Gönderen Konu: 2006 dizel MMT corolla baskı balata  (Okunma sayısı 2322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 334000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
2006 dizel MMT corolla baskı balata
« : Nisan 06, 2017, 02:10:52 »
2006 dizel mmt ile 2006 dizel manuel araçların baskı balatası aynı mı ? internet üzerinden bir yerden bulabilirmiyiz güvenilir bir yerden ?
bu aklıma şurdan geldi şimdi bu mmt robotize şanzıman sadece bizim yerimize debriyaja basıp vitesi atıyor başka bir olayı yok bu böyle olduğuna göre manuel aracın baskı balatası mmt ye uyacağını düşündüm ancak emin olamadım bilgisi olan arkadaşlar abiler varsa yardımcı olurlarsa sevinirim ve yakın zamanda baskı balata değiştirenlerde fiyat hakkında yorum yazarlarsa sevinirim  :) :)

Toyota Club Türkiye

2006 dizel MMT corolla baskı balata
« : Nisan 06, 2017, 02:10:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 dizel MMT corolla baskı balata
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2017, 08:10:04 »
Taylan bey, forumumzda ufuk sönmez bey var,kendisi ile irtibata gecerseniz size yardimci olacaktir,bende dun verso aracim icin debriyaj seti konusunda ufuk beyle irtibata gectim sagolsun cok faydasini gordum.
Verso 2009 Elagant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2017, 12:28:54 »
MM-T ve Düz vites araçların debriyaj setleri aynı değildir, her ikisi de birbirinin yerine takılabiliyor (hatta fiyat veya stok sebebi ile bilinçli olarak bu hatayı yapan servisler, satan parçacılar da var) ancak bu teknik olarak çok yanlış bir iş olmak ile beraber yolda kalma olasılığı da hesaba katılırsa dikkatli olunması gereken bir konu.

5 ileri vitesli dizel mm-t aracınızın debriyaj seti (Baskı+Balata+Rulman), Toyota Türkiye'nin "Eski Dostlar" kampanyası çerçevesinde dilediğiniz yetkili servisten (yada dilerseniz bizden) 518₺ fiyat etiketi ile tedarik edebilirsiniz, ancak burada asıl dikkat edilmesi gereken konu bu debriyaj setinin işçiliği ve kalibrasyonunun orijinal Toyota IT2 yada Techstream cihazı ile yapılması gerekliliğidir.

Bir diğer konu da aktüatör mekanizması ve motorunun kontrolü, debriyaj seti değişimi ile birlikte şanzıman yağının (sizin aracınız için API GL5 75W90), şanzıman yağı tapa contalarının ve gerekli ise sağ/sol aks keçelerininde değişmesini tavsiye ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2017, 13:05:04 »
MM-T ve Düz vites araçların debriyaj setleri aynı değildir, her ikisi de birbirinin yerine takılabiliyor (hatta fiyat veya stok sebebi ile bilinçli olarak bu hatayı yapan servisler, satan parçacılar da var) ancak bu teknik olarak çok yanlış bir iş olmak ile beraber yolda kalma olasılığı da hesaba katılırsa dikkatli olunması gereken bir konu.

5 ileri vitesli dizel mm-t aracınızın debriyaj seti (Baskı+Balata+Rulman), Toyota Türkiye'nin "Eski Dostlar" kampanyası çerçevesinde dilediğiniz yetkili servisten (yada dilerseniz bizden) 518₺ fiyat etiketi ile tedarik edebilirsiniz, ancak burada asıl dikkat edilmesi gereken konu bu debriyaj setinin işçiliği ve kalibrasyonunun orijinal Toyota IT2 yada Techstream cihazı ile yapılması gerekliliğidir.

Bir diğer konu da aktüatör mekanizması ve motorunun kontrolü, debriyaj seti değişimi ile birlikte şanzıman yağının (sizin aracınız için API GL5 75W90), şanzıman yağı tapa contalarının ve gerekli ise sağ/sol aks keçelerininde değişmesini tavsiye ederiz.

adam ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2017, 13:13:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 334000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2017, 14:52:55 »

Hocam gerçekten çok teşekkür ederim çok bilgilendirici bir yazı olmuş çok beğendim . Size bir soru sormak istiyorum eski dostlar kampanyası nasıl bilgi verirmisiniz araba 340 binde oldu halen daha kullanmaya devam ediyorum ve bayadır yetkili serviste bakım yaptırmıyorum bu kampanyayı etkiler mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2017, 15:27:26 »
Hocam gerçekten çok teşekkür ederim çok bilgilendirici bir yazı olmuş çok beğendim . Size bir soru sormak istiyorum eski dostlar kampanyası nasıl bilgi verirmisiniz araba 340 binde oldu halen daha kullanmaya devam ediyorum ve bayadır yetkili serviste bakım yaptırmıyorum bu kampanyayı etkiler mi ?

Eğer bulunduğunuz bölgede güvenilir ve gereken techizatlı bir Toyota Özel servisi var ise özel servisi tercih etmeniz daha mantıklı olur görüşündeyim, zira bu tür kampanyaların bir amacı da "müşteriyi servise çekmek" olduğunu unutmamalısınız, forumda da xxx₺ menü ile servise girip xxxx₺ fatura ile çıkan kullanıcılar var.