka tavsiyesi olan varmi?
sehir merkezine girişte sorun olmuyor bildigim kdarı ile kamyonetlerde. sadece istanbul'da 1.kopruden gecemiyorlar.
ayrıca ben 4x2 kullandım tata'nın . 4x4'u bence o araç için anlamsız. sanzıman hemen dagılır (tamamen sahsi fikrim)
ama yakıtı söylendiği gibiyle cok fazlaymış. surekli şehir içi kullanılacak doblo tarzı bir aracta işimi gorebilir ama bunun arkasına bazen tabela, profil vs.. koyabilirim diye pick-up istiyorum.
Zaten araziye girmeyecekseniz 4x4'ün hiç mi hiç anlamı yok. Çok yakan da zaten 4x4'tür. Tabela vs taşımak için de 11-13.000 TLye 98 Hilux 4x2 ler falan var, bence onlardan almak en güzeli. 2.4 düz dizel, çiçek yağı ile bile çalışıyor. Ha binek araç konforunda birşey alayım günlük te kullanabileyim derseniz Gökhanın dediği araçlara çıkmak gerekir.
97-98 hiluxlar bencede güzel
Arkadaşlar artık kilosuna göre değil motor hacmine ve sınıfına göre değerlindiriliyor.
4x2 yada 4x4 ruhsatta ticari yada husisi yazmasının bir etkisi yok
sadece biri kamyonet sınıfından 4x2 947TL vergilendiriliyor diğer 4x4 de arazi taşıtı sınıfından 1736TL olarak değerlendiriliyor.
Birde yeni çıkan kanuna göre ödeyeceğiniz vergi dilimi tutarı aracın kasko değerinin %5 ini geçiyorsa 1 alt kademedeki vergi diliminden yararlanıyorsunuz.
Örneğin Sattığım 4x4 2.2cc xenon pick-up fiyatı 32.500TL standart vergisi 2.744TL
ama aracın %5i 1.625TL ettiği için Vergisini yatırırken Aracın bedelini belirtmek koşulu ile bir alt dilim olan 1.736TL olarak yatırılıyor.
Eren bey size yeni model olan Tata Xenon 4x2 yi bir test etmenizi tavsiye edrim
Telco'ya göre daha geniş daha atak kullandığı motor süper hem vergisi ucuz hem ben satarken 100km 7.5-9lt diyorum ama kullanan bir müşterim var çok memnun yakıtdan ben kendi test aracımla şehir içinde ortalama km de 220kuruş yakıyorum 200 ve 184 diyen müşterilerimde var
ısrarla test etmenizi dilerim.
Gökhan bir ara sende ne alayım diye bir konu açmıştın.Ve bende sana bakımları ucuz olsun istiyorsan Tata almanı söylemiştim.Tabii ki + ve - lerini araştırman şartı ile.Zaten Eren arkadaşımızında 15.000 TL gibi bir bütçesi söz konusu.Doblo demiş ama tabela falan taşıyacağı için uzun şasi Doblo fazlası ile işini görecektir diye düşünüyorum.Ama onunda fiyatı biraz yüksek gibi.O fiyata tahminime göre 2006 yeni kasa Doblo 1,4 Active benzinli alabilir.Netten iyi araştırması lazım.
Eren bey;Aydın beyinde dediği gibi Tata Xenon'na bir bakın derim.Sonrada Fİat bayisine gidip ellerinde KUPON indirimi yada ŞASİ bazında indirmlerinin olup olmadığını sorun.KUPON ve ŞASİ indirimleri çok cazip.
Özcan bey haklı bazen stokta kalmış renkden satılmaya yada yıl olarak hala 2008geçen araçlara da cazip indirimler olur
Bu durumda ibre doblo tarzı araclara donuyor. Artık tabela taşımaya yine kamyonet kiralama yoluna gideceğiz. Neden doblo tarzı derseniz bu araci ayni zamanda hususi olarakta kullanmayı düşünüyorum ayrıca cok az yakıyor.
Biraz daha para ayarlayabilirsem hilux alabilirim.
teyp sonradan takma gibi orjinal değil kokpite uymamış
teyp sonradan takma gibi orjinal değil kokpite uymamış
Evet Tata nın bütün araçlarının teyp i Türkiye de takılıyor JVC ile anlaşmalılar üstünde geldiği zaman ekstra bir vergi alınıyormuş ucuza mal etmek için yapılmış bir durum
Telcoline'dan daha yakışıklı olmuş.Hele hele son fotoğraf ne öyle...

)
Telcoline'dan daha yakışıklı olmuş.Hele hele son fotoğraf ne öyle...
)
Özcan bey photoshop da birazcıcık oynadım bence böyle olmalı diye
xenonu incelemiştim parasının hakkını veren bir araca benziyor.
ama şu an onu alacak mali durum yok maalesef