Gönderen Konu: Efsane kasa xei.emniyet kemeri oturmuyor.çözüm  (Okunma sayısı 8018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Efsane kasa xei.emniyet kemeri oturmuyor.çözüm
« : Şubat 24, 2017, 14:59:58 »
96 xei.
aslında ilk aldığımda gösterdim.Usta tornavida birşey yaptı galiba birde yağ sürdü oturdu.şimdi yine oturmuyor.ustaya gitmeden uğraşmak istiyorum.haziranda muayenede var.şoförün yan tarafındkai koltukta.
diğerleri çalışıyor.birde arkdaki orta kısımları nasıl gizleyebilirim.arabamın deri le kaplatmışlar.birde usta arka koltuğu çıkardı anlayamamıştım nasıl çıkıyor arka koltuk.birde arka koltuk yatak şeklinde açılabiliyor mu?yeni nesil gibi parçalı değil tek parça olduğu için sordum.uzun yolculukta yapmak mümkün mü diye.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2017, 15:01:35
2.resimde bir düğme var.kaput açma yerin orda ne olduğunu anlayamadık.çekip itiliyor.sorduk sağa sola bilemediler.denedik birşey olmadı.sizce ne olabilir.

Toyota Club Türkiye

Efsane kasa xei.emniyet kemeri oturmuyor.çözüm
« : Şubat 24, 2017, 14:59:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane kasa xei.emniyet kemeri oturmuyor.çözüm
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2017, 16:18:04 »
Arka koltuk öne doğru yatar, yani oturduğumuz kısmın üzerine doğru. Ama tam yatak gibi dümdüz olmaz.  Emniyet kemerini ise tam anlayamadım. Eğer geri toplamıyor ise tabiri caizse " Bu modellerin tamamı böyle " :)     Ayağın sol tarafındaki düğmeye gelince, orjinalde böyle bir şey yok zaten. Sizden önceki sahibi herhangi bir donanıma bağlamıştır. Bu alarmın iptal tuşu,  ön sis lambaları,  gündüz ledi v.s. olabilir. Arkası açılarak kabloları nerelere gidiyor bakmak lazım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2017, 16:25:26 »
Emniyet kemeri tokaya oturmuyor.
arka koltuğu nasıl çıkartıp takabilirim.
arabam ile ilgili video varmısorun-çözümleri ile ilgili özelliklerini anlatan.
birde arabamın ön kısmından kapılardaki hoparladen ses gelmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2017, 16:25:59 »
Kemeri biraz kurcalayıp takılı olan bir parça varsa hareket ettirmeyi deneyin.
Muayeneye giderken kemer gizlerseniz araç muayeneden geçmiyor, zaten görevli kemerleri bulup çıkarıyor veya çıkarttırıyor. (Bu bir sorun değil zaten. Neden gizlemek?)
O düğme fan açmak için veya ön sis farı açmak için geçmişte yapılmış olabilir. Buradan fikir yürütmek çok boş olur. Arkasındaki kablolara bakmak gerek. Kabloları takip edin ve gereksizse derhal bütün bağlantılarıyla sökün. Gereksiz kısa devre yapmasın.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2017, 16:27:23
Arka koltuğun ön sağ ve sol altından tutup yukarı çekince tırnaklardan kurtulur.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2017, 16:34:01 »

Kendi arabamdan örnek vereyim o zaman, 98 sw ama , kasa yapısı hariç içerisi tamamen aynı nasılsa.

Arka koltuklarda üç adet emniyet kemeri var, iki yanlarda bir tanede ortada. Ortadaki kemerin tokası birbirinin aynısı görünmekle beraber, yanlarınkinden farklı. Eğer siz yanlışlıkla yan tarafın kemerini ortanın tokasına takmaya çalışırsanız takılmaz. ( her iki toka da yan yana olduğundan karıştırılabilir)  Ortadaki kemerin tokasının üzerinde "Center" yazar ona dikkat edin.

Arka koltukların sol ve sağ üst  köşelerinde üstten parmağınızla aşağı bastırabileceğiniz mandallar var, sizinki deri kaplama olduğu için gözünüzle göremezsiniz  ama, elinizle dokunma yoluyla bulabilirsiniz. Onları bastırınca tırnaktan kurtularak öne yatar.  Şu an işyerinde olduğum için resim çekemiyorum. Eğer çözüm bulunmazsa akşam resim çeker atarım sizin için.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2017, 17:16:52 »
Benim 95 xei de koltuklar katlanmıyor. Oturak için Mahmut beyin dediği gibi ön kısımlar geçmeli, çekip çıkarın. Sırt kısmında ise, oturak çıktıktan sonra sağlı sollu 2 adet vida ortaya çıkacak, 11 yada 13 anahtarla sökün ve sırt kısmını yukarı kaldırın.
Emniyet kemeri konusunda, can kurtaracak ürünler olduğu için tamir ile uğraşmayın, sorunlu parçayı kalitelisi ile değiştirin.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2017, 18:14:07 »
Gli hariç diğer versiyonlarda koltuk katlanmaz. Gli'de sadece orta kısım yatar. Arka koltuğu sökmek için önce oturma yerini çıkarmak gerekiyor,2 tırnak tutuyor eli hafif alta sokup sertçe yukarı çekince çıkar. Sırt kısmını sökmek için 3 adet 10 anahtarla sökülen civata bulunur,onlar söküldükten sonra yukarı doğru kaldırılıp tırnaktan kurtarılır. Kemer tokasınıda kemer takan yerlere bir sorun.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2017, 18:16:44
Önlerden  ses gelmiyorsa hoparlörler sökülmüş teybin ayarlarından değiştirilmişte olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2017, 09:41:46 »
Basit bir çözüm önerir misiniz?tüm emniyet kemelerim çalışıyor.sadece şoförun yanındaki koltuğun emniyet kemeri yuvaya oturmuyor.kaportacı baktı yağladı bir iki dokunuşla olmuştu.şimdi tekrar oturmuyor.basit kendimiz yapsak yada o kızım nasıl sökülür yenisini alıp takayım gerekirse ama kendim yapmak istiyorum.w40 falan mı sıksam bilemedim.
hoparlo büyük ihtimal sökmüş adam...pahalımı hoparlö basit bir çözümü varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2017, 13:47:10 »
     Benim aracımdaki (96 GLİ) emniyet kemeri de sıkıntılıydı. Kırmızı açma düğmesi ya basılı kalıyor, ya da sıkışıyor kemer tokasını geri bırakmıyordu.  Önce, emniyet kemeri açma düğmesine WD-40 uyguladım. Daha sonra da çok az bir sıvı gres (sprey) sıktım. Artık sorunsuz çalışıyor hamdolsun.
     Bizim modellerde arka koltukların sırt kısmı birbirinden bağımsız iki ayrı parça olarak öne yatabilir vaziyette. Birisi ikili olarak, diğeri tekli olarak öne yatıp, araçtan inmeden bagaja ulaşılmasını sağlıyor. Oturak kısmı ise bir mekanizma ile kaportadaki yuvasına geçirilmek suretiyle sabitlenmiş. İstendiğinde bu tırnaklardan kolayca ayrılarak tamamen yerinden çıkartılabiliyor
     Emniyet kemeri geri sarmıyorsa bunun çözümü de çok kolay. Evvela kemeri tamamen çekin ve güzelce temizleyin. Sonra, iyice temizlenmiş kemeri sprey silikon sıkarak yavaş yavaş geri sardırın. Bunu birkaç kez yaptığınızda kemerinizi açar açmaz hızla yerine gidecektir. (Eliniz yatkınsa emniyet kemerini kaplayan plastik kısmı söküp kemerin toplama mekanizmasını da yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz. Daha sonra buraya uygun bir yağlayıcı sprey sıkabilirsiniz)
NOT: Yukarıdaki tavsiyeler, uygulanarak denemiş, müspet netice alınmış tavsiyelerdir.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2017, 14:04:00 »
Çok teşekkür ederim.zahmet ettin yazdın.kemer geri sarıyor.tüm kemerlerim sorunsuz sadece şoförün yanındaki koltuğun kemeri yuvaya oturmuyor.kaportacı torvida ile dokundu yağ sıktı oldu.yine bozuldu.tekrar götürsem 10 saniyede yapıp 20 tl mi alıcak.haziranda muayenede var.kendim yapabilceğimi düşünüyorum ama çözüm önerileride bekledim.evet kırmızı basmalı olan kısımda sorun var.w40 var onu sıkalım bakalım.olur gibi sahi bu kısım umarım anlatabiliyorum koltuğun dibindeki basıyorsun kemer çıkıyor o kısım yenisi satılıyor mu gerekirse onu alıp kendim yapayım.
uzun yolculukta yatak niyetine en uygun nasıl kullanabilirim diye sormuştum.sonuçta tek parça halinde arka taraf.benimkini birde deri kaplatmışlar.
Arkdaşlar bizim bu efsane kasa için fiyat hariç(çünkü 96-98 modeller için 20-22 binlerexei için verilmez diyenler)hariç,herke bu araba güzel araba diyor.yani kötüleyen bir kişiye bile rastlaamdım.
sizlerde aynı görüştemisiniz kullanıcı olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2017, 14:20:56 »
Çok teşekkür ederim.zahmet ettin yazdın.kemer geri sarıyor.tüm kemerlerim sorunsuz sadece şoförün yanındaki koltuğun kemeri yuvaya oturmuyor.kaportacı torvida ile dokundu yağ sıktı oldu.yine bozuldu.tekrar götürsem 10 saniyede yapıp 20 tl mi alıcak.haziranda muayenede var.kendim yapabilceğimi düşünüyorum ama çözüm önerileride bekledim.evet kırmızı basmalı olan kısımda sorun var.w40 var onu sıkalım bakalım.olur gibi sahi bu kısım umarım anlatabiliyorum koltuğun dibindeki basıyorsun kemer çıkıyor o kısım yenisi satılıyor mu gerekirse onu alıp kendim yapayım.
uzun yolculukta yatak niyetine en uygun nasıl kullanabilirim diye sormuştum.sonuçta tek parça halinde arka taraf.benimkini birde deri kaplatmışlar.
Arkdaşlar bizim bu efsane kasa için fiyat hariç(çünkü 96-98 modeller için 20-22 binlerexei için verilmez diyenler)hariç,herke bu araba güzel araba diyor.yani kötüleyen bir kişiye bile rastlaamdım.

Aracı yeni almışsınız anlaşılan Murat bey. Bu kasalar efsane lakabını gerçekten hak ediyor. Şehir içinde de uzun yolda da sizi hiç üzmez. (Düzenli bakım şartıyla) Kullandıkça aracınız daha çok seveceksiniz.

Aradığınız ürün bu Allahualem.
http://www.hepsiburada.com/modacar-e4-euro-onayli-emniyet-kemeri-102701-p-OTM102701

Koltukları yatırıp düz bir yatak yapmak mümkün değil gibi. Çünkü oturak kısmı, sırt bölgesinin tam yere kapanmasına mani oluyor. (Hatchback modellerinde mümkün)
https://tr.wikipedia.org/wiki/Hatchback
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 28, 2017, 14:42:58 »

Araç güzel. Kim ne derse desin güzel. Kolayca arıza vermez. Yakıt makul, yol tutuş çok güzel, iç mekan gerçekten ferah ve geniş, motor güçlü.... v.s.   Hayırlı olsun. Emniyet kemeri işini görüp anlamak gerek. Siz yağ sıkın biraz uğraşın bakalım sonuç alırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 28, 2017, 16:07:42 »
-Muayenede acaba lpg tüpünün altına koruma levha gerekiyor mu.bagajda kurulu altında o bakır levha tarzı birşey yok.bir yerde okudum.git yaptır demişler.biri dediki bana sormadılar geçti dedi.zorunlumu yaptıran varmı.
-Arabanın klimasını-kaloriferini açtığımız anda toz fışkırıyor adeta kokuda oluyor.ısıtmada-soğutmada hiçbir sorun yok.ne yapabilirim?
-Kol dayama var ama kullanışlı değil galiba vites değiştiremediğim için mecburen kalkık tutuyorum./sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 28, 2017, 19:10:35 »
-Muayenede acaba lpg tüpünün altına koruma levha gerekiyor mu.bagajda kurulu altında o bakır levha tarzı birşey yok.bir yerde okudum.git yaptır demişler.biri dediki bana sormadılar geçti dedi.zorunlumu yaptıran varmı.
-Arabanın klimasını-kaloriferini açtığımız anda toz fışkırıyor adeta kokuda oluyor.ısıtmada-soğutmada hiçbir sorun yok.ne yapabilirim?
-Kol dayama var ama kullanışlı değil galiba vites değiştiremediğim için mecburen kalkık tutuyorum./sizce?
Bindikçe araçtan dahada keyif alırsınız. Ben 2011 yılında aldım. Hoparlör sorusuna gelince  sitelerde 70/100 tl arası Pionner/Sony hoparlörler mevcut önler 10 cm. Kemer olayını ihmal etmeyin yağ dökersiniz düzeldi diye güvenirsiniz.  Allah göstermesin olaki bi olayda bırakır,Ufuk Sönmez'e bir sorun belki ellerinde vardır yoksa çıkmacılara sorun tek kalın civatayla koltuğa sabitlenmiştir zaten değişimi kolay. Klima/kalorifer toz gelmesinin sebebi polen filtresinin olmayışı. Bazı arkadaşlar ve ben seperatörü komple söküp temizledik. Muayene istasyonlarının hepsi farklı prosedür uyguluyor ben kasımda yaptırdım eksoz ile lpg yakıt rekoru arasına 10x30 civarı alüminyüm plaka koydular lpg tankı altına herhangi bişey istemediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 02, 2017, 11:48:42 »
Aracı aldığımda tavan ışığı yanmıyordu.kapağı söktüm lambası yok.hangi lambayı taktıysam oturmadı.uymuyor bir türlü.bundan başka yok dedi..
hepsiruda.comdan alışveriş yaparken ekliyeyim istiyorum seçermisiniz uygun olan lambayı linkini ekler misiniz?
Birde emniyet kemer kilidi ekliyeceğim.herhalde kendim değiştirebilirim.
orta tavan lambası size yeterli geliyor mu arkdaşlar.başka araç içine lamba eklettiniz mi?
-araç xei.kol dayama kısmını ben kullanamıyorum çünkü vites değiştirmekte zorluk oluyor.sizin düşünceniz nedir?
-ben sadece hafta sonları kullandığım için ne kadar yakıt tüketiyor bilmiyorum.sizin aracınız 100 km de ne kadar litfe LPG tüketiyor.şehir sışı nasıl.bir forumda biri ısrarla en az yakanlardan biri olduğunu iddia etmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 02, 2017, 12:10:24 »
Aracı aldığımda tavan ışığı yanmıyordu.kapağı söktüm lambası yok.hangi lambayı taktıysam oturmadı.uymuyor bir türlü.bundan başka yok dedi..
hepsiruda.comdan alışveriş yaparken ekliyeyim istiyorum seçermisiniz uygun olan lambayı linkini ekler misiniz?
orta tavan lambası size yeterli geliyor mu arkdaşlar.başka araç içine lamba eklettiniz mi?
-araç xei.kol dayama kısmını ben kullanamıyorum çünkü vites değiştirmekte zorluk oluyor.sizin düşünceniz nedir?
-ben sadece hafta sonları kullandığım için ne kadar yakıt tüketiyor bilmiyorum.sizin aracınız 100 km de ne kadar litfe LPG tüketiyor.şehir sışı nasıl.bir forumda biri ısrarla en az yakanlardan biri olduğunu iddia etmiş.
Tavan ampulü çok kısa bulmak biraz sıkıntı ben üzerinde 2 adet led olan ampül takmıştım aydınlatma zayıf kaldı. Forumdan bir arkadaş yurtdışı siteden çoklu led almıştı,ben kendim şerit ledleri kesip yanyana plastiğe yapıştırım tavan lambasının içine koydum,aydınlatması güzel oldu. Kol dayama benimkinde biraz sert yastık şeklinde vardı çıkarıp eve koymuştum kullanışlı gelmiyor. Aracım 1.3 yakıtta kıyaslama yapamıyacağım. Bu seride 1.6 yakıtları güzel üzmez.

Mesaj Birleştirildi: Mart 02, 2017, 12:15:57
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58956.msg797301#msg797301. Buraya bir göz atın yapan diğer arkadaşların varda birden fazla  linki kopyalayamadım  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 02, 2017, 14:56:06 »
1996 Corollam AE 101 XLİ vardı sattım.Elimde servisten alınmış 1 adet ön emniyet kemeri mevcut. Araca takılan kısım (Kemerin takıldığı parça yalnız sağmı solmu olduğunu bilmiyorum.) Araca hiç takılmamıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 02, 2017, 15:11:38 »

Yakıtla ilgili forumda yeterince bilgi mevcut. Kısaca cevaplarsak 10lt/100km lpg.
LPG tankı simit mi? Muayene işi zırt pırt değişiyor. Araştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 02, 2017, 15:48:23 »
Lpg tankı ufak simit değil silindir şeklinde.
Emniyet kemerini kaportacı içine yağ sıktı tornovida ile oyandı 30 saniyede olmuştu,muayene haziranda o gün kendim halledebilirim diye düşünüyorum.olmazsa söküp yenisini alıcam 27 tl gibi bir fiyatı var.koltuğun dibinde bakmadım kurcalamadım ama sökmesi zor değildir herhalde..
Tavan lambasını nasıl yapıcam.lamba yoktu arabayı aldığımda ona uygun lambada bulamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 03, 2017, 10:58:46 »
[attach=1]
[attach=2]

Tavan lambasını oto aksesuar satan yerlerde bulabileceğiniz kanaatindeyim. Çünkü pek çok araçta kullanılan tipte bir ampul. Kimi ustalar cam sigorta tipi ampul diye de tarif edilebiliyor.
 Umarım faydası olur.