Gönderen Konu: Tuz Gölüne Seyahat Hakkında Yardım  (Okunma sayısı 1533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '10
  • 73 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Tuz Gölüne Seyahat Hakkında Yardım
« : Nisan 11, 2017, 14:25:44 »
Arkadaşlar Merhaba. Antalya'da yaşıyorum. Cuma günü bir işten dolayı Konya'da olmam gerekiyor. Eşim ve 1,5 yaşındaki oğlum ile gidecem. Cuma günü işimi bitirdikten sonra o geceyi Konya'da geçirmeyi düşünüyorum. Ertesi gün ise Allah izin verirse Tuz gölü turu yapıp Isparta Burdur üzerinden Antalya'ya dönmeyi düşünüyorum.

Tuz gölüne hiç gitmedim ve gidip görmek istiyorum. İnternette biraz araştırma yaptım. En güzel Şereflikoçhisar'dan girilip izlenebiliyormuş göl. Tesis ve alışveriş olanakları çok daha fazlaymış. Fakat yol çok uzuyor. Yolu o kadar uzatıp oraya kadar gitmek istemiyorum. Orayı gezdikten sonra geri Konya'ya gelip Isparta Burdur üzerinden geri dönmeyi düşünüyorum.(Cihanbeyli üzerinden İnsuyu,Yunak, Akşehir, Yalvaç, Eğirdirde yapılabilir).

Haritaya baktığımda Konya'ya daha yakın olan Cihanbeyli, Gölyazı, Eskil'i görüyorum. Tuz gölüne daha yakın buralar.  Bu bölgeler arasında tuz gölüne gidilebilecek en güzel yer neresi acaba. Bölgeye hakim olan arkadaş varsa Güzergah ve tuz gölü hakkında yol gösterirlerse çok sevinirim. Ayrıca; tuz gölünde şuan su seviyesi ne durumdadır acaba. Beyaz Melek filminde ki gibi bembeyaz bir örtü görebilecek miyiz bu mevsimde :)

Teşekkürler :saygi:
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Toyota Club Türkiye

Tuz Gölüne Seyahat Hakkında Yardım
« : Nisan 11, 2017, 14:25:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: Tuz Gölüne Seyahat Hakkında Yardım
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2017, 16:30:27 »
Naim bey son 1 yıldır Konyada yaşıyorum ancak bölgeye pek hakim değilim henüz. Evlendiğimiz ilk yıl bende eşimle gitmiştim(2011 Temmuz) O zaman dediğiniz gibi Şereflikoçhisardan gitmiştik. Manzara muntazamdı ama başka nereden bakılır bilmiyorum. Bacanağım Cihanbeylili ancak hiç duymadım oradan Tuz Gölüne gittiğini. En güzeli Aksaray üzerinden Şereflikoçhisara geçiş yapmak olacaktır.

Bana buradaki arkadaşlar Beyşehir gölüne mutlaka gitmemi söylüyorlar sizde deneyebilirsiniz.

Konya'da illaki gitmeniz gerekenler arasında Mevlana türbesi olacaktır, onun dışında şehri tepeden görebilecek tek yer Akyokuş var. Şehir dümdüz tepsi gibi olunca orası bir hayli kıymetli :) Size şimdiden kazasız belasız keyifli yolculuklar dilerim.

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2017, 16:51:31 »
Naim bey son 1 yıldır Konyada yaşıyorum ancak bölgeye pek hakim değilim henüz. Evlendiğimiz ilk yıl bende eşimle gitmiştim(2011 Temmuz) O zaman dediğiniz gibi Şereflikoçhisardan gitmiştik. Manzara muntazamdı ama başka nereden bakılır bilmiyorum. Bacanağım Cihanbeylili ancak hiç duymadım oradan Tuz Gölüne gittiğini. En güzeli Aksaray üzerinden Şereflikoçhisara geçiş yapmak olacaktır.

Bana buradaki arkadaşlar Beyşehir gölüne mutlaka gitmemi söylüyorlar sizde deneyebilirsiniz.

Konya'da illaki gitmeniz gerekenler arasında Mevlana türbesi olacaktır, onun dışında şehri tepeden görebilecek tek yer Akyokuş var. Şehir dümdüz tepsi gibi olunca orası bir hayli kıymetli :) Size şimdiden kazasız belasız keyifli yolculuklar dilerim.

Teşekkür ederim Selman Bey. Bir günümü Konya'ya harcayacam zaten. Gezecem Konya'yı. Foruma yazdıktan sonra bende biraz araştırdım. Cihanbeyli'den tuz gölü girişi kapatılmış galiba. Sanırım Tuz Gölü gezisi başka zamana kalabilir. Bayrama yakın zaten Elazığ'a gidecem. Artık ordan Şereflikoçhisar'a dönerim.

Beyşehir gölünü bende duydum evet. Artık Konya Dönüşü Beyşehir, Eğirdir, Isparta üzerinden dönerim Antalya'ya. :)
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2017, 18:10:42 »
Merhaba Naim Bey,

Konya'dan Tuz Gölü'ne giden en iyi yol, Konya-Aksaray-Şereflikoçhisar yoludur. 2.alternatif ise Konya-Ankara yolu, Kulu makasından sağa, Adana yoluna dönülen yoldur.
Ancak lütfen şuna dikkat edin; Tuz Gölü girişinde, üzerinde beyaz doktor önlüğü giymiş, at hırsızı tipler hemen etrafınızı sararak size birşeyler satmaya çalışacaktır. Dükkanların içine çekerek, elinize yüzünüze şifa diye birşeyler sürüyorlar. sonra bir şekilde satın almak durumunda bırakılıyorsunuz. Size tavsiyem göle inerken, hiçbirisiyle göz teması kurmadan, seslenmelerine kulak asmadan, doğruca yürüyüp gidin. Her yerde olduğu gibi, burası da mafyavari insanların eline düşmüş. Girişte bekleyen jandarmanın da hiçbir fonksiyonu yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2017, 08:21:37 »
Teşekkür ederim Selman Bey. Bir günümü Konya'ya harcayacam zaten. Gezecem Konya'yı. Foruma yazdıktan sonra bende biraz araştırdım. Cihanbeyli'den tuz gölü girişi kapatılmış galiba. Sanırım Tuz Gölü gezisi başka zamana kalabilir. Bayrama yakın zaten Elazığ'a gidecem. Artık ordan Şereflikoçhisar'a dönerim.

Beyşehir gölünü bende duydum evet. Artık Konya Dönüşü Beyşehir, Eğirdir, Isparta üzerinden dönerim Antalya'ya. :)

Hayırlısı artık bir başka zamana :) Elazığ dediniz de memleket Elazığ mı yoksa?

Merhaba Naim Bey,

Konya'dan Tuz Gölü'ne giden en iyi yol, Konya-Aksaray-Şereflikoçhisar yoludur. 2.alternatif ise Konya-Ankara yolu, Kulu makasından sağa, Adana yoluna dönülen yoldur.
Ancak lütfen şuna dikkat edin; Tuz Gölü girişinde, üzerinde beyaz doktor önlüğü giymiş, at hırsızı tipler hemen etrafınızı sararak size birşeyler satmaya çalışacaktır. Dükkanların içine çekerek, elinize yüzünüze şifa diye birşeyler sürüyorlar. sonra bir şekilde satın almak durumunda bırakılıyorsunuz. Size tavsiyem göle inerken, hiçbirisiyle göz teması kurmadan, seslenmelerine kulak asmadan, doğruca yürüyüp gidin. Her yerde olduğu gibi, burası da mafyavari insanların eline düşmüş. Girişte bekleyen jandarmanın da hiçbir fonksiyonu yok.
Ender bey çok haklısınız. Bende gittiğimde biri dediğiniz gibi elimize bir şeyler sürdüler dediler ki bu sürdüğümüz losyon 2 yıl boyunca ellerinizi dezenfekte etmektedir vs. anlatmaya başladı, bende dedim iyi o zaman 2 sene sonra gelirim bir daha sürersin geçtim gittim sonra  :lol:
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2017, 09:24:28 »
Hayırlısı artık bir başka zamana :) Elazığ dediniz de memleket Elazığ mı yoksa?
Ender bey çok haklısınız. Bende gittiğimde biri dediğiniz gibi elimize bir şeyler sürdüler dediler ki bu sürdüğümüz losyon 2 yıl boyunca ellerinizi dezenfekte etmektedir vs. anlatmaya başladı, bende dedim iyi o zaman 2 sene sonra gelirim bir daha sürersin geçtim gittim sonra  :lol:

Ender Bey merhaba. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten dedikleriniz çok önemli. Şuanlık gitmekten vazgeçmiş gibiyim. Konya turu yine yapacam ama tuz gölü galiba başka bir sefere kalacak. Ama ne zaman gidersem gideyim tavsiyenize mutlaka uyarım.

Selman Bey memleketim Elazığ evet. Elazığ-Yazıkonak :) Siz Elazığ'ın neresindensiniz? :)