Gönderen Konu: Sorunum büyük mü ?  (Okunma sayısı 2891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Sorunum büyük mü ?
« : Şubat 14, 2009, 22:02:41 »
Selamlar...
Bu gün aracımla seyir halinde iken çukurlara girip çıktıkca bir tıkırtı duydum direksiyondan geliyordu, aracı sağa çektim ve direksiyonu sağa sola çok kısa mesafe salladım boşlukmu var diye her salladığımda tık tık ses yapıyordu sanırım bir boşluk olmuş ama niye olmuş, nedir, nedendir bilemiyorum ama giderken titreme felan yapmıyor zaten sadece tık tık diye ses geliyor boşluk olsa bile çok küçük bir boşluktur diye düşündüm ve rahatsız oldum bu durumdan yarın servise gideceğim ama gitmeden önce sizlerin bilgisine ihtiyaç duydum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
..Tüplü ve Öfkeli..

Toyota Club Türkiye

Sorunum büyük mü ?
« : Şubat 14, 2009, 22:02:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 1.4 d-4d terra
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Sorunum büyük mü ?
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2009, 23:00:12 »
Anlattığın şey arkadaşımın başına gelmişti. Körükmü keçemi ne onu değiştirdiler. çifti 400 ytl idi. Ama ben yine de pek anlamam. Bakalım servis ne diyecek.
!EÇB!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2009, 00:00:20 »
 Genelde bizim araçlarda bu tıkırtı sesini eğer direksiyon milinden geldiğinden eminseniz tıkırtı burcu yapar. Ama ses eğer sol önden geliyosa ve siz onu direksiyondan geliyor sanıyorsanız sorununuz Toyota'ların bir tek bozulan ön takım parçası olan askı rotundan başka bir şey değildir gibi geliyor bana.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2009, 17:31:28 »
evet Pusat sol önden geliyor sanırım bugün servise gittim yarın bakabileceklerini söylediler hızlanırken performans azalması var demiştim ustalardan biri deneme sürüşüne çıktı o hissetmemiş mesela çok büyük değil yani ama rahatsız edici. Çok teşekkür ederim.

Çağdaş bey sizede ayrıca teşekkür ederim.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2009, 19:17:54 »
Selam bekir, Bu ses direksiyon kutusundanda kaynaklanıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2009, 11:16:23 »
sol viraj demir lastiğinin özelliğini kaybetmesinden dolayı geliyormuş ses serviste çözdüler olayı ama yedek parça kalmamış çarşamba günü halledeceğim her ne kadar 85 kişi konuya bakıp Çağdaş bey, Pusat bey, İsmail bey ilgilensede herkese teşekkür ederim.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2009, 11:24:31 »
Geçmiş olsun bekir, sorunun Çözülmesine sevindim. Bu arada sanırım hiç birimizin tahmini tutmadı :) ne kadara malolacakmış bekir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2009, 11:45:27 »
İsmail bey lastiklere ne kadar alacaklarını bilmiyorum ama aracın ön balataları da bitmiş onlarıda değiştirdim 60 TL o tuttu viraj demir lastikleride 10-15TL civarı birşey işçilik dahil hepsi taş çatlasın 85-90TL tutar diye tahmin ediyorum. bu arada Bosch car servisinde yaptırıyorum aracımı yıllardır müşterisi olduğum için işçilik parası fazla almazlar sağolsunlar:)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2009, 11:49:23 »
Ucuz atlatılmış bir sorunmuş diyebiliriz ozaman :) Tekrar geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2009, 12:22:55 »
 Sanırım gene en çok ben yaklaşmışım öyle değil mi Bekir kardeşim? :) Çünkü askı rotu viraj demirini amortisörlere bağlayan parçadır. Nitekim ses de o bölgeden geliyormuş.
 Neyse; sonuç olarak ben de bu işi ucuz atlatmana sevindim. Ayrıca 85 kez görüntülenip 3 kişinin cevap vermesine kızma. çünkü bazen insanlara iyilik yapmaya çalışıp karşılığında küstahlık görebiliyorsun. Sakın ola sen üstüne alınma ama  emin ol ki saydığın 3 kişi haricindekiler bu şekilde düşündüklerinden yorum yapmamışlardır.

İyi sürüşler.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2009, 13:06:47 »
o yüzden değil, ben okudum 2 kez, ama yorum yapamadım, bilgim dahilinde olmayan bir konu :( özür dilerim bekir yav
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2009, 13:24:48 »
Geçmiş olsun..Allah toyotacıları servislere kilometre bakımı haricinde düşürmesin.
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2009, 13:27:45 »
Amiiin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2009, 14:19:23 »
Öncelikle geçmiş olsun ALLAH daha büyüğünden saklasın,

Konuyu görüntüleme yapıp cvp yazmayanların bir kısmı da belki çözülmüş bir sorundur neymiş öğreneyim diye yada konu hakkında bilgi sahip olmadıkları için cvp yazmamış da olabilirler, neticede kimsenin bilgis, eşit değil burada ki bu sebeple buradayız bir açıdan...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2009, 16:02:06 »
Türkay'cım lütfen öyle konuşma ya ufak bir tepkiydi benimki sadece :)

Pusat kardeşim yine en çok sen yaklaştın evet :) ama Viraj demir lastiği akla kolay kolay gelmezdi zaten ben bu kadar basit bir problem olmasına sevindim ayrıca balatalar bitmiş az daha kullanmaya devam etsem diskleri çizebilirmişim buda benim için avantaj oldu :)

Efe bey teşekkür ederim görüşleriniz için,

Tolga bey teşekkür ederim.

İnşallah herkes sorununu bu kadar basit halledebilir :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2009, 16:13:13 »
  Bekir, o 85 kişiden birisi ve hatta 3'ü bendim. Açıkçası konuyu gördüğümden beri ne olabilir diye düşündüm ama gerçekten bu seslerin yerini bulmak o kadar da kolay olmuyor. Ben 1,5 sene önden gelen bir tıkırtıdan şikayetçi idim ve bazı tamirziler dahi duymuyordu onu. Ön takımda da hiç birşey yoktu. Sonunda bir tamirci, ya şu kaliperleri bir sökelim bakalım dedi, bir söktü ve fren balatalarını ayıran tellerin olmadığını gördü solda. İki tel bulduk ve taktık ses gitti. :)
 Direksiyonda da o kadar çok parça var ki (mafsallar, dişliler, vidalar, kablo bağlantıları, burçlar, vs. açıkçası sesin tam geldiği yeri bulmadan bizim söyleyeceklerimiz fikirden öteye gidemez. Ama aynı sorunu yaşayanların ya da bunu daha önce görmüş olanalrın faydası çok oluyor, mesela şu anda sendeki Viraj Demir Lastiğinden de yeri geldimi şüphelenmek gerektiğini öğrendik.
Bir Tecrübe, Bin Nasihattan İyimiş. :)
 Geçmiş olsun Bekir, sorunun bulunmasına sevindim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2009, 16:26:39 »
ses konusu çok sakat yaa :) dün kar yağışı başladı ankarada, ben de bir izmirl, olarak fırladım dışarıya, bir de carvingler var ya, onları ilk kez karda deneme heyecanı var, bomboş bir açık otopark buldum denedim tutuşunu, kusursuz...GT2ler kuru asfatta böyle tutmuyordu :) frenler falan mükemmel, kar kullanımı için kesinlikle öneririm aa konu bu değil, aracı biraz denedikten sonra bozuk bir yolda, metalik bir ses vardı, sanki demir birşey arka cama çarpıyor gibi, 3 kişiyiz arabada, delirdim ben, bir de forumda deli gibi tıkırdamıyor aracım dedikten sonra "aha nazar değdi" dedim, belki, yarım saat bakındım, en son bagajı bir açtım :) subwoofer sabitlediğim yerden fırlamış(ben sabitledim öyle vidayla falan değil, sıkıştırma usulü) bagajda toyotadan aldığım yağmur kaydırıcı sprey wooferın üstünde kalmış, pandizodtaki demire değiyormuş, o kadar delirtecek bir sesti ki anlatamam, bulamasam çıldırırdım herhalde (sesleri takmaktan değil, sitede deli gibi aracımdan ses gelmiyor dedikten sonra böyle bir ses gelmesine dayanamayacağımdan :) alakasız oldu ama paylaşmak istedim, mazur görün :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2009, 22:10:25 »
Haklısın Hakan abi bende ses gelince çok korktum çok uğraştırır bu gibi şeyler dedim çünkü dediğim gibi serviste bir arkadaş geçti direksiyona o anlamamış söylememiştim ben sorun bu diye sadece performansta düşüklük var demiştim bakabilirmiyim deyip geçmişti ondan anlıyormuş meğerse, neyse arkadaş gitti geldi lpg çok kısık çok yüklenince yetişmiyor dedi bende olabilir dedim çünkü aşırı az yakıyor araç neyse onu öyle hallettik arkadaşa sordum "Aracın direksiyonda tıkırtı yada sallanma hissettin mi?" diye hissetmediğini söyledi benimde huyum kurusun aracı kullanırken onu dinlemeyi seviyorum o tıkırtı gelince bütün zevkim kaçıyor allahtan gerçekten işten anlayan bir usta var burda özel serviste arabayı kullandı kaldırdılar alttan girdi üstten çıktı 5 dakikada buldu sesin kaynağını böylelikle bende ucuz yırtmış oldum, olayın en güzel yanıda balatalarım diski çizmek üzereymiş o derece bitmiş yani onları da değiştirmiş oldum çok güzel oldu :)

Türkay'cım Ankara'da olsaydım keşke görüşürdük dikkat et kaygan zeminde sana bir zarar gelmesini istemeyiz de... nedir bu otoparkların senden çektiği :D
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2009, 23:33:07 »
Türkay'cım Ankara'da olsaydım keşke görüşürdük dikkat et kaygan zeminde sana bir zarar gelmesini istemeyiz de... nedir bu otoparkların senden çektiği :D
bugün buzlanma olmuş, biraz önce arabayla çıktım da farkettim, araba biraz kaydı nasıl mutlu oldum anlatamam bekir yaa :) alışmışım GT2lerle paten yapmaya, karda buzda gidince bu lastikler çok garipsemiştim, bugün gördüm ki bunlar da kayabiliyor :) ama abartınca kayıyor, patinaj için bile zorladım çok zor patinaj çekiyor

not:bu zorlamaları, patinaj için fazla gaz vermeyi, arabayı kaydırmaya çalışmamı, çizgiden çıkarma çabamı, hatta bunun için el frenini çekmemi arabayı tanımak için yapıyorum, arabanın sınırlarını, çizgilerini bileyim, arabamı tanıyayım diye yapıyorum, bunları yaparken bırakın insanı, içinde arabanın bile olmadı bomboş ve geniş alanları tercih ediyorum, arzu eden olursa denediğim yerin resmini de çekebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 17, 2009, 12:56:23 »
Türkay bende birde şahin var onunla çıkıyorum kar yağınca drift yapması çok zevkli oluyor :D (aramızda kalsın :P) kaç gün daha Ankara'dasın bugün kar var yine sanırım :)
..Tüplü ve Öfkeli..