0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dizel benzinliye göre daha güçlü olur. benzinli motor ise daha toleranslı. tercih meselesi elbette. dilerim gerçekten istediğiniz gibi bir tercih olur seçiminiz. ama ben dizeli düşünürdüm.
Toyotada benzinli motor dizel motora göre daha güçlü aralarında ciddi bir hp farkı var 1.4 d4d 90hp,1.6 valvematik 136hp.Dizelin torku yüksek olabilir ama benzinli motorun seriliği teknik verilerdende anlaşılıyor 1.6 valvematik 0-100 10sn,1.4 d4d 0-100 12 sn son hızlarını tam hatırlamıyorum lakin ondada 1.6 motorun daha üstün olduğu aklımda kalmış,konu için ise ikisi arasında kesinlikle benzinli olan derim ben 90beygir motormu kaldı dizelde bu devirde
Yakıt parası önemli değilse benzinli 1.6 olabilir ama fazladan beygirler yokuş çıkarken veya yüklü iken hiçbir işe yaramıyor. Arada 42(90-132) beygir fark var ama tork farkı 45(205-160) nm. Benzinli devir çevirir, çabuk hızlanır, fazla hız yapar ama yüke ve yokuşa gelmez. Bence aradaki hız farkının da önemi yok zaten uzun süre yüksek hızda gitmek her açıdan risk ve tehlike demek. Ülkemiz yol ve sürücü şartlarında 132'den fazla sürat her zaman risktir.3,5 yıl Auris valvematic kullandım, 5 yıldır da 1,4 dizel kullanıyorum. Özellikle yokuş ve yükte az beygire rağmen dizel keyfi önde benim için. Ralli yapmıyorum ve dizelin hızı da oldukça yeterli.
Bence kendimizi kandırmaya gerek yok Toyota bu dizel motoru yıllardır değiştirmiyo rakipleri 1.6 multijet 1.6 tdi 1.5 dci vs vs uzar gider Toyota hala güçsüz 1.4 d4d ile kaldı yetersiz demiyorum ama rakiplerine göre hantal dizelin tek tercih edilme sebebi yakıt olmalı bence başkada bi avantajını göremiyorum toyotada
Örnek verdiğiniz motorların hiçbirinin aile aracı olarak toyotaya göre ahım şahım bir artısı yok. 0-100 değerleri 3-4 sn fark eder, maksimum hızı 20-30km fark eder. Sonuçta ralli yapmaya çıkmıyoruz, 450-500 km yolda en fazla 15-20 dk. geç gidilir. Jetta, fluence ve egea kullandım. Jetta 105 beygir olan versiyondu konforu dışında artısı yok, fluence uçan teneke her yerinden ses geliyor ve performanslı kullanımda yağı tamamlayın uyarısı ile selam veriyor, egea ise tam hayal kırıklığı motorun tork devir aralığı çok kısa.Toyota satıldığı için yeni motor koyma ihtiyacı hissetmiyor.
Ben araçları kıyaslamıyorum motorları kıyaslıyorum ve 2005ten beri aynı motor kullanılıyo 2017ye girdik Toyotanın yaptığı biz toyotayız bizim arabalarımız satılır 2005te e120 kasadada 90hp d4d vardı şimdi e160tada 90hp d4d biraz yenilik gerekli aradan 10yılı aşkın süre geçmiş
Dizel istiyorsaniz toyota harici bakin. Otomatik ve lpg uyum olmasa almazdim.Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2017, 23:29:11Donanim konfor olarak avrupa araçlarin cok gerisinde.
Yani dizel toyota almayın diyorsunuz. Peki neden? Bir de araç konforlu değil mi?
aradaki o 40 beygirlik fark sizi yanıltmasın. dizel düz yolda da rampada da her türlü yere göğe sığdırılamayan o benzinli motoru alır. hem de yakıt olarak neredeyse yarısını yakarak.