Gönderen Konu: TOYOTA Auris 1.6 elegant 2007  (Okunma sayısı 1924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '07
TOYOTA Auris 1.6 elegant 2007
« : Nisan 10, 2017, 17:34:53 »
TOYOTA Auris 1.6 elegant 2007 model  benzinli araç kullanıyorum aracımda hızı 120 geldiğinde sanki 6 vites varda istiyormuş gibi bağırıyor ve yokuşlarda vitesi küçülmeme zorluyor bunun nedeni nedir 1.6 motor da bu normal mi?

Toyota Club Türkiye

TOYOTA Auris 1.6 elegant 2007
« : Nisan 10, 2017, 17:34:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA Auris 1.6 elegant 2007
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2017, 17:45:47 »
Eren 1.6 atmosferik 110 bg lik vvt-i ler böyle kardeşim sanki araba acayip zorlanıyormuş gibi hatta sanki yüksek devir çeviriyormuş gibi bağırıyor ama bu motorun karakteristik yapısı bu ses yüzünden satanlar var .Baskı balatası bitik kaçıran araçlarda da araba çok bağırır bunu rampa da ilk kalkışta anlarsın veya   3000 bin devirde 5 vites 100 km hızla düzde rampada gitmende sorun yoksa baskı balatanda sorun yok tur .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2017, 18:02:03 »
Eren 1.6 atmosferik 110 bg lik vvt-i ler böyle kardeşim sanki araba acayip zorlanıyormuş gibi hatta sanki yüksek devir çeviriyormuş gibi bağırıyor ama bu motorun karakteristik yapısı bu ses yüzünden satanlar var .Baskı balatası bitik kaçıran araçlarda da araba çok bağırır bunu rampa da ilk kalkışta anlarsın veya   3000 bin devirde 5 vites 100 km hızla düzde rampada gitmende sorun yoksa baskı balatanda sorun yok tur .
Makyajdan hemen önceki son seri haricinde Aurisler dual vvt-i 5 ileri 124 bg. Sonrası valvematic zaten 6 ileri 132 hp. Ama dediğiniz gibi 5 ileri olanlar bağırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2017, 23:34:34 »
Herkes bu sorunu yaşıyorsa toyota hiçbir çözüm sunmadı acaba saçma yani bu kadar araç satıp ilgilenmemek sorunu çözmemek garip.Arabadan pek anlamam ama her sorunun bi çözümü yokmudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2017, 00:32:14 »
Herkes bu sorunu yaşıyorsa toyota hiçbir çözüm sunmadı acaba saçma yani bu kadar araç satıp ilgilenmemek sorunu çözmemek garip.Arabadan pek anlamam ama her sorunun bi çözümü yokmudur?
Aracınızda farklı bir problem olmadığını varsayarak söylüyorum ki bu durum bir sorun değil. 5 ileri manuel hemen her araç 3000 devirden sonra bağırır, vites ister. İceri gelen gürültü de yalıtımla alakalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2017, 00:43:45 »
daha yeni CHECK-UP yaptırdım orda yağ değşimi bujulerin değişimi felan tam takır sorunları düzeltirdim ama ne bilim rahat konusunda  çok rahatta şu yalıtım konusuna keşke diğer araçlar gibi olsaydı çözümü olsa bi ara arkadaşın biri araçlara ekstra yalıtım yapılabiliyormuş ben yaptırcam dedi jettasına acaba bu aracada var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2017, 18:32:30 »
daha yeni CHECK-UP yaptırdım orda yağ değşimi bujulerin değişimi felan tam takır sorunları düzeltirdim ama ne bilim rahat konusunda  çok rahatta şu yalıtım konusuna keşke diğer araçlar gibi olsaydı çözümü olsa bi ara arkadaşın biri araçlara ekstra yalıtım yapılabiliyormuş ben yaptırcam dedi jettasına acaba bu aracada var mıdır?

5 ileri olmasından mütevellit biraz bağırması normal herhangi bir sorununuz yok. Mesela araç 2.0 5 ileri olsaydı onda da 150 den sonra bağıracaktı :) Valvematic 132 bg 6 ileri versiyonunda bu eşik biraz daha yukarıda.

Yalıtım konusuna gelirsek ufak bitüself ve pütür uygulamalarıyla daha rafine bir araç içi elde edebilirsiniz. Ancak yalıtım işine girmeden önce michelin, yokohoma veya continental gibi yumuşak hamurlu bir lastik kullanmaya başlamanızı tavsiye ediyorum.

Aurisle keyifli sürüşler...
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk