Gönderen Konu: şanzımandaki arıza  (Okunma sayısı 2167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
şanzımandaki arıza
« : Nisan 27, 2017, 11:28:07 »
arkadaşlar, 1995 Corolla gli aracım 1 ve 2. viteslerde ayağımı kaldırdığım anda "tak" diye ses geliyor, büyük viteslerde hissedilmiyor. uzun araştırmalardan sonra şanzımandaki aks başlarının yuvasında boşluk olduğu belirlendi. bunun tamir edilemeyeceği, şanzımanın değişmesi gerektiği söylendi. çıkma şanzıman nereden bulabilirim?

Toyota Club Türkiye

şanzımandaki arıza
« : Nisan 27, 2017, 11:28:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: şanzımandaki arıza
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2017, 11:35:44 »
İstanbul Güngören'de Toyotronic servis Mithat Usta var bu sorunu ona anlat 0212 637 80 80 Ben 2005 yılından beri aracımı ona götürüyorum.Türkiye  sirvis birinciliği olan bir usta servisin sahibidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2017, 11:57:23 »
Diğer olası ihtimaller kesin elenmeden hareket etmeyin.

Sitemizde kayıtlı firmalar bölümüne bakmanız faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 275
  • Model Yılı: '06
  • 20 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2017, 13:01:45 »
arkadaşlar, 1995 Corolla gli aracım 1 ve 2. viteslerde ayağımı kaldırdığım anda "tak" diye ses geliyor, büyük viteslerde hissedilmiyor. uzun araştırmalardan sonra şanzımandaki aks başlarının yuvasında boşluk olduğu belirlendi. bunun tamir edilemeyeceği, şanzımanın değişmesi gerektiği söylendi. çıkma şanzıman nereden bulabilirim?

İstanbul Avrupa yakasında Mithat Usta yı (Toyotronic Güngören) kesin tavsiye ederim. Bende sürekli Mithat Ustaya giderim. Çıkma konusunda o size yardımcı olur. İstanbul dışında iseniz veya Anadolu yakasında iseniz Toyota Tem ile irtibata geçebilirsiniz (Maslakta, Anadolu yakasına daha yakın). Umarım sizi üzecek masraflar çıkmaz.
Corolla 2006 1.6 VVTİ Terra Otm. Sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2017, 11:02:43 »
diğer bütün ihtimalleri titizlikle inceleyip eledikten sonra şanzıman değiştirme seçeneğine yönelin derim ben. şanzıman değişimi çok riskli bir iş. ben bir kere şanzımanla oynattım, pişman oldum. siz siz olun yapmayın.
ben de kalkışlarda ve ani ivmelenmelerde aynı sizin gibi tak sesi duyuyordum. usta kısa bir incelemeden sonra aksların gevşek dedi. lastiğin ortasından levye gibi bir büyük anahtarla sıktı güzelce. o ses daha da çıkmadı ondan sonra.
umarım daha basit başka bir arızadır sizinki de..
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2017, 13:54:47 »
bu şikayetinizi kaç ustaya gösterdiniz de sonuç meydana çıktı,arkadaşlarımızında dediği gibi farklı yerlerden aynı sonuç çıkıyorsa,o zaman seçenekleri değerlendirin.mersin de çözüm yoksa ön bağlantıları yaptıktan sonra istanbul da önerilen yerlerde sorunu çözebilirsiniz.kolay gelsin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2017, 14:56:17 »
daha önce tüm olasılıklara bakıldı en sonunda baskı balata değiştirdim. şanzımanı da söktük. ve resimde görülen aks başı yuvasında boşluk olduğu sesin de buradan geldiği (ben de gördüm) söylendi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '97
  • 17 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2017, 14:46:27 »
öncelikle geçmiş olsun. aracımı ilk aldıgımda ön teker bilyesınden ses gelıyordu değiştirdim ve takan eleman aksı yerinden oynatmış bi kaç gün sonra aracın altında yag gördüm tamirciye götürdüğümde aksı söktü ve dediği kelime aman allah ım bu nasıl olabilir : :rofl: noluyo filan dedim dedi aks yuvası bu duruma nasıl gelebilir dedi eğilip baktıgımda bildiğin torna talaşı gibi demir parçacıkları çıkardı neyse çıkardık şanzımanı götürdüm şanzımancıya dedi değişecek falan filan aks almaya gittim getirdiğimde aks o yuvaya olmadı eskiyi takıyor giriyo yenisi girmiyor zorladı tak diye oturdu ve içinden ne çıktı biliyormusunuz burç çıktı bildiğin burç zamanında boşluk yapmış değiştirmemişler bozuk aks başlarını çileside bize kaldı dedim yarabbi şükür yeni aks başlıklarını taktım ve sorunsuz biniyorum şu an. ama arada geliyor sert kullanımlarda. yanlız bi şey unuttum sonradan aklıma geldi adam bunu buraya ne için takar diye keşke o yuvaların sağlı sollu bi çapını ölçürseydim dedim ama geçti balataları değiştirmeye gittiğimde baktırabilirim.
1.6 GLİ