Gönderen Konu: Yakıt Filtresi Uyarı Işığı (Dizel)  (Okunma sayısı 6804 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Yakıt Filtresi Uyarı Işığı (Dizel)
« : Mart 09, 2017, 14:01:41 »
Merhaba,

2012 dizel otomatik Auris sahibiyim. bakımını yetkili serviste 2016 ekim de yaptırdım. dün gece aracımı kullandım fakat sabah çalıştıramadım. kontağı açıp vitesi boşa alamıyorum. göstergelerde yanan ışıklarda normalden farklı olarak yakıt filtresi uyarı ışığının yandığını görüyorum. çekmeköydeki yetkili servisi aradım ve "getirin bakalım" dediler. arabayı çalıştıramadığımı söyleyince "o uyarı ışığının yanması çalışmayı etkilemez arabanın çalışması lazım. o zaman farklı bir sorun var. frene baya sert basıp vitesi boşa almaya çalışın o zaman çalışır" diye bir cevap aldım. daha önce böyle bir sorun yaşayan veya herhangi bir fikri olan var mı?

teşekkürler,

Toyota Club Türkiye

Yakıt Filtresi Uyarı Işığı (Dizel)
« : Mart 09, 2017, 14:01:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Filtresi Uyarı Işığı (Dizel)
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2017, 14:06:26 »
 Geçmiş olsun. Yakıtı son aldığınız yerin fişini saklayın, yakıt kaynaklı bir problem olmadığından emin olun. Basit bir filtrede aşırı su birikmesi vb olabileceği gibi, sisteme zarar veren başka bir şey de olabilir. Gelişmeleri paylaşmanız faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2017, 08:47:52 »
eğerki otomatik araçsa vitesin siyah bölümünün en altında anahtar girebilecek kadar küçük bir boşluk var.oraya başka bir anahtar sokarak vitesi boşa alabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2017, 10:59:30 »
Merhaba,

Sorunun olduğu gün denedim dediğim gibi vitesi boşa alamadım. Ustanın "Frene sert bas" uyarısından dolayı sanırım fren şişti ve bu yüzden vites boşa geçmedi bir türlü. Akşam normal şekilde frene bastım, boşa aldım ve araba çalıştı. Şu an herhangi bir sorun yok.
Yakıt Filtresi uyarı ışığı, kontak normal olarak açıldığı zaman, bazı gösterge ışıkları söndükten sonra diğer bazı göstergeler gibi yanmaya devam ediyor (el freni, direksiyon, motor yağı v.b.) Aslında normaldi fakat ben sorun olarak düşündüm sanırım. Araba çalıştıktan sonra da gösterge ışığı söndü.

Yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.