Gönderen Konu: Corona mı Carina mı?  (Okunma sayısı 23861 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Corona mı Carina mı?
« Yanıtla #20 : Nisan 09, 2010, 15:40:09 »
Parası olanlara ben de öneririm tabi..
LPG takılabiliyor mu onlara?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 09, 2010, 15:40:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 09, 2010, 17:15:31 »
Onlara LPG takılamıyor işte D4 benzinli oldukları için. 98-99 avensis yada 97-98 carina bakmamın sebebi odur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
« Yanıtla #23 : Nisan 09, 2010, 22:28:43 »
video lar cıkmıyor ama :S
1998 Toyota Carina 3 2.0 Manuel (h)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 09, 2010, 22:53:25 »
Kardeş bende görünüyor ama? Linklerini görebiliyormusun?

Carinan kaç km'de? Bana satarmısın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Nisan 09, 2010, 23:01:30 »
Duruşuna kurban :)
otomobil tutku Toyota Aşk'tır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Nisan 09, 2010, 23:42:25 »
Bnde gorunmıyor ama ızlemeyı cok ısterdım :( carinam 176.200 de :) 1 hafta oncesıne kadar satmayı dusunıyordum ama cıddı bı alıcı gelınce ıcıme oturdu satmaktan vazgectım :) boyle bı arac baska yok ztn benı toyota ya baglayan makıne :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 09, 2010, 23:49:15 »
Gel değişelim hem seninki fazla tutulmaz bide 2.000 motor çok yakar o. Benimki LPG'de 21 krş yakıyor. Motor bakımınıda yarın yaptıracağım. Hem benimki 151.000km'de çok temiz ve diri. Napçan carinayı sat bana gitsin işte. Hem benimki daha güzel :P

Birde K tunnel'den toyotaclub'a girmeyi dene Normal olarak youtube girebiliyorsan, direkt link atabilirim sana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Nisan 09, 2010, 23:52:32 »
Benı ıkna etmeye mtsbhı evo 9 yada bmw 330 ci ile kandırabılırsın ancak :D saka bı yana arabamı cok sevıyorum umarım sende kısa bı zmanda carina'ya terfi edersin  şöyle en manuel inden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 10, 2010, 21:53:36 »
Ha ha :) Üstüne yazmalılar "Dikkat bir kere kullanmak dahi bağımlılık yapabilir" .. Hatta gördüğünüz gibi ahlak çöküntüsüne yol açıyor.. 
Kıymetlisss :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Nisan 10, 2010, 22:37:02 »
Ha ha :) Üstüne yazmalılar "Dikkat bir kere kullanmak dahi bağımlılık yapabilir" .. Hatta gördüğünüz gibi ahlak çöküntüsüne yol açıyor.. 
Kıymetlisss :)
bu doğru işte kıymetlımisssss :)
otomobil tutku Toyota Aşk'tır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 11, 2010, 00:19:29 »
İlk arabam 98 model siyah Carina E GLİ idi, çok memnundum ama eve alırken satmak zorunda kaldım. Bir ara 95 Corana Apexlere merak saldım ama iç döşemleri hiç hoşuma gitmedi eski hissi veriyor insana. Sonraları Avensis 98, 99 en sonunda 2000 aldım ve biniyorum çok da memnunum.

Bazen kenara 4-5 bin atmak için Avensisi satıp Coronaya veya Cariya geçeyim diyorum. Coronalar fiyat olarak uygun değil, İlk sahibinden bakımlı Bİr Carina 9-11 bin civarına denk gelse kaçırmam diyorum. Corona- Carina - Avensis hangisi derseniz kesinlikle Avensis derim. Bu serinin en kibar modeli, Carinada park ederken sorun yaşıyordum.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 11, 2010, 11:04:35 »
İyiki canlandırmışım bu konuyu :) Benimde gönlümde yatan aslan herzaman Corona'dır ama temiz bulmak çok zor imkansız çünkü temiz Corona sahipleri satmıyorlar! Hatta kayınpederimin bi komşusu var tamamen orjinal bi Corona'sı var adama tam 2 sene yalvardım satmadı!:) bana söylediği arabamdan memnunum. Carina'larda tek sevmediğim işçilik! Özellikle içerisindeki işçilik çok kötü yani Corona'ya göre oda yani bir Japon üretimi olmadığını belli ediyor her köşesinde. Ama Ahmet beyinde söylediği gibi o bissssim kıymelimisss:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 11, 2010, 23:47:53 »
:) Ümit'in bir kere kullanıp lanetlenmiş gibi etkilenmesi  ve yukarda İbrahim'i kandırmak için dil dökmesi (şaka tabi) ben de öyle bir "Golum" esprisi yaptım ama umarım alınmamıştır.
Bizim şu veya bu modele yönlendirdiğimiz araba tutkumuz bir çeşit hobi aslında tabi ve eşya tutkusunun hastalık derecesine varanından Allah korusun.
Ama işin bir de şu yönü var. Bir eşya da eğer iyi yapılmışsa, dayansın diye yapılmışsa her zaman saygıyı hak eder. Sadece araba için söylemiyorum bunu. Geçmişten zamana meydan okuyarak gelen güzellikleri moda denen şeye kurban etmemek gerekir.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 12, 2010, 10:22:02 »
:) Ümit'in bir kere kullanıp lanetlenmiş gibi etkilenmesi 

Aynen öyle abicim aynen öyle... :)

Fakat şunuda ekliyeyim. Stock corolla ile stock carina arasında yol tutuşundan tut, frenleme ve ivmelenmeye kadar dağlar kadar fark var. Ama benim corolla şuan gerek manevrada, gerek serilikte gerekse frenaj viraj yol tutuş üçlüsünde carinadan daha üstün. Eğer carina üzerinde bu kadar uğraş vermiş olsaydım şuanki corollacığımdan daha iyi hale gelebilirdi.

Şunu anlatmak istiyorum, bu kadar uğraş verdiğim mod'ladığım corollayı satiıpta stock carina almak bana çok aman aman mantıklı gelmemişti.
Eğer stock corolla kullanıyor olsaydım, satıp carina ile uğraşmak isterdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Nisan 13, 2010, 19:41:49 »
Aynen öyle abicim aynen öyle... :)

Fakat şunuda ekliyeyim. Stock corolla ile stock carina arasında yol tutuşundan tut, frenleme ve ivmelenmeye kadar dağlar kadar fark var. Ama benim corolla şuan gerek manevrada, gerek serilikte gerekse frenaj viraj yol tutuş üçlüsünde carinadan daha üstün. Eğer carina üzerinde bu kadar uğraş vermiş olsaydım şuanki corollacığımdan daha iyi hale gelebilirdi.

Şunu anlatmak istiyorum, bu kadar uğraş verdiğim mod'ladığım corollayı satiıpta stock carina almak bana çok aman aman mantıklı gelmemişti.
Eğer stock corolla kullanıyor olsaydım, satıp carina ile uğraşmak isterdim :)

Corolla'na güle güle bin :) arabayı carinadan daha iyi hale getirdiysen eger baya sağlam mod.laman lazım ellerine sağlık. Aracın kaç hp?

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 13, 2010, 22:59:16 »
Hahah ahahah kaç hp diyerek benim emektar 4 afeme çamur atıyorsun hı?

İstianbul buluşmasında ben değil corollacığım söyler sana kaç beygir olduğunu, gizli beygirleri var onun :) Yürüyen türbe diye boşuna demedim ben ona :)

Doğrusunu söylemek gerekirse sadece yürüyen aksamına 2.500 TL'ye yakın para harcadım :) Ve aracım hafif olması itibariyle şuan carinadan daha iyi bir yol tutuşu mevcut. Aracımı övmek için söylemiyorum zaten beni bilen bilir fanatik değilim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #37 : Nisan 13, 2010, 23:03:01 »
selam  arkadaşlar ben yaklaşık ık aydır yenı carolla hb dızel sol aldım corolla farklıymış derlerdı ınanmazdım. ben cam fılmıyle bagaj ustu spoıler yaptıracam yardımcı olurmusunuz yanı tanıdıklarınız varmı ıst anadolu yakasında oturuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Nisan 13, 2010, 23:05:04 »
yok canım camur atmadım estafullah :) ben turbo uygulaması fln yaptırdın mı dıye merak etmıstım o yuzden sordum ztn 1.6 herhangı bı aracla, corolla lara pek kafa tutulmaması taraftarıyım  :) ama motor 2.0 oldumu toyota dısındakı araclar yıne carina/corona' lardan uzak dursunlar tavsiyem bu yonde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 13, 2010, 23:09:03 »
selam arkadaşlar ben yaklaşık ık aydır yenı carolla hb dızel sol aldım corolla farklıymış derlerdı ınanmazdım. ben cam fılmıyle bagaj ustu spoıler yaptıracam yardımcı olurmusunuz yanı tanıdıklarınız varmı ıst anadolu yakasında oturuyorum

Üyelerimizden Uğur GÜRBÜZ'e ulaşırsan yardımcı olur. Oto kuaförü var ve anadoluda tanıdıklarıda var..