Gönderen Konu: Spor yay  (Okunma sayısı 2347 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Spor yay
« : Nisan 06, 2017, 16:11:18 »
Merhaba arkadaşlar 2000 model toyota corolla sol speciel aracıma spor yay taktırmak istiyorum. Aracın üzerinde orjinal yayları var arkası basık duruyor hatta arkaya 3 kişi bindiğinde çamurluğa sürtüyor, spor yay taktığımda bu durum artar mı 2 kişi bindiğinde sürtme fln yapar mı? hangi marka nasıl bir yay almalıyım önerilerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Spor yay
« : Nisan 06, 2017, 16:11:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Spor yay
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2017, 16:55:35 »
Kullanacağınız yayın ölçü ve özelliklerine bağlı bu. Ayrıca aracın hangi yüklerde kullanıldığına da. Yay değişiminde uygun amortisör seçimi de iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2017, 20:32:42 »
Herkese merhaba 2015 yaris hibrit aracima spor yay takmak istiyorum. Şu an istanbulda dp tuning isimli firmada (2015 sonrası modellere uyumlu denilen eibach marka pro kit) 3 cm olduğunu telefondan öğrendiğim bir takım bulabildim. (Internetteki stokta 25 mm yazıyor. Aynı ürün mü tam bilmiyorum.) Tavsiye ve görüşlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. (Amacım biraz aracı basmak ve tabiki yol tutuşa katkı olması dolayısıyla böyle bir değişiklik yapmayı düşünüyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2017, 12:23:03 »
Mesut yöneticimize de danışmanı öneririm Yunus.
Yol tutuş için tam bir sistem istiyorsan amortisör olarak Koni'yi de araştırmanı öneririm. Yalnız Yaris'e özel üretimi var mı bilmiyorum. Fiyat için; çok üst seviye ürünler olduğunu söyleyebilirim. Eibach bu amortisörler ile uyumludur genelde. Eibach da genelde konfordan nispeten az ödün vererek, tutuşa olumlu etki eden ürünlere sahip. 3 cm dediği tam değer değildir zaten, o ebatlar da makul olacaktır. Daha sert ve kısa stroklu ürünlerde zıplama da artar, yol tutuş bazı durumlar için bozulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2017, 20:17:50 »
Teşekkür ederim. Koni'yi bir arkadaşım tavsiye etmisti zaten. Vogtland'a da bakıyorum. (Mesut Abi'ye danışıcam abi.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2017, 20:24:16 »
Konu ile ne kadar alakalı bilmiyorum ama aklıma geldi burada sorim dedim,bizim araçlara sadece kule gergisi taksak nasıl bir avantaj yada dezavantajı olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2017, 09:20:28 »
Konu ile ne kadar alakalı bilmiyorum ama aklıma geldi burada sorim dedim,bizim araçlara sadece kule gergisi taksak nasıl bir avantaj yada dezavantajı olur?
Virajda daha az esneme olur (yüke ve yapıya göre amortisör kuleleri esner), süspansiyon düzen ayarları yanal güçlerde daha az sapma yaşar. Modifikasyon için son kademe sayılır. Hafif ve sağlam jant, uygun amortisör- yay seti, yumuşak, kaliteli lastik sonrasında.
Sürekli sınırlarda kullanımda daha öncelikli, bence gözden kaçan iyi, üst sınıf jant oluyor genelde. İnsanlar jantı görüntü öncelikli tercih ediyor. Oysa yol tutuştan frene, yakıt tüketimine kadar etkili. Ayrıca süspansiyonsuz donanım olduğundan hafif olması yay vs den önce olumlu etki eder sürüş kalitesine.