Gönderen Konu: km düşürülmesi  (Okunma sayısı 3194 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hayat seni Vay Ki Ki vay vay..!!!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '99
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
km düşürülmesi
« : Nisan 17, 2017, 13:51:49 »
öncelikle hayırlı forumlar yeni aldığım 2002 model  vvti toyota corolla sol  aracımda km düşürülmüş aldıktan sonra farkettim  son muayenede km 198bindeyken şimdiki aracın kmsi 185 binde bunu geri nasıl yükseltebilirim acaba  bu zaten bir suç aldığım adam hakkında suç duyurusunda bulundum  aracın ilk sahibi bu adam ikinci sahibi benim böyle bir hile yaptığı için ama bunu düzelttirmek istiyorum nasıl yapabilirim
Hayallerimiz Ertelendi Yarına Yalnız Adam yine YALNIZ başına...

Toyota Club Türkiye

km düşürülmesi
« : Nisan 17, 2017, 13:51:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '11
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: km düşürülmesi
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2017, 14:25:11 »
öncelikle hayırlı forumlar yeni aldığım 2002 model  vvti toyota corolla sol  aracımda km düşürülmüş aldıktan sonra farkettim  son muayenede km 198bindeyken şimdiki aracın kmsi 185 binde bunu geri nasıl yükseltebilirim acaba  bu zaten bir suç aldığım adam hakkında suç duyurusunda bulundum  aracın ilk sahibi bu adam ikinci sahibi benim böyle bir hile yaptığı için ama bunu düzelttirmek istiyorum nasıl yapabilirim

Süleyman bey davacı olduysanız dava sonuçlanana kadar kilometrenizi düzeltirseniz sizin aleyhinize sonuç olabilir mahkemede, bence dava kapanana kadar kilometrenizi düzeltmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2017, 14:27:52 »
Süleyman bey davacı olduysanız dava sonuçlanana kadar kilometrenizi düzeltirseniz sizin aleyhinize sonuç olabilir mahkemede, bence dava kapanana kadar kilometrenizi düzeltmeyin.

tsk ederim  bunu hiç düşünmemiştim dava sonuçlanana kadar bekleyim  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2017, 14:40:37 »

Hadi bazı kendini bilmez galeri veya al satçılar yapıyor anlıyoruz da ilk sahibinin böyle bir şey yapması ilginç. Üç kuruşa tenezzül etmenin ne anlamı var. Gerçekten çok üzücü.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2017, 14:44:02 »
Hadi bazı kendini bilmez galeri veya al satçılar yapıyor anlıyoruz da ilk sahibinin böyle bir şey yapması ilginç. Üç kuruşa tenezzül etmenin ne anlamı var. Gerçekten çok üzücü.

bilmiyorum ki işte boşa dememişler insanoğlu çiğ süt emmiş diye aldığım adamda hacı hoca bir adamdı güvendik aldık kmsi yüksek olsan 300 binlerde bir km olsa da düşürse 198 binden düşürmek nedir onuda anlamış değilim ki  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2017, 15:43:23 »

Kilometre düşürüldükten sonra ne kadar kullanılmış acaba? Bir de aradaki 10 binlik fark fiyatı ne kadar etkiliyor? Niye tenezzül edilir böyle şeylere anlamak mümkün değil... Yazık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2017, 18:41:37 »
200.000 km psikolojik sınır olduğundan düşürmüşler km kanaatimce.
Geçmiş olsun,mahkeme sonuçlanana kadar beklemeniz menfaatiniz icabı bencede.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2017, 20:10:47 »
ahlakını kaybetmiş bu toplumda bunu engellemenin tek yolu çok ağır cezaların gelmesidir hem yapan hem yaptıran için, sahibinden coma bakın 200 bin üzeri araç yok böyle birşey mümkün mü ,  10 yaşın üzerinde kmsi düşürülmemiş araç kaldı mı piyasada ben zannetmiyorum
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2017, 20:30:24 »
Periyodik olarak km düşürüldüyse?

Mesela son muayeneye girdiğinde gerçek km 250-300 binlere gelip düşürüldüyse? Her türlü kötü ihtimal var hocam. Geçmiş olsun. İspatı zor bir durum. Muayene km sine geri dönse bile öncesi bile belirsiz.
Bazıları sıfır alıp 3 yıl sonraki muayenesinde çok km yapıldıysa düşürülüyor. Muayeneye öyle giriyor. Akla gelen ilk soru bakımda ne oluyor km yazmıyor mu? Onada bişiler yapıyorlar ;)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2017, 20:52:13 »
eksoz muayenesindeki km ne durumda ona da bakmak lazım,yapılan iş nitelikli dolandırıcılık suçu 5 yıla kadar takdire bağlı hapis cezası olabilir,yorumcu arkadaşlar doğru söylemişler,mahkeme sonucuna kadar aracın hiç bir göstergesiyle oynatmayın,bu durumda mahkeme değer düşürme cezası da takdir ediyor,böyle bir dava vardı 2-3 yıl kadar önce araştırın içtihatlardan ,emsal teşkil eder.ilginçtir bir otogalerici bir vatandaştan araç satın alıyor km si düşürülmüş halde ve satıyor,sattığı kişi dava açıyor,ve silsile yoluyla rucu işleri olmuştu basından izlediğime göre..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 18, 2017, 08:28:25 »
benim anlamadığım bunun suç olduğunu biliyorlar halen neden yapıyor esnaflar nasıl bir esnaf bir öğrenilse cezasının olduğunu hiç mi bilmiyorlar da bu işlere kalkışıyorlar  sorgu mesajında km bilgileri şu şekilde

km :110,000
km: 155,000
km : 198,000

aracın km 185,000  :argh:

birde ben eski 99 model luna aracımı 230 binde sattım satılmayacağını mı düşünüyorlar acaba km yükselince çok da iyi fiyata sattım yani ,

daha önce de düşürüldüyse orasını bilemiyoruz tabi girmeden önce düşürülüp girdiyse   onu öğrenmenin bir yolu var mı acaba periyodik olarak düşürüldüğünü anlayabilir miyiz   ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2017, 21:00:11 »
km ile oynama cezası olarak 2 yıl 11 ay hapis,16 bin 660 tl para cezası verildi,artık yargıtay içtihatlarında yer alır,emsal teşkil eder,
Tokay Ceritoğlu