0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pcv valfidir kendisi Ben o parçayı söktüm balata spreyi ile temizleyp taktım, şimdilik terleme kesildi.
Hocam lpg ayarını kendim yapmaya başladım ve lpg zenginleştirme yaptıktan sonra oldu, hemen eski ayarlara döndürdüm. Yağ olayı kötüye işaret midir?Görevi nedir bunun?
EĞer ordan yağ atma durumu varsa iyiye işaret değil. Conta, üst kapak revizyonuna işaret olabilir. Aynı olay benimde başıma geldi Sağından solundan üstündenyağ atıyordu...Keçe filan deselerde Araç conta yakmış... Sonra motor yaptırmaya kadar gitti olay. Yağ atma mevzusunu çok ciddiye almadım. Erken müdahale olsa belki Conta Üst Kapak taşlamayla kurtarabilirdim. Conta yolda bırakana kadar beklemenin motora indirmeye kadar gidebilir. Yağ atma olaylarını gözlemleyiniz derim.
Merhaba;Bu boru Karter Havalandırma Borusu olarak adlandırılır. Çevreye ve motor yağına zarar veren gazları Karter havalandırma sistemi bu gazları tekrar emme bölgesine geri gönderir. Boru içerisinden yağ akışı vs olmadığı gibi düşünülse de aslında boru içerisinden geçen duman yağlıdır. Ancak dışarı çıkması ve belirgin gözle yağ göstermesi sıkıntı bir durumdur.Karter havalandırma sisteminin arızalanması veya sistemin tıkanması karterde yağ basıncının yükselmesine sebep olur. Bunun neticesinde karterden yağ kaçakları olur.. Pek iyiye işaret değil bana göre yine de bi ustasına göstermekte fayda vardır. Yine de sonuçtan haberdar edersen sevinirim.Selamlar
pcv valfinin sağ tafafındaki diğer hortum nedir bilen varmı