Gönderen Konu: OTO hoparlörlerinden sesi açınca BASS vurunca gelen cızırtı. ( Çözüldü )  (Okunma sayısı 28997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 98 CoRoLLa 1.6 XEİ 115 HP
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar
Konu doğru yerdemi bilmiyorum ama aracım bu olduğu için burda yazmak istedim,
Pioneer oto teyp aldım ve 98 corolla xei aracıma bağlamak için arka koltukları ve pandizotu söktüm,
daha sonra oralara hoparlörleri monte ettim sorun yok fabrika hoparlörleri patlamış yırtılmıştı
Ön taraftaki hoparlörler aklıma geldi ve onları da söktüm onlarda mahvolmuş neyse
arkalara yuvarlak hoparlörleri taktım sonra önler ede 10 cm hoparlör taktım teyibi eskiden tecrübeli olduğum için elektirik şase ve çıkış kablolarını bağladım, ve kontağa bağladım sorun yok teyip açıldı
sonra ses biraz açayıp dedim
abi bide baktım müzik bas vurunca ses öle bir cızırtı yapıyor müzik duyulmuyor,
sonra teyibi çıkardım baktım arkadaki soğutucu bölümü çok ısınmış hemde nasıl el değmiyor
sonra dedim elektrik problemi var ama testte yaptım o sağlam,
sonra ön hoparlörleri çıkıştan söktüm sadece arkalar takılı sesi sona getirdim ses mükemmel sorun yok ısınma yok
tekrar sağ sol çıkışları değiştirerek bağladım yine ayni acayip bi ısınma el değmiyor ve bass vurunca seste cızırtı hemde nasıl anlamadım
bilen arkadaşlar yardım istiyorum çözemedim,
araç üzerinde orginal fabrika kabloları çekili ekstra bir kablo çekilme olmadı.

Hoparlör özellikleri aşağıdaki gibi (Arabada takılı olanlar )
arka hoparlörler 16 cm 4OHM  - 320 w kicker  ( hoparlör sağlam ayrı ayrı körükler dahil test edildi patlak yırtık v.b yok)
ön hoparlörler    10 cm 6OHM  - 50   w aiwa    ( hoparlör sağlam ayrı ayrı körükler dahil test edidi  patlak yırtık v.b yok)
oto teyp pioneer deh-1500

Elimde boşta olan hoparlörler
Pilippo 16 cm 2 yollu 200 wat - 2 adet onlarda test edildi sağlam çalışıyor ama arabada takılı değil

O bir Efsane... 98 corolla xei 1.6 115 HP.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Standart ana üniteler 6r direnç hoparlörleri desteklemez, 6r dirence sahip bir amplifikatör ile kullanılması gerekir, ayrıca PMPO (Peak) Watt güçleri yanıltıcı olur, amplifikatörsüz kullanımda RMS değeri 20W ve altı hoparlörleri tercih edin, diğer bir konu da hoparlörün karşılayabildiği frekans aralığıdır, 20W civarı bir hoparlör için 63HZ-2Khz arası bir hoparlör seçmeye çalışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Standart ana üniteler 6r direnç hoparlörleri desteklemez, 6r dirence sahip bir amplifikatör ile kullanılması gerekir, ayrıca PMPO (Peak) Watt güçleri yanıltıcı olur, amplifikatörsüz kullanımda RMS değeri 20W ve altı hoparlörleri tercih edin, diğer bir konu da hoparlörün karşılayabildiği frekans aralığıdır, 20W civarı bir hoparlör için 63HZ-2Khz arası bir hoparlör seçmeye çalışın.

Eyvallah  burda bi arkadaşa sordum dediki ya teyibin çıkışları arızalı yada teyibe gelen kablolarda kısa devre var ondan yapar dedi
şimdi anlamadığım kısa devre tamam ama iyi de kısa devre olsa hoparlörlerden ses gelmemesi gerekir ses geliyor ama yüksek seste acayip cızırtılı ve teyip ısınırıyor
yani ufuk bey o zaman bu olay önlerdeki 10 cm 6 ohm luk aiwa hoparlörden mi kaynaklanıyor yoksa kablolardan mı üzerinde orginal fabrika kabloları var ama eski teyipte olmuyordu. eğer onlardan ise ozaman onların yerine 16 cm 2 yollu 200 w mid taksam düzelirmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
Teyp çıkışlarının değerlerini de kontrol edin o vakit, teyp çıkış değerlerine (RMS Watt, Ohm ve Frekans) göre hoparlör seçimi yapın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Merhaba kusura bakmayın anca halledebildim işlerimden dolayı sorunu buldum
Fabrikanın tesisatın da herhangi bir problem yok gayet güzel çalışıyor sorun benim ön taraflara taktığım hoparlörlerden çıktı
çünkü onları söktüm ve normal hoparlör taktım sorun düzeldi ne ısınma nede cızır mızır
şöle yaptım araştırma sonucunda
teyibin çıkışlarında ve kablolarda sorun yok
ön tarafa taktığım hoparlörleri kodlarını internetten araştırdım
ön hoparlörler 1 tanesi 8 OHM luk çıktı yani teyibe çok fazla geldi
yani
ön taraf   2 x 8 OHM = 16 ohm
arka taraf 2 x 4 OHM = 8 OHM toplamda 24 ohm ile teyibe yükleme yapmışım oda kastı zaten ısınma ve cızırtı yaptı
sonuç:
ön hoparlörleri söktüm yerine sağ sol 2 tane 2 ohm hoparlör takdım arkalar aynı durdu sesi 40'a kadar getirdim züper oldu :D
yani
önler   2 x 2 ohm = 4 ohm
arkalar 2 x 4 ohm = 8 ohm toplamda 12 ohm düşürdüm ve ses süper çalışıyor
birde sanırım bu teyp 16 ohm kadar kaldırıyor diye düşünüyorum ama şuan sorunsuz çalışıyor çözdüm yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
2ohm dirençli hoparlörlerinizi 4ohm dirençli bir set ile değiştirin yüksek seste usun süre kullanırsanız ana ünite çıkışlarının yanma olasılığı yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
2ohm dirençli hoparlörlerinizi 4ohm dirençli bir set ile değiştirin yüksek seste usun süre kullanırsanız ana ünite çıkışlarının yanma olasılığı yüksek.

aklıma geldi önleride 4 ohm yapmak ilerleyen zamanlarda düşünüyorum şuan için bir sorun görünmüyor