0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Naim bey son 1 yıldır Konyada yaşıyorum ancak bölgeye pek hakim değilim henüz. Evlendiğimiz ilk yıl bende eşimle gitmiştim(2011 Temmuz) O zaman dediğiniz gibi Şereflikoçhisardan gitmiştik. Manzara muntazamdı ama başka nereden bakılır bilmiyorum. Bacanağım Cihanbeylili ancak hiç duymadım oradan Tuz Gölüne gittiğini. En güzeli Aksaray üzerinden Şereflikoçhisara geçiş yapmak olacaktır. Bana buradaki arkadaşlar Beyşehir gölüne mutlaka gitmemi söylüyorlar sizde deneyebilirsiniz.Konya'da illaki gitmeniz gerekenler arasında Mevlana türbesi olacaktır, onun dışında şehri tepeden görebilecek tek yer Akyokuş var. Şehir dümdüz tepsi gibi olunca orası bir hayli kıymetli Size şimdiden kazasız belasız keyifli yolculuklar dilerim.
Teşekkür ederim Selman Bey. Bir günümü Konya'ya harcayacam zaten. Gezecem Konya'yı. Foruma yazdıktan sonra bende biraz araştırdım. Cihanbeyli'den tuz gölü girişi kapatılmış galiba. Sanırım Tuz Gölü gezisi başka zamana kalabilir. Bayrama yakın zaten Elazığ'a gidecem. Artık ordan Şereflikoçhisar'a dönerim. Beyşehir gölünü bende duydum evet. Artık Konya Dönüşü Beyşehir, Eğirdir, Isparta üzerinden dönerim Antalya'ya.
Merhaba Naim Bey, Konya'dan Tuz Gölü'ne giden en iyi yol, Konya-Aksaray-Şereflikoçhisar yoludur. 2.alternatif ise Konya-Ankara yolu, Kulu makasından sağa, Adana yoluna dönülen yoldur. Ancak lütfen şuna dikkat edin; Tuz Gölü girişinde, üzerinde beyaz doktor önlüğü giymiş, at hırsızı tipler hemen etrafınızı sararak size birşeyler satmaya çalışacaktır. Dükkanların içine çekerek, elinize yüzünüze şifa diye birşeyler sürüyorlar. sonra bir şekilde satın almak durumunda bırakılıyorsunuz. Size tavsiyem göle inerken, hiçbirisiyle göz teması kurmadan, seslenmelerine kulak asmadan, doğruca yürüyüp gidin. Her yerde olduğu gibi, burası da mafyavari insanların eline düşmüş. Girişte bekleyen jandarmanın da hiçbir fonksiyonu yok.
Hayırlısı artık bir başka zamana Elazığ dediniz de memleket Elazığ mı yoksa?Ender bey çok haklısınız. Bende gittiğimde biri dediğiniz gibi elimize bir şeyler sürdüler dediler ki bu sürdüğümüz losyon 2 yıl boyunca ellerinizi dezenfekte etmektedir vs. anlatmaya başladı, bende dedim iyi o zaman 2 sene sonra gelirim bir daha sürersin geçtim gittim sonra