Gönderen Konu: 1.3 xe tekleme, boğulma, geç marş, yardım lütfen (sorunlar giderildi)  (Okunma sayısı 4482 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dürüstlük en büyük servettir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '95
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
merhabe abilerim.
1.3 xe 95 model 256binde aracım. Sorcağım konular daha önce açıldıysa kusura bakmayın forumda biraz araştırdım ama göremedim. gelelim sorunlara:
1.Araç marşa bastığımda resmen çalışmam diyor. uzun uzun marşa basıyorum hem de belki 15 kez. sonra çalışıyo güç bela ama gazı istedigim kadar kökleyim araç bir süre 1000 devre bile gelemiyo bi kaç dakika sora kendini topluyo ve açılıyo. stop edip tekrar bastığımda yine aynı.
2. Araç çalışırken 1000 ila 2000 devir arasında tekleme yapıyor, titretiyo mükemmel bi şekilde. 2000 devri geçtiğinde sıkıntı kalmıyor.
3. Uzun yolda giderken 100ü geçmiyo, zaten 100ü görmesi de hayli sürüyo kaldıki daha gecen hafta 190ları görüyordu. kısacası araba mükemmel şekilde çekişten düştü. Hatta şöyle diyim patinaj çekemiyo resmen yokuşlarda kalkmıyo 1.vitesle.
4. Benzinde de yukardaki sorunlar aynen var. Extra olarak benzinde gazı kökleyince araba yığılıyo ve tekliyo 3500 devirden sonra.
5. geçtiğimiz hafta 2000 km yol gittim sora bü baktımki hava filtresinin bi kısmı yanmış :/
Sizden ricam bu konularda fikriniz tecrübeleriniz varsa lütfen paylaşmaktan çekinmeyin.
şimdiden teşekkürler
Engineer

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.3 xe acil yardim lütfen
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2017, 18:02:05 »
bu arabanın motoru revizyon görmedi ise ona göre düşünelim.arabayı önce computeste sokup motor gücünü ölçtürün,% 70-80 çıkmazsa motor çok yorgun demektir,kırıkkalede toyotadan anlayan servis varsa arıza kodu aldırın önce benzinde,sonra lpg servisinde,ona göre diğer işler sıraya alınır,yoksa deneme yanılma yöntemi olursa fatura yüksek çıkar..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2017, 18:28:38 »
Geçen hafta maşşallahı varmış  :) Bir hafatada değişen durum nedir? Hani dikkatinizden kaçan bir durum vardır belki. Ben agresif kullanımdan sonra ateşleme bobinini yakmıştım. Ateşleme elemanlarının kontrolü de iyi olur.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2017, 18:59:45 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Sorun ateşleme sisteminde gibi görünüyor ama Tokay arkadaşın dediği gibi önce motor presyonlarını görmek bilmek gerek, deneme yanılmayla fatura uçar gider.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2017, 19:54:07 »
abiler bugün sağolsun bi yedek parçacı abim yardımcı oldu emanet buji kablosu ve ateşleme bobini aldım araçta denedik ama hiç bişey değişmedi. sonrasında Lpgci bi abime çay içmeye ugradım o farketti arabadaki anormalliği kaputu açtık neyse. Buji kablolarını tek tek çekti çalışırken 2 tanesinde ateşleme kesik kesik keyfi yapıyo, diğer ikisi ise sürekli çatçatçat ateşliyo. bu da aklıma distribütör kapağını getirdi. bi onu deneyemedik. belki de ordandır.
Bu arada motor işlem görmemiş durumda ve yağ yakıyo son 2 3 aydır öyle aşırı değil ama 4000 devirden sonra biraz yakıyo :)
geçen haftaya göre de arabaya hiç bişey yapmadım bi anda oldu durduğu yerde :/
Engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2017, 00:44:04 »
Yağ yakan arabayla 190 yaparsanız olur öyle şeyler 😀

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2017, 06:07:21 »
Geçmiş olsun. Tokay arkadaşımızın dediği gibi silindir basınçlarına baktırıp sonrasında motordan emin şekilde araştırmanın sizi hem masraftan kurtaracağını hem de daha az yoracağını düşünüyorum. 95 xe araçta hata kodu alınıyor mu emin değilim. Aracınızın teklemesi ateşleme sistemi ile alakalı gibi görünüyor.  Bujilere de baktığınız mı? Ben de ki 95 1.6 xl buji kırmıştı bir sefer.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2017, 12:47:50 »
Geçmiş olsun. Tokay arkadaşımızın dediği gibi silindir basınçlarına baktırıp sonrasında motordan emin şekilde araştırmanın sizi hem masraftan kurtaracağını hem de daha az yoracağını düşünüyorum. 95 xe araçta hata kodu alınıyor mu emin değilim. Aracınızın teklemesi ateşleme sistemi ile alakalı gibi görünüyor.  Bujilere de baktığınız mı? Ben de ki 95 1.6 xl buji kırmıştı bir sefer.

evet bujilerini yeni değiştirdim abi denso marka.
Engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2017, 10:17:02 »
yazdıklarınız arasında "geçen hafta 190 basıyordu" ve " 4000 devirden sonra biraz yağ yakıyor" gibi ifadeler gördüm. sonra dedim ki normal bu motorun sıkıntı yaratması.
değerli arakadaşım. motorunuz şu anda muhtemelen 23 yaşından gün almış durumda. daha sakin kullanmanızı öneririm. zaten lpg kullanarak ne yazık ki motorarımızın ömürlerini yarı yarıya azaltıyoruz. bir de böyle agresif kullanımlar olunca bu motor daha ne yapsın. ben biraz daha relaks kullanmanızı tavsiye ediyorum.
şunu da kabullenmemiz gerekir ki, her ne kadar efsane de olsa motorlarımız artık iyice yaşlanmış durumda. bu saatten sonra olabilecek her türlü arızayı kabullenmemiz gerekiyor. motor bitmez belki (belli de olmaz) ama yok distribütör arızası, yok devirdaim pompası, conta kesti, sübap yaktı gibi durumlar kendini gösterecektir haliyle.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2017, 14:31:03 »
eveet abiler sorunumuz çözülmüştür. ne yazıkki sıfır aldığım bujilerden 1 tanesi arızalı imiş, onu değiştirdikten sonra aracın çalışması vs düzeldi. fakat geç marş alma devam ediyordu sanki araç boğuluyomuş gibi, dün aracı çalışyırdım kaputu açtım sağı solu incelerken farkettimki bujilerden en baştakini takan usta(!) dis kaptırmış ve buji yatağa oturmamış yarıda kalmış, dibünden baloncuk attığını görünce farkettim. neyse onuda söktüm sora doğru yolunu bulup taktım ve marş sorunu da düzeldi.
benzin filtresini değiştirdim pompayıda temizledim bi tanede hortumu değiştirdim benzinde tekleme de gitti. Hava filtresinin neden yandığıysa halen sırrını koruyor :-)
bu arada Ahmet Bey söylediklerinize de aynen katılıyorum haklısınız. artık sakin kullanıyorum 120yi geçmiyorum :) bunun yakıtta da mucizeye neden olduğunu gördüm, 2 gün önce 200 km şehir dışı yol yaptım 17 kuruş yakıt tüketti :) bu arada lpg litre fiyatı 2.4 tl. hepinize teşekkür ederim.
Engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2017, 19:40:55 »
eveet abiler sorunumuz çözülmüştür. ne yazıkki sıfır aldığım bujilerden 1 tanesi arızalı imiş, onu değiştirdikten sonra aracın çalışması vs düzeldi. fakat geç marş alma devam ediyordu sanki araç boğuluyomuş gibi, dün aracı çalışyırdım kaputu açtım sağı solu incelerken farkettimki bujilerden en baştakini takan usta(!) dis kaptırmış ve buji yatağa oturmamış yarıda kalmış, dibünden baloncuk attığını görünce farkettim. neyse onuda söktüm sora doğru yolunu bulup taktım ve marş sorunu da düzeldi.
benzin filtresini değiştirdim pompayıda temizledim bi tanede hortumu değiştirdim benzinde tekleme de gitti. Hava filtresinin neden yandığıysa halen sırrını koruyor :-)
bu arada Ahmet Bey söylediklerinize de aynen katılıyorum haklısınız. artık sakin kullanıyorum 120yi geçmiyorum :) bunun yakıtta da mucizeye neden olduğunu gördüm, 2 gün önce 200 km şehir dışı yol yaptım 17 kuruş yakıt tüketti :) bu arada lpg litre fiyatı 2.4 tl. hepinize teşekkür ederim.

Geçmiş olsun. Sorununuzu kolay yolla çözmenize sevindim. Keyifli sürüşler dilerim.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi

Bizim araçların yere yakın ve başarılı aerodinamik yapısı yakıt tasarrufuna sebep oluyor. Maşallah deyip ses etmeyin.