Herkese hayirli haftalar 2004 corolla sol aracimda geri vitese gecmeme sorunu var.Gectiginde tak diye bir ses geliyor.ek olarak ilk calistirmada bu gelen circircir sesi debriaja bastiginda gecıyor. Ve son olarakta debriaja basilirken gelen gicırdama sesi bunlarin sebebi nedir arkdaslar cok buyuk bi problemle karsi karsiya gibiyim korkutuyor sanayiye gitmeye😥yardimci olursaniz cok sevinirım
yüklemsiz cümle kurmak büyük başarı bence.
geri vites dişlisine baskı balataya baktırmak lazım. göstermeden bilemezsiniz.
o gıcırdama sesi benim arabada da vardı. şanzımanın ve motorun arasında hidrolik girişin orada plastik bir körük var. biri debriyaja basarken o körüğü söküp içeriye bir kaç fıs yağlayıcı sıkın sorun geçecektir. ben en iyi sonucu sıvı gresten aldım. ama az sıkın aksi halde şanzımana yağlayıcı didebilir dedi ustam.
Günaydın. Geri vitese benim aracımda bazen geçmemezlik yapar ve debriyaja tekrar basıp önce bire sonra geriye attığımda rahatlar. Bunu her zaman yapmaz, ayda bir iki kez olabilir. Arabalar aynı değil ama fikir vermesi açısından belirtiyorum. Aracımın bazen geri vitese takarken takılabileceği, bu durumda tekrar debiyaja basılması gerekebileceği resmi kitapçıkta da aynen yazmaktadır. Araç 97 1.3 xe. Hatta bir keresinde bu durumu bilmediğim için geri vitese atmaya nazlandığı bir durumda sert davranıp geriye atmıştım ve garrrrçççç diye kötü bir ses gelmişti. O günden sonra bu durumu araştırmış ve kitapçıkta da açıklamasını bulmuştum. Bu 2 yıl önceydi, aracı şuan sorunsuz kullanmaktayım. Umarım faydalı olur bilgiler, iyi günler.