Gönderen Konu: 1.6 Manuel Birinci Vitese Geçişte Zorlanma  (Okunma sayısı 1896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
1.6 Manuel Birinci Vitese Geçişte Zorlanma
« : Mart 12, 2017, 17:51:46 »
Merhaba arkadaşlar. 2016 model 1.6 düz vites Auris aldım. 1.3 xe Corolla da kullanıyorum ve Toyota'ya yabancı değilim. Zaten Corolla'ya hayran olduğum için Toyota'dan devam ettim. Bunu belirtmemin sebebi Corolla'da da bazen çift debriyaj yapmak gerektiğini, geri vitese takarken bazen zorlanacağını ve önce bire sonra geriye atarak çözüme ulaşılacağı gibi şeyleri biliyorum.

Sorunuma gelince, debriyaja bastık ve arabayı çalıştırdık. Ayağı debriyajdan çekmeden bire atarken herhangi bir takılma, zorlanma yok. Yola çıktım ışıklara geldim. Aracı boşa alıp ışığı bekledik ve yeşil yanınca debriyaja basıp bire atacağız. Bu durumda sorun başlıyor. Zorlanarak, sanki ufak bir karşı kuvvet var da biraz daha güçlü itekleyerek bire atıyoruz. Kemikli diye tabir edilen geçiş bu mu bilmiyorum. Sanki iki kademeli gibi geçiyor birinci vitese. Bazen ise bildiğiniz geçmiyor vitese. Tekrar debriyaja basıp geçiriyorum.  Ayrıca bu vitese zor geçme olayından sonra ayak debriyajdayken tekrar boşa alıp vitesi denediğimizde yağ gibi akıyor vites geçişleri. Ne zaman ki boşa alıp ayak çekip tekrar bire atmayı deneyince tekrar kemikli bir geçiş yapıyor. Diğer viteslerde en ufak bir sorun yok.

Bunlar 97 Model Corolla'da da yaşadığım şeyler ancak ben 2016 Auris'te bunun bir sorun olup olmadığına karar veremedim. Servise götüreceğim. Servise götürdemen önce size danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

1.6 Manuel Birinci Vitese Geçişte Zorlanma
« : Mart 12, 2017, 17:51:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 Manuel Birinci Vitese Geçişte Zorlanma
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2017, 07:12:40 »
Arkadaşlar sizin araçlarınızda ayağınızı debriyajdan çekip tekrar bastığınızda herhangi bir vitese ilk kez geçirmeye çalıştığınızda kemikli bir geçiş olmuyor mu? Araç 2500 km'de 2016 Auris.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2017, 10:06:08 »
Arkadaşlar sizin araçlarınızda ayağınızı debriyajdan çekip tekrar bastığınızda herhangi bir vitese ilk kez geçirmeye çalıştığınızda kemikli bir geçiş olmuyor mu? Araç 2500 km'de 2016 Auris.
araban daha çok yeni ve rodajda sayılır, 5-10 bin km sonra şanzıman ve debriyaj balatası iyice alışır vitesler rahatlar diye düşünüyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2017, 19:00:41 »
Cevap için teşekkür ederim. Servise gittim, durumu anlattım. Ustayla tura çıktık. Sürüş sonunda arabamda herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Diğer arabalara da bak için rahatlasın dedi. Bir kaç arabada vites attım durum tamamen aynıydı. İlk debriyajda atılan vites kemikli geçiyor, ardından atılan tüm vitesler yağ gibi geçiyor. Hızımı alamayıp arkadaşların farklı marka arabalarını da denedim, durum yine aynıydı. Zaten 97 Corolla'da da böyle. Olmayan sorun çözülmüş oldu :)