Gönderen Konu: Multi mode şanzıman..  (Okunma sayısı 1545 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
Multi mode şanzıman..
« : Mart 17, 2017, 14:50:14 »
Arkadaşlar selamlar, çocuk sahibi olunca ne forum nede pc elime alamaz oldum. merak ettiğim bi konu vardı fazla araştıramadım. yurt içinde denk gelmedim ama m/m bobinlerinin değiştirilmesi gibi duyumlar aldım,aranızda bilenler varsa diye sormak istedim. m/m şanzımanlarda performans maksatlı modifiye çalışmalar yapılması ile ilgili kaynak bulamadım, sizin bilginiz varmı?
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Toyota Club Türkiye

Multi mode şanzıman..
« : Mart 17, 2017, 14:50:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: Multi mode şanzıman..
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2017, 18:56:07 »
Öncelikle hayırlı olsun, Allah vatana, millete hayırlı bir evlat olarak analı, babalı büyümeyi nasip etsin.
MultiMod şanzımanlarda bobin olarak bahsettiğiniz (sanırım selenoid olarak okumuşsunuzdur) parçaların değişimi mümkün değildir çünkü tam otomatik şanzımanlarda bulunan bu parçalar MM-T sisteminde bulunmaz.
MM-T sisteminde debriyaja kullanıcı yerine basıp bırakan ve vites geçisini sağlayan "aktüatör" isimli parçalar mevcuttur, bu parçalar için herhangi bir modifikasyon söz konusu değildir, kendi elektronik kontrol ünitesi ve motor kontrol ünitesi ile senkronize çalışırlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2017, 19:33:33 »
Ayrıca MMT nin ECU su bu selenoidlerin (actuator) çektigi voltaj ve amperi sürekli kontrol eder.
Hedef degerden az veya çok yük olursa arızaya girer.

Yeni takılan actuatorlerde farklı yükler çekeceginden arıza verecektir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2017, 12:35:45 »
Öncelikle hayırlı olsun, Allah vatana, millete hayırlı bir evlat olarak analı, babalı büyümeyi nasip etsin.
MultiMod şanzımanlarda bobin olarak bahsettiğiniz (sanırım selenoid olarak okumuşsunuzdur) parçaların değişimi mümkün değildir çünkü tam otomatik şanzımanlarda bulunan bu parçalar MM-T sisteminde bulunmaz.
MM-T sisteminde debriyaja kullanıcı yerine basıp bırakan ve vites geçisini sağlayan "aktüatör" isimli parçalar mevcuttur, bu parçalar için herhangi bir modifikasyon söz konusu değildir, kendi elektronik kontrol ünitesi ve motor kontrol ünitesi ile senkronize çalışırlar.

allah razı olsun.ellerinizden öper abileri  :saygi: darısı diğer kardeşlerime, abilerime ve isteyipte olmayan herkese inşallah.  :ilovetct:

Ayrıca MMT nin ECU su bu selenoidlerin (actuator) çektigi voltaj ve amperi sürekli kontrol eder.
Hedef degerden az veya çok yük olursa arızaya girer.

Yeni takılan actuatorlerde farklı yükler çekeceginden arıza verecektir.

teşekkür ederim bilgiler için. yanlış duyum yada ben yanlış anladım olsa gerek. bir daha nasip olursa düz vites alacağım arabayı  :olmamış:
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M