Gönderen Konu: Bir Boyama Faciası  (Okunma sayısı 3886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '10
  • 73 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Bir Boyama Faciası
« : Mayıs 02, 2017, 12:15:50 »
Merhaba Arkadaşlar. Ben arabayı satın aldığımda arabamın sol arka kapı (lokal) ve sol arka çamurluğun boyalı olduğunu biliyordum. Daha sonraları arabayı yıkadığımda bir renk farklılığının da olduğunu fark ettim. Çokta belli etmediğinden önemsemedim açıkcası. Ama geçenlerde arabaya pasta cila, boya koruma attırdım. Arabanın rengi açılınca arada ki farkta gün gibi ortaya çıktı. Resimde görüldüğü gibi. Araba resmen çift renk. Bunun tek çaresi yeniden boyanması mıdır. Sizce boyamalı mıyım yoksa bu şekil mi kalmalı ? :(  :saygi:
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Toyota Club Türkiye

Bir Boyama Faciası
« : Mayıs 02, 2017, 12:15:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir Boyama Faciası
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2017, 12:23:36 »
Çok geçmiş olsun. Renk farkı çok belli. Maalesef bundan kurtulmanın tek yolu tekrar boyatmak. :( Sizi rahatsız etmiyorsa kalabilir de ama aracı satmaya kalktığınızda sizi sıkıntıya sokacaktır. Araçta boya olması o kadar sıkıntı olmaz ama renk turumaması bence daha büyük sıkıntı. Güvenilir biryerde bence tekrar boyatın. :(
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2017, 12:35:44 »
Boyacılar sağolsun rengarenk bir trafiğimiz var  :D  buralarda da sıkca görüyorum. Ben olsan takıntılarım gereği boyatırdım ama önemli olan sizin düşünceniz ve mali durumunuz.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2017, 14:33:44 »
Beni çok rahatsız ediyor bu durum. Yeniden boyatmayı düşünüyorum bende. Bakalım bi gidip sanayi de fiyat alayım ne diyecekler.
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2017, 15:30:37 »
Aynı kodu kullanmış mı boyacı kafasına göre mi boyamış. Siz dengelesin diye pasta cila mı attırdınız. Bu boyayı daha açar. Zaten ilk boya güneşten dolayı tenk açılıyor. Sanki Kod sorunu var gibi
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2017, 16:36:11 »
Aynı kodu kullanmış mı boyacı kafasına göre mi boyamış. Siz dengelesin diye pasta cila mı attırdınız. Bu boyayı daha açar. Zaten ilk boya güneşten dolayı tenk açılıyor. Sanki Kod sorunu var gibi

Muhtemelen aynı kodu kullanmamış. Artık nasıl bir boya hazırladıysa bilmiyorum. Araba biraz parlasın diye pasta cila attırdım. Attırdıktan sonra bu kadar belli etmeye başladı. Bende arabanın orijinal kitapçığı duruyor ve o kitapçığın içinde ise orijinal boya kartı ve kodu da duruyor. Şimdi o kodun aynısı ile boyatırsam renk tutarmı acaba. Sonuçta bu araba 13 yıldır güneş altında. Mutalaka orijinal rengide bi değişime uğramıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2017, 17:11:51 »
Muhtemelen aynı kodu kullanmamış. Artık nasıl bir boya hazırladıysa bilmiyorum. Araba biraz parlasın diye pasta cila attırdım. Attırdıktan sonra bu kadar belli etmeye başladı. Bende arabanın orijinal kitapçığı duruyor ve o kitapçığın içinde ise orijinal boya kartı ve kodu da duruyor. Şimdi o kodun aynısı ile boyatırsam renk tutarmı acaba. Sonuçta bu araba 13 yıldır güneş altında. Mutalaka orijinal rengide bi değişime uğramıştır.

Sonuçta bu boyaların üzerinde vernik var. Boya kodu aynı olunca üzerindeki vernik yıpranmasından dolayı parlaklık ve canlılıkfarkı olur. Bunu da pasta cila ile minimum seviyey indirirler. İyi bir usta bulursan rengi tutturması sorun olmaz. Renk kodu da elinde mevcut, iş udstada bitiyor.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2017, 18:52:19 »
İyi bir kaporta boya ustası çok ince bir katman ile yeniden boyayarak işi halledebilir diye düşünüyorum. Satarken bu şekilde sorun olabilir size. Tam ortadan boya farkı olsa iki arabayı birleştirmişler falan bile derler de Allah'tan ton farkı arka kapının iç kısmından başlıyor.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2017, 20:07:13 »
Merhaba Arkadaşlar. Ben arabayı satın aldığımda arabamın sol arka kapı (lokal) ve sol arka çamurluğun boyalı olduğunu biliyordum. Daha sonraları arabayı yıkadığımda bir renk farklılığının da olduğunu fark ettim. Çokta belli etmediğinden önemsemedim açıkcası. Ama geçenlerde arabaya pasta cila, boya koruma attırdım. Arabanın rengi açılınca arada ki farkta gün gibi ortaya çıktı. Resimde görüldüğü gibi. Araba resmen çift renk. Bunun tek çaresi yeniden boyanması mıdır. Sizce boyamalı mıyım yoksa bu şekil mi kalmalı ? :(  :saygi:

Beyaz atlet yanığı gibi olmuş.  Geçmiş olsun.

Boyatmadan düzelmez ama , tam ortaya dikine 10 cm'lik  bir stiker yaptırsanız. Damalı Formula bayrağı gibi. Renk farkı o kadar belli olmaz mı?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2017, 12:11:26 »
Yeniden boyatma durumu kişinin durumdan kendi rahatsızlığı ile alakalı bir durum bariz bir ton farkı var orası aşikar bu durumdan rahatsız iseniz yapacak bir şey yok boyatacaksınız . Fakat ben takıntı etmem varsın böyle olsun derseniz arabaya bir zararı yok sadece göz zevkinizi etkiler .Boyayan kişi amatörce bir iş yapmış
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 03, 2017, 12:45:11 »
Yeniden boyamaktan başka çere yok maalesef. Ayın kodu kullansa da ton farkı maalesef oluyor. Çünkü üzerindeki mevcut boyanın rengi yıllar geçtikçe değişiyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 03, 2017, 18:48:24 »
Boyanın kodu kadar markadan markayada renk tonlarında değişiklik olmaktadır. Araç Türkiyede olmasa sol yanını komple boyatın dicektim :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 03, 2017, 19:37:02 »
1C3 kodlu arabaya,
1G3 kodlu boya uygulandıgı bariz belli.

Tekrar boyanacak.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 04, 2017, 11:18:37 »
Ahmet abi olaya noktayı koymuş .İşin uzmanı olmak böyle bir şey olsa gerek 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "