0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
motorda hangi yağı ve filtreyi kullanıyorsun?
pek ilgilenen olmamış gerçi ama yaptığım araştırmalar sonucu manifold'dan geldiğini tespit ettim sesinaşağıdaki video daki sesin aynısı benim de şikayetçi olduğum ses manifoldun üstünde birşey var MAZDA 3'te adam onu söktüğünde ses kesiliyor.solenoid deniliyor,o şeyin türkçe adı ne ? bizim araçta var mı ? varsa neresinde bi türlü bulamadım ben aşağılarda mıdır nedir göremedim yardımcı olabilecek var mı ? https://www.youtube.com/watch?v=_O8qSw4dxII
adam enjektörün cereyanını keserek 1.ci silindiri susturuyor, arızası piston pimi veya kol yatağı. sen önce motora mobil1 5w50 yağ koyup motorun güvenliğini sağlama al,çünkü motor yağı kalitesiz veya ince olursa bu vuruntuyu yapar, gaz verince uğultuyu emme manifoldu yapıyor youtube de iki saç vidası atarak kesiyorlar ama önce yağı değiştirmeni tavsiye ederim çünkü ne yağ koyulmuş belli değil.
bugün castrol 5-30 edge koydum orjinal yağ filtresi ile birliktemotorun gürültülü dizel gibi çalışma sesi kesildi, o attığım son videodaki ses bu kadar bariz değil ama benden de geliyor derinlerden
geçmiş olsun, arabalarınıza yağ koyarken çok dikkatli olun yağı ustanın keyfine bırakmayın o hangi yağdan çok kazanırsa onu koyar, bu arabaya bir dahaki sefer mutlaka mobil 1 5w50 kullan 5/30 ince gelir ve ve zorlamalarda büyük sıkıntı yaşarsın.
videodaki arka tonda böyle dın dın dın dın dın diye bir ses geliyor dikkatli dinlerseniz çalışma dışında arka planda bir ses var ?SADECE rölanti de geliyor o ses dizel gibi çalışıyor sanki yürürken ya da gaz verince böyle bi triger kayış sesi ya da yatak sesi değil o konuda hem fikiriz,sadece rölantide gelmesi kafa karıştırdı.Kütahya'da Toyota servisi de yok malesefhttps://www.youtube.com/watch?v=oBLkmAvXJaE 19-24 saniye araları bariz geliyor bahsettiğim ses5 farklı ustaya götürdüm2 tanesi çok tehlikeli bir ses ne olacağı belli olmaz tek tek aranması lazım sesin dedi1 tanesi salla önemli değil bin dedi2 tanesi de manifold dan geliyor bu ses vti motorlarda toyotalarda bu sorun çok görünüyor dedi sadece rölantide sorun olmaz dedilerkime inansam şaşırdımburda sorun ne olabilir ?? bu sesi duyan oldu mu daha önce bilgisi çözümü olan var mı ??bu tek tek aranması lazım lafı korkutuyor beni bundan değilmiş bundan değilmiş derken dünyanın masrafı çıkacaktoyota corolla'dan ses benzer geldi o arkadaki dın dın sesi https://www.youtube.com/watch?v=aEEBKnB0qIIEK;bujiler 1 ay önce orjinal değişti onları kontrol ettik sorun ordan değil, yağ değişimi 10-40 castrol 6.000km önce yapıldı,2 gün önce sarj dinamosu bilyası değişti
Hayır, Mazda'nın emme manifoldu düzeneği ile Corolla'nınkini karşılaştırmayın.Mazdalarda emme manifoldunda intake air tumbler denilen bir düzenek kullanılır. Bu çok hızlıca açısı değişen açılıp kapanan bir kapaktan oluşur. Motor soğukken havanın daha da türbülanslı bir şekilde emilip hava yakıt karışımı daha iyi sağlanıp daha iyi bir ateşleme, daha kısa sürede motor ısınması ve dolayısıyla motor soğukken daha verimli bir motor üretebilmek adına Mazda tarafından yapılmış bir yeniliktir. Bu düzenek Toyotalarda bildiğim kadarıyla yok.Videodaki adam o konektörü çekerek o sürekli açısı değişen kapağın air intake tumbler valve in çalışmasını durduruyor ve haliyle böyle pat pat ses gelmiyor. Tüm Mazdalar soğukken böyle traktöre benzeyen ama subap vurması tarzı bir ses çıkartır, genellikle 1 dakika sürer bu ama. Bazı kişiler bu sesten rahatsız olup bu air tumbler valve lerin çalışmasını bu yöntemle durdurur.
bilgilendirme için teşekkürler.benim rahatsız olduğum seste tam olarak o ses fakat dediğiniz gibi sogukken olmuyor bende hemen hemen aynı ses ama sürekli var rölantideyken, hareket halinde yok aynı ses olunca sebebi nedir diye düşünmüştüm kafam çok karışıkve hiç bir sanayiciye de güvenim kalmadı EK; V kayışı değişmedi, bilyalar değişti
Bir daha dinledim de manifoldlardan birinden geliyor gibi. Emme ve egzos manifoldları kontrol edildi mi?