Gönderen Konu: yeni nesil corolada, hıza duyarlı müzik ünitesi  (Okunma sayısı 5203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
yeni nesil corolada, hıza duyarlı müzik ünitesi
« : Şubat 14, 2009, 21:52:47 »
yeni nesil corola da oto teybinin sağdaki büyük tuşa (kromajlı büyük düğme) sırayla 3 defa basınca, hıza duyarlı müzik isteminin hassasiyetini ayarlıyoruz. bu fonksiyonun kısaltması da ASL idi yanlış hatırlamıyorsam. low, mıd, hıgh şeklinde hassasiyetide ayarlanabiliyor. yeni nesil corolladaki hıza duyarlı ses sisteminin, çalışmasındaki prensip nedir acaba. hangi hıza çıkınca ses artmaya başlıyor acaba bilen arkadaşlar varsa sevinirim ? bu arada, bu özelliği ilk defa duyan arkadaşlara kıyağım olsun. keni aracınızda ayarlayın :) selamlar
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Toyota Club Türkiye

yeni nesil corolada, hıza duyarlı müzik ünitesi
« : Şubat 14, 2009, 21:52:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni nesil corolada, hıza duyarlı müzik ünitesi
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2009, 21:57:37 »
hızlanınca cam açıksa rüzgar sesi diğer araçlardan gelen sesler kısacası rahatsız edici sesleri etkisiz hale getirmek içindir diye geldi aklıma :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2009, 21:59:44 »
yeni nesil corola da oto teybinin sağdaki büyük tuşa (kromajlı büyük düğme) sırayla 3 defa basınca, hıza duyarlı müzik isteminin hassasiyetini ayarlıyoruz. bu fonksiyonun kısaltması da ASL idi yanlış hatırlamıyorsam. low, mıd, hıgh şeklinde hassasiyetide ayarlanabiliyor. yeni nesil corolladaki hıza duyarlı ses sisteminin, çalışmasındaki prensip nedir acaba. hangi hıza çıkınca ses artmaya başlıyor acaba bilen arkadaşlar varsa sevinirim ? bu arada, bu özelliği ilk defa duyan arkadaşlara kıyağım olsun. keni aracınızda ayarlayın :) selamlar
ben low olarak ayarladım onu, tam olarak kaçta arttırıyor kestiremedim ama high olunca yüksek seslerde çok açıyor sesi ve arka hoparlörler patlama yapıyor seste, medium da öyle, ben zaten yüksek sesle dinliyorum ve genelde bassın bozulmasına yakın seviyede tutuyorum sesi arttırınca teyp bozuluyor bass :) low benim için en iyisi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2009, 00:13:55 »
kestiremedim hangi hızda sesin açıdığını.  vw passat da, ASL açılınca belirgin bir şekilde hissediliyordu (99 model) . bugün denedim corollamda, ama ses artışını hissemedim. gerçi 100 km ye kadar çıkabildim. yolun ve trafik kurallarının elverdiğince :)  bi ara denediğimde hissedildi ama hıza bakmamıştım kaçtı diye. birde kademe kademe açıyordur belki. bir kaç hızda, seviye seviye artıyordur umarım. öyle daha güzel etki yaratırdı diye düşünüyorum. aslında bu gibi özelliklerde kitapçıkda belirtmeleri gerekirdi bence. illa deneyip çözmek gerekecek bu gidişle. denemeye devam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2009, 00:19:22 »
bu arada yeni corollada hoparlörleri daha performanslı ses verecek bir şekile sokabilen var mı ? çok kötü bir performansı yok esasında ama vw'nin araçalarındaki sistemin yanından bile geçemez bu haliyle. başarabilen varsa marka model ve deneyimini paylaşırsa... birde komponent denen hoparlör nedir acaba ? özelliği ne ola bu türün ? daha mı güçlü vs. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2009, 23:35:01 »
Low,Mıd ve Hıgh şeklinde olması çok çok kötü.Fiat'ta çalışırken Albea ve Palio Dynamic modellerinde  ikisi Tweter olmak üzere altı adet hoparlör bulunurdu.Ve modellerde hıza duyarlı ses vardı.Önce menüden istediğin sabit volümü seçiyordunuz.Örnek olarak 15 olsun.Sistem her açılışında volüm 15 ile başlar.Bu hızınıza ve kabin gürültüsüne göre 15 den itibaren yükselirdi.Kabin gürültüsü düşünce ses yüksekliği otomatik olarak 15'e geri düşerdi.Sİstemin çalışma mantığı böyleydi.Sorunuza da gelecek olursam,kaç km/h da yükseldiğini hatırlamıyorum.En son Albea kullandığımdan buyana 2,5 sene geçti hatırlayamadım.Ve dediğiniz kadarı ile Albea yada Doblo ile kıyaslayaınca Corollaların ses sistemi bu kadarmı kötü..
 -Bass ayarınızı en son değerden (5 ise 4,7 ise 5 e indirin) bir yada iki değer indirin
 -Tiz (Trible) ayarınızı sona değere getirin
 -Fader ayarınızı R2 yada R3 konumuna getirin (ayarınız 0 iken aracın bütün hoparlörlerine ses eşit dağılacak,ama kulağınıza değil.Bunun için arkaya R2 yada R3 konumunda ayar yaparsanız arkaya daha fazla ama kulağınıza eşit bir ses gelecektir.)
 -Balance ayarınıza dokunmaya gerek yok.
Menünüzde LOUD özelliği var ise açın.Seslere daha gür gelecektir.LOUD seçeneğiz 1,2,3 gibi seçenekli ise 2 ye getirin.Equalizer seçeneğinizi de (var ise) Rock olarak seçerseniz mis gibi gümbür gümbür Bass ağırlıklı bir ses elde edersiniz.......
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2009, 00:35:04 »
Low,Mıd ve Hıgh şeklinde olması çok çok kötü.Fiat'ta çalışırken Albea ve Palio Dynamic modellerinde  ikisi Tweter olmak üzere altı adet hoparlör bulunurdu.Ve modellerde hıza duyarlı ses vardı.Önce menüden istediğin sabit volümü seçiyordunuz.Örnek olarak 15 olsun.Sistem her açılışında volüm 15 ile başlar.Bu hızınıza ve kabin gürültüsüne göre 15 den itibaren yükselirdi.Kabin gürültüsü düşünce ses yüksekliği otomatik olarak 15'e geri düşerdi.Sİstemin çalışma mantığı böyleydi.Sorunuza da gelecek olursam,kaç km/h da yükseldiğini hatırlamıyorum.En son Albea kullandığımdan buyana 2,5 sene geçti hatırlayamadım.Ve dediğiniz kadarı ile Albea yada Doblo ile kıyaslayaınca Corollaların ses sistemi bu kadarmı kötü..
 -Bass ayarınızı en son değerden (5 ise 4,7 ise 5 e indirin) bir yada iki değer indirin
 -Tiz (Trible) ayarınızı sona değere getirin
 -Fader ayarınızı R2 yada R3 konumuna getirin (ayarınız 0 iken aracın bütün hoparlörlerine ses eşit dağılacak,ama kulağınıza değil.Bunun için arkaya R2 yada R3 konumunda ayar yaparsanız arkaya daha fazla ama kulağınıza eşit bir ses gelecektir.)
 -Balance ayarınıza dokunmaya gerek yok.
Menünüzde LOUD özelliği var ise açın.Seslere daha gür gelecektir.LOUD seçeneğiz 1,2,3 gibi seçenekli ise 2 ye getirin.Equalizer seçeneğinizi de (var ise) Rock olarak seçerseniz mis gibi gümbür gümbür Bass ağırlıklı bir ses elde edersiniz.......
özcan abi arka hoparlörler kalitesiz, önler kabul edilebilir derecede ama arkalar yüksek basta patlama yapıyor, o yüzden sesi arkaya vermek düşük seslerde güzel ama yüksek seslerde kötü oluyor, bir de albeadaki izleniminle aynı abi ASL denen olay, yani 15e ayarlıyorsun hız arttıkça ses de artıyor, hız azaldıkça yine ayarladığın 15 değerine düşüyor, low mid high olayı ses farkı ile ilgili, yani low yaparsak az bir şekilde artış oluyor, mid seçinde orta karar bir artış, high yapınca hissedilir bir artış oluyor seste, tabii ki hıza duyarlı olarak.. bizim araçlarda da 2si tweeter olmak üzere 6 hoparlör var, bass değeri olarak 3 ve 4 ü tavsiye ederim ama 3 ideal, treble olarak da 2 ama ben bass sevdiğim için 2 yapıyorum, fakat tiz yüksek olunca rahatsız ediyor..fader ayarı senin söylediğinin tam tersi olarak F1 ya da F2 tavsiye ediyorum, ses önde toplanıyor ama arkada bassları yüksek seste bozduğu için sesin önde toplanması iyi bile oluyor bu şekilde 30 civarlarında dinliyorum çok da süper ses alıyorum ;) (alıyordum diyeyim :) )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2009, 01:18:17 »
   O halde Corolla'larda ses sistemi gerçekten kötüymüş.Dediğin gibiyse eğer...Ben durmaz hemen değiştirirdim.2003 Corollamda böyle ses problemi,patlama yada çatlama duymuyorum.Sabah ilk işim arabamı öpüp alnıma koyacağım...Yarabbi sana şükürler olsunnnnnn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2009, 14:12:51 »
  arkadaşımdaki, 2004 vw polo'da daha güzel baslar ve daha güzel bir ses kalitesi vardı. passatı zaten demiyorum :) sistemde, önler iyide, arkalar gerçekten zayıf geliyor. az fazla açınca sesi bozma eğilimine giriyor arka hoparlörler. ileride arka taraflara komponent denilen tipte hoparlörlerden düşünebilirim. onlar basları daha güzel vuruyormuş, daha kaliteli ses eldesi mümkünmüş. bagaja koca bir kabin yada orijinalliği bozacak amfi vs. uygulamak istemem şahsen. sadece orijinali boyutunda komponentlerle iş halledilir kanımca. şimdi olmasada ileride mutlaka...

uygulama yapan arkadaş yokmu acaba yeni corolla üzerinde ?

selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2009, 14:22:42 »
eski corolladaki ses sisteminden kötü değil yanlış anlaşılmasın, hani en azından bir polo, golf kadar kaliteli olmasını beklediğimden diyorum. biraz daha kaliteli olmasını beklerdim. bu arada corollanın, yeni kasasının, bazı avrupa versiyonlarında, fabrika çıkışından jbl ses sistemlileri de satılıyor. aslında o modeldeki sistemin birebir aynısını uygulamaya çalışmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. jbl uygulanmış modeldeki jbl hoparlörlerin modellerini öğrenebilsek, piyasadan temin edip uygulayada biliriz. ayrıca uygulanmış olan jbl sistemde hoparlör sayısıda artırılmış (6 dan fazla)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2009, 14:35:16 »
aslında volum olarak bir artış olmuyor. Benim farkettiğim 60 Km den sonra sesin kalitesi artıyor. (Bas tiz vs daha fazla çıkıyor) 80 Km. den sonra max. seviyesine ulaşıyor biye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2009, 14:52:05 »
serkan bey ben ae101i değil de yeni corollayı kullanıyor olsaydım eğer, orjinal ekranlı, dvdli, navigasyonlu ana ünitesi var, bu siteden de biri almıştı aracına, geri vites kameralı falan muhteşem bir ürün.. ondan alırdım, 3 tane amfi çıkışı var, 3 çıkışını da kullanırdım(ikisi kapılardaki ve pandizodtaki hoparlörler için, diğeri bagaja woofer için) çift amfi ile beslerdim, en kaliteli sesi bu şekilde alırdım..ama bu kadar abartmaya gerek yok sadece arkadaki hoparlörlerde ses bozulmasın diyorsanız, -eğer teybin çıkışı yüzünden böyle değilse ses- piyasadan kaliteli bir komponent alır takarsanız basslarda bozulma olmaz, tizleriniz berrak çalar, komponentteki mantık, bass ve tiz veren hoparlörleri birbirinden ayırmak, bassı veren hoparlör ayrı oluyor bir de tweeter takılıyor, teypten gelen kablo bir crossover denen parçaya takılıyor, bu crossover basıı ve tizi ayırıyor iki çıkışı var biri tweeter'a takılıyor biri mid'e, daha dolgun basslar ve daha berrak tizler elde ediliyor, bu yöntem de fazlasıyla memnun edecektir sizi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2009, 16:09:58 »
aslında volum olarak bir artış olmuyor. Benim farkettiğim 60 Km den sonra sesin kalitesi artıyor. (Bas tiz vs daha fazla çıkıyor) 80 Km. den sonra max. seviyesine ulaşıyor biye düşünüyorum.

Necati Bey, bu arada sizi Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2009, 17:18:39 »
benim eski Vosvos ta aynen bu moda alındığında ses farkediliyordu, :) sanırım bu özellikle yapılmış birşey çünkü Vw ler motor sesini içeri bayağı veriyor , özellikle 2001 polo larda, herneyse VW nde bu teybin ilgili ucu devir sensörüne bağlı yanlış hatırlamıyorsam ama corolla da bu kontrol nasıl sağlanıyor bilemiyorum.
Ses konusuna gelince bundan bende çok şikayetçiydim aslında hala şikayetçiyim, çünkü  arka dandik çin malı hoparlörleri Sony ile değiştirmeme rağmen seste nerdesyse hiç birşey farketmedi ve sesi açtığımda ses hala bozuluyor, üzerindeki teybin çıkışları çok kötü hatta kesin olarak rezil diyebilirim, bizim ofiste iki corolla var ve birde yaris var :) yaris in sesi daha güzel çıkıyor malesef.
hafta sonu toyota servise uğradım ve Navitech diye bir firmanın toyota servisleriyle anlaştığını öğrendim ama bana monte edilmiş bir cihaz gösteremediler sesi bende çok merak etmiştim, ayrıca fiyat konusunda hakikaten uçmuşlar bu fiyata yuh demekten barşka bir söz bulamıyorum 2500 TL , ayrıca bu  firmanın ürünlerini fuarda görmüştüm ve hem kontrası hemde parlaklığı çök kötüydü, bunları tercih etmektense bizim corollalara uygun e bay den birkaç dolara  bir çerçeve alıp içine duble din teyp takmak kesinlikle daha mantıklı en azından o fiyattdan daha ucuza sağlam bir marka alırsın, ayrıca e bay de "dvd corolla" veya gps corolla" diye sorgulatırsan çok daha uygun ürünler bulmak mümkün.
anlıycan uzun lafın kısası yeni corolla lar ses konusunda berbat, VW degi o dandik blaupunk ların verdiği baslı tiz li sesi burada kesinlikle bulamazsın.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2009, 17:39:48 »
selam,

özellikle arka hoparlörler (sol arka nedense daha fazla) patlama yapıyor.. bas 1 veya 2 de balans ve ön arka ayarı da ortada olduğu halde.. ses sisteminden ben de çok memnun değilim.

bu arada yeni corollada hoparlörleri daha performanslı ses verecek bir şekile sokabilen var mı ? çok kötü bir performansı yok esasında ama vw'nin araçalarındaki sistemin yanından bile geçemez bu haliyle. başarabilen varsa marka model ve deneyimini paylaşırsa... birde komponent denen hoparlör nedir acaba ? özelliği ne ola bu türün ? daha mı güçlü vs. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2009, 21:36:06 »
  Bütün iş teypte bitmiyor arkadaşlar.Müzikte en önemli görev hopralörlere düşüyor.AE 101 Corollamda Roadstar marka kafası çıkan Cd çalar vardı.Önler zonklayıp duruyordu.Montajı yapan ustaya götürdüm "yapabileceğimin en iyisini yaptık "dedi.Eve dönünce kapı döşemesini kopmle söktüm.Hoparlörü söküp tekrar montajını yaptım.Usta-cık- tek vida ile tutturmuştu ben üçe tamaladım.Komşumdan da 200w lık Pionner marka hoparlörleride eskileriyle değiştim.Ses canavar gibi oldu.Hoparlörün takıldıgı yerdeki boşluk çok önemli bir husustur.Örnek vermek gerekirse;
Behringer marka iki tane hoparlörü ele alalım.Biri 12 diğeri ise 16 inçlik bir hoparlör.Tüm iç mazlemeleri aynı (bass,tiz,mid) boy ve frekansta.Müşteriye hoparlör denetirken önce 12 sonrada 16 lık hoparlörde dinletirdik.16 içnlik kasa 12 den büyük olduğu için,ses kasa içinde bizlere daha  iyi yanıt verirdi.12 likte bass,tiz ve midler daha az gelirdi.
  Peki yeni nesil Corolla'larda ön ve arka hoparlörler aracın neresinde duruyor.Önler inşallah ön konsola bağlı ve cama dönük değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2009, 22:58:18 »
arka hoparlörler arka kafalıkların arkasındaki tablanın yan kısımlarında, öndeki hoparlörler ise kapılarda en altta kapının katlandığı kısım da (gazeteliğin sonunda) (kuş serisindeki ön hoparlörün olduğu kısım), kapıların üst kesimindede (kapıda camın başladığı kısım)tweeterlar var. toplam 6 adet yani.

komponenti alıp denemek lazım. yine iyi olmaza teyp bozarsa bir anfi farz olacak artık.

bu arada jbl in sitesinden aracınıza en uygun ses sisteminin modellerini, ölçülerini aşağıya tıklayarak görebilirsiniz. jbl satan güvenilir bir internet satıcısıda bulup, aracınıza uygun modelleri sipariş ederek, denenmiş, mükemmel akustiğin keyfini çıkarabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2009, 23:01:26 »
---JBL---

http://www.mobiletoys.com/partners/jbl/Default.aspx

select make' den aracınızın marka, modelini girip ideal sistemi ve alternatiflerini inceleyebilirsiniz.