Gönderen Konu: Boyada bir sıkıntı mı var acaba?  (Okunma sayısı 2956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Boyada bir sıkıntı mı var acaba?
« : Mart 20, 2017, 19:07:06 »
Araç 2016 makyajlı 1.33 life

1.Özellikle ön arka tampon köşelerinde siyahlık var yakından bakınca. Sanki arabayı sildikçe boyada silenecek ve alttaki siyah tabaka görünecek gibi geliyor bana.

2.Bide şu dikkatimi çekti arkadaşlar önde de arkada da tamponlarda etiket gibi bi katman var sanki. Kayınpederin advancede de var.
Resmi atıyorum. 

2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Toyota Club Türkiye

Boyada bir sıkıntı mı var acaba?
« : Mart 20, 2017, 19:07:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Otomobil bir tutku...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 7500
Ynt: Boyada bir sıkıntı mı var acaba?
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2017, 10:51:17 »
sizinki için birşey diyemem ama benim aracımda bir kaç yerinde iğne ucu kadar cilanın altında siyah noktalar var,aldıktan 10 gün sonra farkettim servis tabiki halledelim dedi(pasta cila yapacaklar) ben kabul etmedim öyle bıraktım.aracı alalı 11 ay oldu inci beyazı rengindenmidir nedir bilmiyorum boya noktasal lekeleri bırakmıyor tam anlamıyla cillop gibi oldu deiyemiyrum hep kendim yıkarım elle,eski aracım 2013 i20(gri) onda bukadar leke kalmıyordu anlayamadım ....
omerdogan43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2017, 00:27:30 »
Bu da taş izleri. yakından belli oluyor. 3. Resim uzaktan görünüm,  belli olmuyor. Aracı yıkattığımda farketmiştim.
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2017, 00:08:39 »
yazdıklarınızın daha beteri bendede var. resımlerı atsam sız ekledıgınız resımlerı kaldırırsınız o derece. takmıyorum artık. pasta sürmeden bu haldeyse pasta sürünce güneş yanıklı turkuaz yeşil dogan slx e doner mazallah  :rofl: sonra boyasız corolla ıncısı kalmamıs sedefsız beyaz olur bızımkılerde :lol: bu arabalarda boya kaporta yok arkadaslar . arızası az olsun dıye bınecegız ıste. Alman alsak boya kaporta ıyı olur da onunda arızası bezdırır. denedım bızzat ve tekrar corollaya dondum .
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2017, 18:30:02 »
Ne zaman kafaya takmayı bırakırım bilmiyorum. Sıfır almasam daha mı iyiydi diye kafımı kurcalıyorum. =)
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2017, 18:22:04 »
Arkadaşlar 4800 km deyim. Ben aracı haftada bir kaç gün kullanırım. Bugün arabayı yıkadım baktım taş izi artmış. Kaputta (5-6 tane noktadan biraz büyük sıyırmış demekki taş) ve ön tamponda (belki 10dan fazla galiba noktadan biraz büyük buda) canım sıkılmasın diye saymadım. Nerede ne zaman oldukları da belli değil. Tahmin ettiklerim dışında. Çünkü dikkat etmeye çalışıyorum.

Benim çok canım sıkılmaya başladı. Herkesin aracında mı oluyor yoksa ben aracın üstüne çok titriyorum diye mi? Yoksa toyotanın boyada mı sıkıntı var. Çok moralim bozuldu. Araçtan hevesim kaçıyor böyle şeyleri gördükçe. Dikkat desen dikkat, hız limiti desen zaten uyuyoruz bi çaresi var mı bu işin. Boya koruma yapsan bi işe yaaramaz diyorlar. Daha 4 aylık araçta bu kadar taş izi psikoloji bozucu. Adamlar 15 - 16 yaşındaki araçları çiziksiz vuruksuz yazıyor ben daha 4 ayda bunlarla karşılaştım.
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2017, 19:05:02 »
Toyotanın boyası, çok ince, yani vosvosa göre aşırı zayıf kaporta olarak da zayıftır en basit kapı vurduğunda çöker maalesef
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 10000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2017, 19:15:27 »
Benim arabada 3000 km de. O dertler bende de var :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2017, 22:53:58 »
Bdnmt araç 35.000 kmde servisten aldığım rutus boyası bitmek üzere size düşünün boya çok zayıf gerçekten
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 11, 2017, 13:59:25 »
Toyota kaporta ve boya için kaç yıl garanti veriyor? Bu arada emniyet kemeri braketleri korozyondan geçilmiyor. Temizlik yaparken dikkat edin tetenoz olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 11, 2017, 14:19:25 »
yazılanların tamamına katılıyorum,corolladan önce 2013 0 aldığımız corsa nın boya ve kaportası taş gibi idi,küçücük bagaj kapağı ve motor kaputu destekli ve tok kapanıyordu.bizim aşırı dikkatli olmamıza rağmen motor kaputunda taş yüzünden küçük çizik ve hafif çökme gördüm.hiç bir şekilde kurcalamayıp böyle kabul edecek ve günü geldiğinde böyle satacağız.şurası muhakkak ki alman arabalarının boya ve özellikle kaportası corollada yok,giderek te kalitesi düşüyor anlaşılan.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 11, 2017, 14:40:40 »
Kıymetli arkadaşlarım, örnek veren bütün arkadaşlarım eski araçlarının kalitesinden bahsetmiş. Yerden göğe haklısınız. Gerçekten eski araçlar günümüzde satılan araçlardan kat kat daha kaliteli idi. Ama onlar mazide kaldı. Bahsettiğiniz eski araçlarınızın yeni modellerinde de aynı sıkıntıların olduğundan emin olabilirsiniz.
Dikkatimi çeken bir konu da; araçlarımızdaki taş yüzünden oluşan çökme ve boya dökülmeleri. İnanın ki; aracının üzerine düşen arkadaşların araçları da düşmeyip alel usul kullanan arkadaşların araçlarında da aynı göçük ve dökülmeler oluyor. Bu durumda üç yol var. Birincisi; bu çökme ve dökülmeleri kafaya takmamak ve aracımızın tadını çıkarmak. İkincisi; Özkan beyin de belirttiği gibi rötuş boyası edinip her yıkamadan sonra boya döküklerini rötuşlamak. Üçüncüsü de zaman zaman işinin ehli bir boyacı ve kaportacıya götürüp güzelce rötuşlatmak. Ben üçüncü yolu kullanıyorum.
Dikkatimizden kaçırdığımız bir husus da hiç bir şeyin ilk zamanındaki gibi kalmadığı ve eskidiği hususu. Bizler bile gençliğimizdeki gibi sağlam değiliz. :) :) Hayırlı sürüşler diliyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 11, 2017, 15:00:01 »
Siz birde farlarınıza bakın yıkayıp silince dikkatli bakınca nokta nokta benimkisi en ufak bişey çarpsa iz yapıyor demekki sonuçta yerli marka zaten fazla bişey beklemiyorum çin malı gibi aynı. Daha 4000 de araç 2017 model, bence sorun bizimkiler nasıl olsa satılıyor diye herşeyi uyduruk yapmaya başladılar sadece mekanik kısımlar dayanıklı olsun yeter dediler demekki. Benimde kaputta ve yan kapıda nokta iler oluşmuş zaten bayiden aracı aldığımda göremediğim iki adet nokta göçük vardı nazar olsun dedik belkide öyledir belkide bu noktalar koruyordur ama benim kafama takılan iç kısımların boyalşarının uydurukluğu, koca ekranda navigasyon media olmaması ve advance araçta kolçakta kayar kapak olmaması. Rötüş boyası olarak aliekspressten rötüş kalemi sipariş edecem.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.