0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında ikisi aynı araba. Buna Japonya'da Corona, Avrupada Carina diyorlar. Türkiye'ye önce bi Japonya'dan 93 - 94 modeller gelmiş onlarda Corona yazıyor sonra bir 97-98 model İngiltereden gelmiş onlarda Carina yazıyor. Japonya'dan gelenler sanki işçilik ve malzeme kalitesi olarak daha iyi gibi ayrıca biraz daha şık makyajlı (benim zevkime göre tabi) Makyaj (ayna, plaka, tampon, reflektör, kapı kolu vs. vs.) kasanın şeklini de farklı gösteriyor (Carina daha bi ince uzun görünüyor, corona daha bi azman) ama aslında kasa aynı. Carinalar tabi aksesuvar olarak avantajlı. Mesela airbag var. (coronada da bir sürü şey var.. klima, elektrikli camlar, elektrikli aynalar, ABS) Bir yandan da aldığınız lüks bir Toyota ve yılların eskitemediği bir marka olduğu için yaştan çok arabanın yıpranma durumu ön plana çıkıyor tabi. Ha bi de şu var corona'lar 15 yaş sınırına dayandıkları için taşıt vergisi düşecek. 2.0 motor olmasına rağmen vergisi çok ucuz olacak. Sözün kısası iyi durumda bi tane bulursanız corona - carina bakmadan alın. (Detaylı değerlendirmek için ise tüm bu faktörleri düşünün.) Neticede tank gibi sağlam, 100 km'ye 8,8 snde çıkan ve sabit hızda pekçok 1.6lt arabadan daha az yakan bir araba. Her ikisini de şiddetle tavsiye ederim.
İlk arabam 98 model siyah Carina E GLİ idi, çok memnundum ama eve alırken satmak zorunda kaldım. Bir ara 95 Corana Apexlere merak saldım ama iç döşemleri hiç hoşuma gitmedi eski hissi veriyor insana. Sonraları Avensis 98, 99 en sonunda 2000 aldım ve biniyorum çok da memnunum.Bazen kenara 4-5 bin atmak için Avensisi satıp Coronaya veya Cariya geçeyim diyorum. Coronalar fiyat olarak uygun değil, İlk sahibinden bakımlı Bİr Carina 9-11 bin civarına denk gelse kaçırmam diyorum. Corona- Carina - Avensis hangisi derseniz kesinlikle Avensis derim. Bu serinin en kibar modeli, Carinada park ederken sorun yaşıyordum.
sizden rica etsem konfor kıyaslaması da yapar mısınız ? corona-carina-avensis modellerinden hangisi yol bozukluklarını en az hissettirir, hangisi hem yumuşak süspansiyonlu hemde düz gidiş kararlılığı olan dengeli araçtır. teşekkürler
carinam var fakat iç aksamın işçiliği kesinlikle kalitesiz .... corona daha İYİİ