Gönderen Konu: ön konsol güneş yanığı  (Okunma sayısı 6878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür edildi
ön konsol güneş yanığı
« : Mart 22, 2017, 19:57:10 »
herkese selamlar 2016 corolla aracımın ön konsolun üst kısmının ortasında 15 santım cıvarında yanık olusmus hic dikkat etmemiştim aracı 2 el aldım galeriden 15 binde dizel makyajlı kasa böyle bir sorun yasıyan varmı garantiye girermi herkese kazasız sürüşler dilerim

Toyota Club Türkiye

ön konsol güneş yanığı
« : Mart 22, 2017, 19:57:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: ön konsol güneş yanığı
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2017, 00:15:53 »
kullanıcı kaynaklı mı yoksa arabanın hatası mı gormeden yorum yapmak guc. garantı  varsa servıse goster ama konsol bu yanı degıstırelım deseler konsol mu degısecek. sahsen ben kabul etmem konsola tornavıda vurulmasını.
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2017, 10:06:55 »
kullanıcı kaynaklı mı yoksa arabanın hatası mı gormeden yorum yapmak guc. garantı  varsa servıse goster ama konsol bu yanı degıstırelım deseler konsol mu degısecek. sahsen ben kabul etmem konsola tornavıda vurulmasını.
Özgür bey, konsola tornavida vurmuyorlar. Corollanın ön konsolu yap boz gibi. Her şey tırnaklı. İki dakikada sökülüyor. Eski doğan, şahin arabaların ön göğsü sökülürken bir torba civata çıkardı. O devir bitmiş artık. Ben aracımı satmadan önce iki kez ses için izolasyon ettirmiştim. En son da direksiyon kolonu için göğüs tamamen sökülmüştü. Hiçbir sıkıntı olmuyor, tekrar takarken güzelce izolasyon yapmaları şartıyla.

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2017, 10:09:14
herkese selamlar 2016 corolla aracımın ön konsolun üst kısmının ortasında 15 santım cıvarında yanık olusmus hic dikkat etmemiştim aracı 2 el aldım galeriden 15 binde dizel makyajlı kasa böyle bir sorun yasıyan varmı garantiye girermi herkese kazasız sürüşler dilerim
Sezgin bey, bir de güneş yanığı dediğiniz şey Güneşten kaynaklı göz yanılması da olabilir. Aracımı ilk aldığımda ben de renk farklılığı var gibi hissetmiştim. Elimle sildim , ıslak nemli bezle falan sildim. Daha sonra güneşten kaynaklı göz yanılması olduğunu anladım. Sizinki de öyle bişey olabilir.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2017, 10:23:41 »
  ben kendim söküp izolasyon yaptım , servistekilerde rahatça söker çoğu yeri tırnaklı . göğüsü sökmekte ne bir sakınca nede bir zarar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2017, 10:42:10 »
  ben kendim söküp izolasyon yaptım , servistekilerde rahatça söker çoğu yeri tırnaklı . göğüsü sökmekte ne bir sakınca nede bir zarar var.
Mesut Bey sağ ve sol direkleri nasıl söktünüz acaba? Bende corollayı sökmek istiyorum ancak o parçaların altında airbagler var ve o parçayı tutan bir pim mevcut. Sırf o pimi sökemediğim için söktüğüm tüm parçaları geri takmak zorunda kaldım. Bahsettiğim parça şu linkteki konuda mevcut. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=78345.msg1045832#msg1045832 Fikir verebilirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2017, 12:14:24 »
Plastik tırnaklar sıkı geçme genelde. Eğer söktükten sonra birleşim yerlerine bez bant çift taraflı bant gibi ses izolasyonu için madde koymazsanız o sıkı geçme kaybolacak ve daha çok trim sesi olarak geri dönecektir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2017, 00:53:48 »
Özgür bey, konsola tornavida vurmuyorlar. Corollanın ön konsolu yap boz gibi. Her şey tırnaklı. İki dakikada sökülüyor. Eski doğan, şahin arabaların ön göğsü sökülürken bir torba civata çıkardı. O devir bitmiş artık. Ben aracımı satmadan önce iki kez ses için izolasyon ettirmiştim. En son da direksiyon kolonu için göğüs tamamen sökülmüştü. Hiçbir sıkıntı olmuyor, tekrar takarken güzelce izolasyon yapmaları şartıyla.

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2017, 10:09:14
Sezgin bey, bir de güneş yanığı dediğiniz şey Güneşten kaynaklı göz yanılması da olabilir. Aracımı ilk aldığımda ben de renk farklılığı var gibi hissetmiştim. Elimle sildim , ıslak nemli bezle falan sildim. Daha sonra güneşten kaynaklı göz yanılması olduğunu anladım. Sizinki de öyle bişey olabilir.

selamlar arkadaslar.tornavıda tabırını mecaz anlamda kullandım  :lol: youtube da Emre A Bayar yazarsanız kanalında corollanın bır cok yerını sokup takıp vıdeoya almıs sagolsun. parca kalıtelerı zaten pek ıc acıcı degıl. herkesın ustalıgı bır degıl . elı kaba bırıne denk gelsen kırsa tırnagın bırını al sana trım sesı. evdekı bulgurdan olmak. arkadas bı resım atsa aslında daha ıyı anlayacagızda konuyu belkı bı kac detaıl urunuyle hallolacak leke gıbıyse o sekılde bır tavsıye vermeyı denerız aklımızın yettıgınce.
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2017, 09:59:32 »
Mesut Bey sağ ve sol direkleri nasıl söktünüz acaba? Bende corollayı sökmek istiyorum ancak o parçaların altında airbagler var ve o parçayı tutan bir pim mevcut. Sırf o pimi sökemediğim için söktüğüm tüm parçaları geri takmak zorunda kaldım. Bahsettiğim parça şu linkteki konuda mevcut. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=78345.msg1045832#msg1045832 Fikir verebilirseniz sevinirim.

o pimi benim Yarisimde yan çevirerek söktüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2017, 20:36:38 »
o pimi benim Yarisimde yan çevirerek söktüm
Cevap için teşekkürler Mesut Bey. Pim çok sert bir plastikten imal edilmiş döndürmeye çalıştım olmadı, airbag ile alakalı olabilir düşüncesiyle çokta kurcalamayı göze alamadım doğrusu. Anlaşılan biraz sert davranmam gerekiyor.  İzolasyon malzemesi olarak ne kullanmıştınız? Tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 29, 2017, 22:48:10 »
cevaplar  için tesekkurler aracı yetkili servise götürdum garantiden degiştireyim dedim baktılar sen buraya asitli torpido temizliyice surmussun garantiye girmez diyip sucu bana yıktılar itiraz ettim genel merkeze iletelim dediler onay gelirse degişiriz dediler bekliyorum