Gönderen Konu: Ses Sistemleriyle İlgili Tavsiye  (Okunma sayısı 1091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
Ses Sistemleriyle İlgili Tavsiye
« : Nisan 21, 2017, 03:58:35 »
Arkadaşlar herkese merhaba, aracım 2005 Corolla vvt-i sol otomatik hb. Açıkcası kompenant hoparlör vesaire hiç birşeyden anlamıyorum subwoofer nedir amfi nedir. Maruzatım şu yönde; aracımda 0 alındıgından beri duran hoparlörler var sanırım bunlara kompenant da deniliyor. Sağ arka veyahutta Sağ önden ses gelmiyor. Şimdi hem ben bu hoparlörlerin sesini ve kalitesini begenmedigimden hemde ses gelmemesinden dolayı yenilerini taktırmak istiyorum. Bana önerebileceğiniz izmir içi bir yer veya markalar varmıdır. İstedigim ses sistemi kaliteli ve net ses versin sesi yükseltince cızırtı veya boğma, bozma yapmasın açıkcası bası olmasada olur yani şöyle abartı olmasın kararında olsun yeterli benim için önemli olan kaliteli ve berrak bir ses vermesi umarım anlatabilmişimdir şimdi böyle diyince bas olmasın demiyorum yani illa bas için amfi veya subwoofer veya herneyse bilmedigim için böyle konuşuyorum kusura bakmayın illa gerek varmıdır sadece kompenantlarla veya hoparlörle tatminkar bir bas performansıda alamazmıyız yani ikisi birden olamazmı hem net ve kaliteli ses hem kararında bas teşekkür ederim. :)

Toyota Club Türkiye

Ses Sistemleriyle İlgili Tavsiye
« : Nisan 21, 2017, 03:58:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses Sistemleriyle İlgili Tavsiye
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2017, 09:17:41 »
Tek taraflı değişmez tabii, takım halinde değişmesi gerekir hoparlörlerin, yuvası da sabit olduğundan aynı ölçülerde hoparlör almanız gerekir. Bu da seçenekleri oldukça azaltıyor ve işlemi basitleştiriyor.
İşten anlamıyorsanız çözüm basit = Ne kadar pahalı o kadar kaliteli  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2017, 20:48:15 »
tabikide hepsini değiştireceğim o yüzden sordum komple set olaraktan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2017, 22:27:07 »
İzmirde carvocal var. Multimedya vs de yapıyorlar. Kaliteli bir mid takımı ve arka kapılara iki tane komponent. Bagaj pandizotuna da iki tane oval hoparlör. Bagaja ufak bir bass ve bunları taşıyabilecek ekonomik bir amfi. Bu kaliteye yetişebilmesi açısından bir de multimedya takılırsa herşey mükemmel olabilir. Burası 2000 tl yi bulabilir ama :D

Ekonomik olsun diyosanız hiç amfi veya bass işine girmeyin. Öne mid takımı arkaya coaxiel hoparlör ve standart teybinizle normal şartlarda üzmez.

Benim konudaki fikrim ise ilk aşamada öncelik olan hoparlörler değişssin sonra çok vakit kaybetmeden bir amfi&subwoofer ile sistemi destekleyip keyifli müzik dinlemeye başlayın.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2017, 22:42:42 »
İzmir Karabağlar'da Gürses elektronik var. Kendi aracıma ve bikaç arabaya orada yaptırdım işçilik olarak fiyat biraz tuzlu ama hakkını veriyor.

Önlere 1 çift mid takımı, arkaya 1 çift oval, 30 cm bass ve 5 kanal amfi işinin görür diye düşünüyorum... Tabi bu senin bütçen ile alakalı bir durum, bu işin sonu yok...  :)