0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yeni nesil corola da oto teybinin sağdaki büyük tuşa (kromajlı büyük düğme) sırayla 3 defa basınca, hıza duyarlı müzik isteminin hassasiyetini ayarlıyoruz. bu fonksiyonun kısaltması da ASL idi yanlış hatırlamıyorsam. low, mıd, hıgh şeklinde hassasiyetide ayarlanabiliyor. yeni nesil corolladaki hıza duyarlı ses sisteminin, çalışmasındaki prensip nedir acaba. hangi hıza çıkınca ses artmaya başlıyor acaba bilen arkadaşlar varsa sevinirim ? bu arada, bu özelliği ilk defa duyan arkadaşlara kıyağım olsun. keni aracınızda ayarlayın selamlar
Low,Mıd ve Hıgh şeklinde olması çok çok kötü.Fiat'ta çalışırken Albea ve Palio Dynamic modellerinde ikisi Tweter olmak üzere altı adet hoparlör bulunurdu.Ve modellerde hıza duyarlı ses vardı.Önce menüden istediğin sabit volümü seçiyordunuz.Örnek olarak 15 olsun.Sistem her açılışında volüm 15 ile başlar.Bu hızınıza ve kabin gürültüsüne göre 15 den itibaren yükselirdi.Kabin gürültüsü düşünce ses yüksekliği otomatik olarak 15'e geri düşerdi.Sİstemin çalışma mantığı böyleydi.Sorunuza da gelecek olursam,kaç km/h da yükseldiğini hatırlamıyorum.En son Albea kullandığımdan buyana 2,5 sene geçti hatırlayamadım.Ve dediğiniz kadarı ile Albea yada Doblo ile kıyaslayaınca Corollaların ses sistemi bu kadarmı kötü.. -Bass ayarınızı en son değerden (5 ise 4,7 ise 5 e indirin) bir yada iki değer indirin -Tiz (Trible) ayarınızı sona değere getirin -Fader ayarınızı R2 yada R3 konumuna getirin (ayarınız 0 iken aracın bütün hoparlörlerine ses eşit dağılacak,ama kulağınıza değil.Bunun için arkaya R2 yada R3 konumunda ayar yaparsanız arkaya daha fazla ama kulağınıza eşit bir ses gelecektir.) -Balance ayarınıza dokunmaya gerek yok.Menünüzde LOUD özelliği var ise açın.Seslere daha gür gelecektir.LOUD seçeneğiz 1,2,3 gibi seçenekli ise 2 ye getirin.Equalizer seçeneğinizi de (var ise) Rock olarak seçerseniz mis gibi gümbür gümbür Bass ağırlıklı bir ses elde edersiniz.......
aslında volum olarak bir artış olmuyor. Benim farkettiğim 60 Km den sonra sesin kalitesi artıyor. (Bas tiz vs daha fazla çıkıyor) 80 Km. den sonra max. seviyesine ulaşıyor biye düşünüyorum.
bu arada yeni corollada hoparlörleri daha performanslı ses verecek bir şekile sokabilen var mı ? çok kötü bir performansı yok esasında ama vw'nin araçalarındaki sistemin yanından bile geçemez bu haliyle. başarabilen varsa marka model ve deneyimini paylaşırsa... birde komponent denen hoparlör nedir acaba ? özelliği ne ola bu türün ? daha mı güçlü vs. selamlar