Gönderen Konu: 40 bınde balatamı degısır ?  (Okunma sayısı 7297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
40 bınde balatamı degısır ?
« : Şubat 17, 2009, 17:49:57 »
arkadaslar bugun ıstanbul pendık dumankaya ya  2006 sedan corolla aracımı 40 bın km bakım ıcın goturdum  aracımın 40 bın km bakımında rutın bakımından  baska hıdrolık yagının sanzuman yag contasının ve bı kac malzemenın daha degısecegını de dedıler  bende bıraktım dondum  1 saat sonra  aradılar ıste  arka balatalarınız bıtmıs degısımı gerekıyor duydugumda ılk tepkım su oldu  40 bın km de balatamı bıter yahu bu yorumu aractan dolayı dedım kullanıma gore  30 bn km de de bıter ancak aracı hergun en fazla 1 saat kullanmaktayım oda sehır trafıgı falan deıl ılce hatta mahalle bıle degıstırmıyorum  sızınde basınıza boyle bırsey geldımı acaba cok sasırdım balatanın  bana ıadesını ıstedım  eger o balata henuz ıslevını yıtırmemısse tuketıcı haklarımı kullanarak dava acmayı dusunmekteyım

Toyota Club Türkiye

40 bınde balatamı degısır ?
« : Şubat 17, 2009, 17:49:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 40 bınde balatamı degısır ?
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2009, 17:55:36 »
Murat Bey, benim eski kasa Yaris'in balataları 30.000'de değişti. Diğer marka araç kullanan arkadaşlarımın balataları da aynı km.'lerde değişmişti. Ayrıca bu konu yanlış hatırlamıyorsam daha önce de tartışılmıştı. Arama fonksiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2009, 18:04:20 »
Bildiğim kadarıyla yeni balatalarda kansorejen astbest maddesi kullanılmıyor. Astbest yerine kullanılan sentetik malzemeler balata ömrünü kısaltarak, bakım değişim zamanını kısaltıyor.
Eski kullandığımız arabalarda fren balatasını 60 70 bin kullanabilirken artık 20 30 binde balata değişiyor. Firmaların bu durumu kazanç kapısı olarak gördüklerini, balatalar konusunda araştırma yaparlarsa bu handikapı aşabileceklerini ancak işlerine gelmediğini düşünüyorum.

selamlar,

ed

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2009, 18:14:43 »
40bin'de bir balata değişmesi gayet normal, kullanımla vs alakası yok. Sert kullanımda daha da çabuk değişir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2009, 18:18:37 »
sevgılı hakkı bey arama yaptım gayet tabı tartısılası bı konu bu uzun yıllardır otomobıl kullanıcısıyız  ancak bu tarz durumlar bıze marka fobısı yapmaktan baska bırsey degıl  anlamıyorum  musterı temsılcısıne dıyorumkı aracın her yerınden tıkırtı gelıyor  yanılıyorsunuz  efendım  toyotada asla oyle bısey olmaz dıyo   dıyorumkı  toyota kullanıcıları  nın sabıt sıkayetı bu  sadece bende degıl  buyrun bakın arabaya  en duzgun yolda bıle tıkırtı var  buyrun gıdelım teste cıkalım   bu sorunu bıldıklerı ıcın gecıstırıyorlar   ben cok pısmanım cok   toyota kullanıcısı oldugum ıcın  pısmanım    tek bıse soylemek ıstıyorum for ever  german ;)

corollamı kullandıgım sekılde  2000 de sıfır aldıgım astramı  106 bın km kullandım   2000 ve 2006 yılları arasında   90 bınde degıstı 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2009, 19:41:58 »
40 bin cok normal  20 ve 30 binde biten bile var.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2009, 20:07:08 »
Cok sert yapida uretilen balatalar da var, ama diske zarar veriyor bunlar. Balata degistirmek disk degistirmekten daha ucuz, onun icin normal 40-50bin km dayanan balatalar kullanmak, cok uzun  omurlu balata kullanmaktan daha iyi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2009, 21:36:26 »
  50.000 km.de ön balataları değiştirdim. 2-3 bin km.daha kullanabilirdiniz dediler. Bu durumda arka balataları tahmini kaç km.de değiştirebilirim.(şu anda 54.000 km.)
  Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2009, 21:41:14 »
Benim araç 30 binde 3 defa değişti :) çok görmemek lazım toyotaya :)
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2009, 21:50:22 »
araç otomatik vites mi tolga bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2009, 21:53:29 »

Bu şakayı da Toyota'ya çok görmemek lazım. :D

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2009, 22:16:20 »
ön 50 bin dayandıysa arka 60 bin de degismesi gerekebilir.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2009, 22:26:57 »

inanmıyorum nasıl yaaaa :S:S:S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2009, 23:08:52 »
Öyle arkadaşlar ben bir m/m corolla mağduru oldum konularımı okusanız anlarsınız:)
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2009, 00:27:01 »
benim opelde de, corollada da eski asbestli "taş fırın" :D balatalar var, 40bin gittiler, daha bi 40 bin daha giderler herhalde :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2009, 07:55:23 »
  50.000 km.de ön balataları değiştirdim. 2-3 bin km.daha kullanabilirdiniz dediler. Bu durumda arka balataları tahmini kaç km.de değiştirebilirim.(şu anda 54.000 km.)
  Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

En az % 30-40 daha uzun km. yapmanız gerekir diye düşünüyorum Kemal Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2009, 09:15:21 »
Forever German tamamda; babam zamanında sıfır Vectra almıştı. Onda da 30bin civarında balatalar değişmişti. Ayrıca arabayı aldığımızdan beridir ara sıra tıkırtılar geliyordu. İzmir'deki yetkili Opel Servisi olan Egem'e bir iki defa götürdük, arabanın her yerine baktılar ama tıkırtının sebebini bir türlü bulamadılar. O arabayı da o tıkırdayan hali ile 2000 yılında öylece sattık, ve tıkırtıları da kainatın bilinmeyen sırları arasındaki yerini aldı. Şimdi Opel kötü bir arabamı? Tabiiki değil (gerçi 70ve 80'lerdeki gibi efsane modeller çıkartamıyor ama...). Bahsettiğin sorunlar bizim gibi insanların satın alabilecekleri sınıftaki tüm arabalarda çıkabilir. Bence bu tamamen şans meselesi. He, paran varsa Corolla ile aynı sınıfta olan Mercedes B-150 veya Audi A3 al. Bak onlar muhteşem araçlar. Tabii servis ve yedek parça masrafını da düşünerek...

Bir de düşündüğünüzün aksine, kısa mesafelerde ve de şehir içi ise balata ve diskleri daha çabuk yıpranır. Uzun mesafelerdeki yolculuklarda frenlere fazla iş düşmediğinden ve rahat bir şekilde soğuyabildiğinden problem olmaz. Bir de kullanım alışkanlıklarını değiştirmenizi tavsiye ederim: Motor freni ile yavaşlayın, hem daha güvenilirdir, hem de yavaşlama esnasında sıfır yakıt tüketirsiniz.

Ayrıca arkadaşların dediği gibi; çevresel kaygılardan dolayı otomotiv parçalarının üretiminde kullanılan malzemeler artık değişiyor. Buda frenlere, debriyaj baskı balatasına ve kaporta boyasına yansıyor.

Size ve Toyota'nıza kazasız belasız günler dilerim.

sevgılı hakkı bey arama yaptım gayet tabı tartısılası bı konu bu uzun yıllardır otomobıl kullanıcısıyız  ancak bu tarz durumlar bıze marka fobısı yapmaktan baska bırsey degıl  anlamıyorum  musterı temsılcısıne dıyorumkı aracın her yerınden tıkırtı gelıyor  yanılıyorsunuz  efendım  toyotada asla oyle bısey olmaz dıyo   dıyorumkı  toyota kullanıcıları  nın sabıt sıkayetı bu  sadece bende degıl  buyrun bakın arabaya  en duzgun yolda bıle tıkırtı var  buyrun gıdelım teste cıkalım   bu sorunu bıldıklerı ıcın gecıstırıyorlar   ben cok pısmanım cok   toyota kullanıcısı oldugum ıcın  pısmanım    tek bıse soylemek ıstıyorum for ever  german ;)

corollamı kullandıgım sekılde  2000 de sıfır aldıgım astramı  106 bın km kullandım   2000 ve 2006 yılları arasında   90 bınde degıstı 
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2009, 09:40:04 »
ön 50 bin dayandıysa arka 60 bin de degismesi gerekebilir.

En az % 30-40 daha uzun km. yapmanız gerekir diye düşünüyorum Kemal Bey.

Her iki yanıt için çok teşekkür ederim.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 18, 2009, 10:06:22 »
benim yariste de 30 binde değişti balatalar.

unutmayın bu balatalara hayatımızı emanet ediyoruz. sık sık kontrol etmekte ve değiştirmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Şubat 18, 2009, 10:14:05 »
benim daha 1000 km olmadan balatalar değişti.. yine geri manevra yaparken balatalardan ses geliyor.
haftaya 10000 bakımında muhtemelen disk ve balataları temizlerler, düzelmez yine şikayetle gidip değiştirtirim. bu durum fiat da daha önce de başıma gelmişti..  30000 de balataları değiştirmenize gerek yok sağlam dediler, durmaya yakın taksicilerin çıkardığı sese benzer metal sesi geliyordu dayanamadım değiştirdim.
ya hepsi aynı üretici de yaptırıyorlar, yada yeni tip balatalar fazla sorunlu bence..