0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun. Tokay arkadaşımızın dediği gibi silindir basınçlarına baktırıp sonrasında motordan emin şekilde araştırmanın sizi hem masraftan kurtaracağını hem de daha az yoracağını düşünüyorum. 95 xe araçta hata kodu alınıyor mu emin değilim. Aracınızın teklemesi ateşleme sistemi ile alakalı gibi görünüyor. Bujilere de baktığınız mı? Ben de ki 95 1.6 xl buji kırmıştı bir sefer.
eveet abiler sorunumuz çözülmüştür. ne yazıkki sıfır aldığım bujilerden 1 tanesi arızalı imiş, onu değiştirdikten sonra aracın çalışması vs düzeldi. fakat geç marş alma devam ediyordu sanki araç boğuluyomuş gibi, dün aracı çalışyırdım kaputu açtım sağı solu incelerken farkettimki bujilerden en baştakini takan usta(!) dis kaptırmış ve buji yatağa oturmamış yarıda kalmış, dibünden baloncuk attığını görünce farkettim. neyse onuda söktüm sora doğru yolunu bulup taktım ve marş sorunu da düzeldi. benzin filtresini değiştirdim pompayıda temizledim bi tanede hortumu değiştirdim benzinde tekleme de gitti. Hava filtresinin neden yandığıysa halen sırrını koruyor :-) bu arada Ahmet Bey söylediklerinize de aynen katılıyorum haklısınız. artık sakin kullanıyorum 120yi geçmiyorum bunun yakıtta da mucizeye neden olduğunu gördüm, 2 gün önce 200 km şehir dışı yol yaptım 17 kuruş yakıt tüketti bu arada lpg litre fiyatı 2.4 tl. hepinize teşekkür ederim.