Gönderen Konu: Xenon hakkında  (Okunma sayısı 1017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Herşeyi Salla Ama Çayı Demle ...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 28 kere teşekkür etti
Xenon hakkında
« : Şubat 24, 2017, 10:07:10 »
Arkadaşlar 2012 makyajlı T27 sahibiyim. Son günlerde bazı arkadaşların yaptığı sislere xenon ve amerikan park uygulamaları hoşuma gitmeye başladı ve bende yaptırmayı düşünüyorum. Özellikle sislerde beyaz ile mavi arası çok güzel bir renk var. Sizlerden ricam sis ve amerikan park ile ilgili arıza lambası yakmayan ampul tipi, markası, watt ı, fiyatı ve varsa internet sitesi linki hakkında bildiklerinizi paylaşmanız. Ayrıca xenonun farlarda buharlaşma yaptığını duydum. Bu konuda da bildiklerinizi yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Xenon hakkında
« : Şubat 24, 2017, 10:07:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenon hakkında
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2017, 12:22:34 »
Merhaba,
Aracınızda lambadan dolayı arıza lambası yakan bir sistem mevcut değil o yüzden farlarda ve sislerde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.
Gündüz far ampulu ve park lambalarını uygun watt olmak kaydıyla değiştirebilirsiniz ancak gündüz farları+park lambalarına LED değişikliği istiyorsanız ilave direnç gerekiyor bilginiz olsun.
xenon ampuller buğulanma yapmıyor ben kullanıyorum.Ancak dikkat edilmesi gereken husus xenon değişiminde far arkasındaki kapağı delmesinler slim devre(balast) kullasınlar onuda far içinde yeri var oraya monte etsinler.Bu sayede hem araç zedelenmez orjinal kalır hemde bahsettiğiniz buharlaşma olayı olmaz.
Sis lambalarında değişime hiç girmeyin derim sebebi yeni nesil araçlarda sis far ampulleri 19W yani eskiler gibi normal far değil bu nedenle daha öncede bir arkadaşım paylaşmıştı sis far aynalarını kısa sürede bozmanız işten bile değil.
Aracınız hayırlı olsun,keyifli sürüşler dilerim
Sadece V-POWER - Anti LPG