Gönderen Konu: Verso, Oksijen Sensörü Hakkında, Sönmeyen VSC ve Motor Arıza Lambası  (Okunma sayısı 4850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
Merhabalar

Sönmeyen VSC ve Motor Arıza Lambası ve Ünlem İşareti :(

Aracım 1,6 Verso 2012 model, 36000 km de BRC Marka LPG kiti takılı olarak aldım. Nedendir bilmiyorum fakat bu arıza aracımı rot balans ayarını yaptırırdık dan sonra başıma geldi. Rot ayarından çıktıktan sonra yandı.

Aracımı daha önce bir kaç özel servise bu sorundan dolayıda götürdüm en son bir özel servis VSC ışığı için iki defa gittim ve söndürdü. Tekrar yanarsa Toyota'nın yetkili servisine götürerek baktırmam bilgisini verdi. Bugün aracımı yetkili servise götürdüm, Bana göre çok yüksek bir fiyat olan 150 TL ye cihaza bağladılar.  fakat verilen bilgiler benim açımdan hiç acıcı değildi  :( :(

LPG kaynaklı Oksijen sensörü arızası dediler, VSC ılığı ile arasındaki ilişkiyi çözemedim dedim, Servisin bana söylediği önce oksijen sensörü, egzoz, katalizör değişecek ondan sonra sönmez ise başka bozuk parça var mı diye bakabiliriz dediler, tabiyki bu işlem için parça fiyatı 6000 TL nin üzerinde daha işcilik yok.

Toyota araçlarının hiç birisi LPG ye uyumlu değil dediler, bu arızayı yapması çok kolay dediler, daha öncede lpgli toyota ve başka araçlarda kullandım hiç bu şekilde bir bilgi almadım.

Bu arıza ışığı söndürüldükten kısa süre sonra tekrar yanıyor. Bu konuda tavsiyesi olan var mı ? Ne yapmamı önerirsiniz.

Sadece oksijen sensörü değişmesi bu problemi ortadan kaldırır mı ?

Bir kaç forumda Akü kutup başının sökülmesi belirtilmiş bu bir çözüm olabilir mi ?

Görüşleri ve önerileri olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Gunaydın Bekir bey, gecmis olsun,6000 tl ciddi bir rakam bence, eğer istanbul da ikamet edoyorsanız formumuzda ufuk sonmez bey var onunla irtibata gecerseniz sizin icin faydalı olur kanaatindeyim en azından iciniz rahat olur.
Verso 2009 Elagant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
LPG servisine gidip ayar yaptırın, mevsim geçişlerinde OBD olmayan kitler fakir veya zengin karışım nedeniyle bu hatayı verebilir. Ayarsızlık durumunda çoğumuz yaşadık bunu, VSC ile alakası yok aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Arıza kodu ne?
Paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Servisin Notunu Aynen Yazıyorum.

Araçta P-0420 arıza kodu var. Araçta Katalizör Arızası var, Araçta Liste Yapıldı. ( Bu listede 6000 TL 3 Parça yazıyordu, Egzoz borusu, Oksijen Sensörü ve Katalizör), Parçalar Değiştikten Sonra VSC C 1201 Arıza kodu incelenecek. Araçtaki Lpg den kaynaklı Arızalar oluşuyor. Arıza Kodları silindi.

Bugün aracı ayrıca BRC lpg ye ayar için götürdüm, yaptılar 15-20 km kadar kullandım fakat şuan ışık sönmesi gibi bir durum yok.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 13, 2017, 15:24:27
Mehmet Bey bu arada BRC lpg kitlerinde OBD kiti yokmuş :( ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Yeniden merhabalar

arızamla ile ilgili olarak forumdaki yazıları okuduğumda LPG ayarı yapılması denilmişti onuda yaptım düzelme olmadı, Yine forumlarda yazan akünün eksi kutup başının sökülerek 5 dk bekleyin yazıyordu. Bu başarılı oldu ve tüm arıza lambaları söndü, fakat 25 km sonra tekrar yandı ?

yani başladığımız noktaya geri döndük :(

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekler, iyi akşamlar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Bekir bey iyi aksamlar,benzer durum benimde basıma geldi artı olarak rolantide devir dusuklugu vardi,bende lpg ciye gittim benden once motora baktirmami istedi bende sizin izlediginiz benzer yollarin ardindan lpg kaynakli subap yanmasi teshisiyle subaplari celik olanlari ile degistirttim,aslinda bir subap yanmis ama hepsini degistirdiler,ardindan lpg ciye gittim lpg enjektorlerinden birinin bozuk oldugunu soyledi,bozuk enjektor yanan subapa denk geliyor,yani enjektor bozuldugunda motor subabi yanmis,bu sejerde enjektoru degistirdim ve sorun cozuldu,maliyete gelince,subaplar 1800 tl.enjektor tane 240 tl arcta artik yanan isikta yok,duzensiz devir saatide,size gecenlerde istanbulda iseniz ufuk sönmez beyle onun icin gorusurseniz iyi olur demistim,tekrar gecmis olsun.
Verso 2009 Elagant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Yeniden merhabalar

arızamla ile ilgili olarak forumdaki yazıları okuduğumda LPG ayarı yapılması denilmişti onuda yaptım düzelme olmadı, Yine forumlarda yazan akünün eksi kutup başının sökülerek 5 dk bekleyin yazıyordu. Bu başarılı oldu ve tüm arıza lambaları söndü, fakat 25 km sonra tekrar yandı ?

yani başladığımız noktaya geri döndük :(

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekler, iyi akşamlar dilerim.

Beyni tekrar sıfırlayıp sadece benzin ile dener misiniz? En azından sorun aracın LPG sisteminde mi yoksa her iki sistemi etkileyen bir sıkıntı mı anlamış oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 7 kere teşekkür etti
merak ettim arıza ışığını sondurebildinizmi. daha doğrusu artık yanmayacak şekilde ayarlayabildinizmi. bende yeni akl obd2 kit taktırdım sonrasında arıza ışığım yandı. iki kez lpg ustasına tekrar ayar yaptırdım. 3 kez de techstream uzerinden kendim sondurdum. baktım olmayacak ayar kablosu alıp kendim ayarladım lpg yi. suan çok şükür arıza lambası artık yanmıyor. tahminim sizin de lpg ayarından kaynaklı sorununuz. umarım çözersiniz. çözemezseniz valvematic lpg ayarı olarak arama yapın. lpg ustasına yada kendiniz orada gosterilen konfigürasyonu uygulayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 53000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
Bekir bey iyi aksamlar,benzer durum benimde basıma geldi artı olarak rolantide devir dusuklugu vardi,bende lpg ciye gittim benden once motora baktirmami istedi bende sizin izlediginiz benzer yollarin ardindan lpg kaynakli subap yanmasi teshisiyle subaplari celik olanlari ile degistirttim,aslinda bir subap yanmis ama hepsini degistirdiler,ardindan lpg ciye gittim lpg enjektorlerinden birinin bozuk oldugunu soyledi,bozuk enjektor yanan subapa denk geliyor,yani enjektor bozuldugunda motor subabi yanmis,bu sejerde enjektoru degistirdim ve sorun cozuldu,maliyete gelince,subaplar 1800 tl.enjektor tane 240 tl arcta artik yanan isikta yok,duzensiz devir saatide,size gecenlerde istanbulda iseniz ufuk sönmez beyle onun icin gorusurseniz iyi olur demistim,tekrar gecmis olsun.

Bu hiç iyi haber değil. Ben de de aynı sorun var. Oksijen sensörü değişecek dediler. Subapın yanık olup olmadığını kapak açmadan öğrenmek mümkün mü ?