Gönderen Konu: Corona mı Carina mı?  (Okunma sayısı 23850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Corona mı Carina mı?
« Yanıtla #40 : Haziran 14, 2011, 21:02:36 »
Aslında ikisi aynı araba. Buna Japonya'da Corona, Avrupada Carina diyorlar. Türkiye'ye önce bi Japonya'dan 93 - 94 modeller gelmiş onlarda Corona yazıyor sonra bir 97-98 model İngiltereden gelmiş onlarda Carina yazıyor. Japonya'dan gelenler sanki işçilik ve malzeme kalitesi olarak daha iyi gibi ayrıca biraz daha şık makyajlı  (benim zevkime göre tabi) Makyaj (ayna, plaka, tampon, reflektör, kapı kolu vs. vs.) kasanın şeklini de farklı gösteriyor (Carina daha bi ince uzun görünüyor, corona daha bi azman) ama aslında kasa aynı.

Carinalar tabi aksesuvar olarak avantajlı. Mesela airbag var. (coronada da bir sürü şey var.. klima, elektrikli camlar, elektrikli aynalar, ABS) Bir yandan da aldığınız lüks bir Toyota ve yılların eskitemediği bir marka olduğu için yaştan çok arabanın yıpranma durumu ön plana çıkıyor tabi. Ha bi de şu var corona'lar 15 yaş sınırına dayandıkları için taşıt vergisi düşecek. 2.0 motor olmasına rağmen vergisi çok ucuz olacak. Sözün kısası iyi durumda bi tane bulursanız corona - carina bakmadan alın. (Detaylı değerlendirmek için ise tüm bu faktörleri düşünün.) Neticede tank gibi sağlam, 100 km'ye 8,8 snde çıkan ve sabit hızda pekçok 1.6lt arabadan daha az yakan bir araba. Her ikisini de şiddetle tavsiye ederim.
açıklamalar için teşekkür ederim. forumda yazılmış corona ve carina yazılarının tamamını okudum zannediyorum. fakat araçları kullananlar ( özellikle carina düşünüyorum ), almak isteyenlere muhakkak ki ince ipuçları vereceklerdir. ben almak niyetiyle 3 adet carinayı bizzat inceledim. biri çok temizdi ve içersine girince japon otolara has kokusu halen arabadaydı.( 99.000 km de ) fakat düz vites olması sebebiyle vazgeçtim.
şöyle ipuçları mesela;
carina'da özellikle kapı tutacaklarının yanları yıpranmış oluyor
direksiyon simitleri yıpranmış oluyor
düz vitesli kullandığım araç her gaza basma tereddütü yaşadığımda silkeleme yapıyor
ve her ne hikmetse düz vitesli kullandığım carina, otomatik kadar performanslı değildi.
ben subaru legacy,forester, honda civic ve bmw 3,16 kullandım. hepside otomatik araçlardı. ve hiç birinde kalkışta patinaj yapacak ivmelenme yoktu. carina otomatik ise kalkışta müthiş ivmeleniyor ve patinaj yapıyor. tabii bana ait olmayan 98 model 3.0 camry de kullanmıştım o bambaşka... şuan sahibinden.com da araştırıyorum temiz bir carina bilginize. teşekkürler
SAAB 9.3 LPT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 14, 2011, 21:02:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Haziran 14, 2011, 21:09:54 »
İlk arabam 98 model siyah Carina E GLİ idi, çok memnundum ama eve alırken satmak zorunda kaldım. Bir ara 95 Corana Apexlere merak saldım ama iç döşemleri hiç hoşuma gitmedi eski hissi veriyor insana. Sonraları Avensis 98, 99 en sonunda 2000 aldım ve biniyorum çok da memnunum.

Bazen kenara 4-5 bin atmak için Avensisi satıp Coronaya veya Cariya geçeyim diyorum. Coronalar fiyat olarak uygun değil, İlk sahibinden bakımlı Bİr Carina 9-11 bin civarına denk gelse kaçırmam diyorum. Corona- Carina - Avensis hangisi derseniz kesinlikle Avensis derim. Bu serinin en kibar modeli, Carinada park ederken sorun yaşıyordum.
sizden rica etsem konfor kıyaslaması da yapar mısınız ? corona-carina-avensis modellerinden hangisi yol bozukluklarını en az hissettirir, hangisi hem yumuşak süspansiyonlu hemde düz gidiş kararlılığı olan dengeli araçtır. teşekkürler
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 15, 2011, 23:20:46 »
kendi tecrubemi paylaşayım , bende onceden 2005 model megane dizel  megane vardı yol tutuşu virajlarda çok kötüydü , resmen kafa atıyordu araba , Carina ozellikle virajlara girişte süper araba , Z rotlar sayesinde cok dengeli , virajdan cikinca da  raylar uzerindeki tren gibi dümdüz devam ediyor yola.. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 20, 2011, 15:07:17 »
sizden rica etsem konfor kıyaslaması da yapar mısınız ? corona-carina-avensis modellerinden hangisi yol bozukluklarını en az hissettirir, hangisi hem yumuşak süspansiyonlu hemde düz gidiş kararlılığı olan dengeli araçtır. teşekkürler
Avensis yol bozukluklarını daha az hissettirir. Avensis'in çarpışma dayanıklılığı da daha yüksektir. Denge veya düz gidiş gibi konularda üçünde de kusur bulunabileceğini sanmıyorum. Üçü de mükemmele yakın.  Ekonomi ve performans açısından ise corona/carina daha iyidir. Bunun nedeni de kasalarının hafif olması.
Avensis'in ilk kasası T22 bu açılardan eski carina/corona kasasına nisbeten yakın özellikler taşırken, bir sonraki avensis modeli ile birlikte ayrım keskinleşiyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Haziran 20, 2011, 16:23:21 »
Avensis yol bozukluklarını daha az hissettirir. Avensis'in çarpışma dayanıklılığı da daha yüksektir.

Bahsettiğiniz Avensis 1999-2001 yılları arasında üretilmiş ve motorları corona/carina ile aynı olan avensis mi?
şöyle bir özetle doğru mu anlamışım; corona/carina performans ve yakıt ekonomisi olarak avensisten bir nebze daha iyiyken, konfor, yol bozukluklarının kabine yansımaması bakımından ise avensis bir nebze daha üstündür.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Haziran 28, 2011, 01:14:05 »
Ahmet bey sizden bilginiz sebebiyle birde tavsiye rica edeceğim.
2001 - 2002 model aralığında, otomatik vites D4 motor Avensis tercihimi,
1997 - 1998 model aralığında, otomatik vites Carina mı ?
Beklentilerim nelerdir,
-konfor ( konfordan kastım yol bozukluklarını hissettirmeyen, yumuşak süspansiyonlu araçlardır. bir nevi Amerkanvari )
-kronik sıkıntıları olmayan sorunsuz araç arayışı,
-yakıt ekonomisinde tatmin edici olması ( bir önceki aracım şehir içinde 15 lt/100 km tüketimiyle araca binerken düşündürtüyordu ),
-otomatik vites sebebiyle performansın çok törpülenmemiş olması
Vereceğiniz yanıtlar için teşekkür ediyorum, zira bu ikilemden ötürü 3 aydır araç satın alamıyorum :(
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 06, 2011, 16:53:45 »
Doğrudan enjeksiyonlu, benzinli ve otomatik vites alacaksanız yakıt ekonomisi farkı marjinal olur (Carina-Avensis arasında) Performans farkı olmaz. Hatta vvti olursa persormansta biraz avantaj da var.
Toyota otomatik şanzımanı fazla bir bedel ödetmez. Getirdiği rahatlığa bence kesinlikle değer.

Kaynak: http://www.parkers.co.uk/cars/specs/Summary.aspx?model=918
Arıza yüzdesi açısından da bence pek bir fark yok.
Fiyat farkı ile komfor-güvenlik farkını kafanızda tartıp karar verin.

Ha bir de LPG taktırma niyetiniz varsa D4 motorlarda onun olabilirliğini araştırın. (Farklı iddialar var. . doğrusunu bilmiyorum açıkcası)
Ve son olarak: "avensis" kelimesi kullanılmış arabanın satılmasını kolaylaştırır.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Temmuz 07, 2011, 17:23:48 »
Ahmet bey teşekkür ederim.
belirttiğiniz gibi avantaj avensisde görünüyor. lpg li araç kullanma şansım yok. hem kapalı garajlara girememek sorunu, hemde psikolojik bir ön yargım var lpg ye.
d4 motorlu avensislere lpg uygulamasına neredeyse hiç rastlamadım. zannedersem bu sebepten 98-00 model avensisler, genellikle 01-02 model avensislerden daha pahalı.
şimdi sıra iyi bir avensis bulmakta, fakat bu kısmı daha zor gibi görünüyor.
iyi günler
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 21, 2013, 10:01:35 »
carinam var fakat iç aksamın işçiliği kesinlikle kalitesiz .... corona daha İYİİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 27, 2013, 11:41:19 »
carinam var fakat iç aksamın işçiliği kesinlikle kalitesiz .... corona daha İYİİ
Corona daha iyi olabilir bende öyle duydum fakat aradaki yaş farkınıda göz ardı etmeyelim
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.