Merhaba arkadaşlar. 2016 model 1.6 düz vites Auris aldım. 1.3 xe Corolla da kullanıyorum ve Toyota'ya yabancı değilim. Zaten Corolla'ya hayran olduğum için Toyota'dan devam ettim. Bunu belirtmemin sebebi Corolla'da da bazen çift debriyaj yapmak gerektiğini, geri vitese takarken bazen zorlanacağını ve önce bire sonra geriye atarak çözüme ulaşılacağı gibi şeyleri biliyorum.
Sorunuma gelince, debriyaja bastık ve arabayı çalıştırdık. Ayağı debriyajdan çekmeden bire atarken herhangi bir takılma, zorlanma yok. Yola çıktım ışıklara geldim. Aracı boşa alıp ışığı bekledik ve yeşil yanınca debriyaja basıp bire atacağız. Bu durumda sorun başlıyor. Zorlanarak, sanki ufak bir karşı kuvvet var da biraz daha güçlü itekleyerek bire atıyoruz. Kemikli diye tabir edilen geçiş bu mu bilmiyorum. Sanki iki kademeli gibi geçiyor birinci vitese. Bazen ise bildiğiniz geçmiyor vitese. Tekrar debriyaja basıp geçiriyorum. Ayrıca bu vitese zor geçme olayından sonra ayak debriyajdayken tekrar boşa alıp vitesi denediğimizde yağ gibi akıyor vites geçişleri. Ne zaman ki boşa alıp ayak çekip tekrar bire atmayı deneyince tekrar kemikli bir geçiş yapıyor. Diğer viteslerde en ufak bir sorun yok.
Bunlar 97 Model Corolla'da da yaşadığım şeyler ancak ben 2016 Auris'te bunun bir sorun olup olmadığına karar veremedim. Servise götüreceğim. Servise götürdemen önce size danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.