0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam. Aracınız ne, tam bilmiyorum Hamdi bey. Bu yüzden ben bildiğim bir püf noktasını aktarayım. Aracı ilk çalıştırmadan önce, soğuk havalarda gaz pedalını 2 sefer sonuna kadar basıp bırakmak (otomatik jigleyi devreye sokar eğer aracınızda otomatik jigle varsa) ve ondan sonra hiç gaza basmadan aracı çalıştırmak lazım. Araç kısa bir süre durduğu yerde (20-30sn.) ısındıktan sonra düşük devirler kullanılarak yola çıkmak lazım. 1-2 dakika geçtikten sonra ise, gazı bir sefer pompalamak gerekir (otomatik jigleyi devreden çıkarır). Ayrıca aracı park ettikten sonra stop edeceğiniz zaman bir kez orta seviyelerde gaz pedalını pompaladıktan hemen sonra aracı stop etmek silindirlerde yeterli hava-yakıt karışımı bırakacağından, bir sonraki sefer motorun kolay çalışmasını sağlar. Tabi tüm bunları, akünüzün durumu iyi, bujiler ve filtreler iyi diye düşünerek söylüyorum.
Hamdi bey basit ama işe yarar bir çok akü performans testi var. Bunlardan birini denemenizi öneririm. Örneğin aracınız çalışırken farları açın, sonra farlar açıkken aracı stop edin. Eğer yanma şiddetinde düşüklük olursa bilin ki sorun aküden başka bir şey değildir.
Araç çalışırken alternatör 13.8 Volt üretiyor. Araçların aküsü 12V motoru stop edince illaki ışık şiddetinde düşüş olucaktır diye düşünüyorum.