Merhaba,
rav4'ün arka kısmından gelen bir gıcırtı sesi mevcut. Konuyu açmadan önce şunların hepsini denedik: Stepne kapağı, bagaj kapağı ve fitilleri, bagaj örtüsü ve iç yayları, gizli bölmelerdeki ekipmanları sıkılaştırmak için sünger koyduk. Sesin kaynağı bunlar değil. Ses sadece sol arka taraftan geliyor. Ya da aracın başka yerinden kaynaklanıyorsa da en azından tam olarak sol arka kısımda işitiliyor. Arkaya birisi oturtulup sürüş yapıldığında "yakıt deposu kapağının bagajın iç kısmına denk düşen yeri" diyebiliriz.
Ses tam olarak eskiden köy evlerinde bulunan yaylı divanların çıkardığı sese benziyor. Tam olarak Gıcırtı. İnce ve sürekli. Soğuk hava sıcak hava farketmiyor. Yani şöyle şöyle olduğunda, gıcırtı başlıyor diyemiyoruz. Mesela kasislerden geçerken gıcırdamıyor. Hızlı geçince de gıcırdamıyor. Normal 40-60 km arasında giderken üstelik gayet düzgün engebesiz yolda giderken oluyor. Her zaman da yapmıyor, bazı zamanlar yapıyor. Ama çok uzun sürüyor bu ses, kesilmiyor. Benzin deposu tam doldurulduğunda daha az ses çıkıyor galiba. Depo çeyrek orana düşünce biraz daha artıyor ses sanırsam.
Sesin videosunu bulabilseydim ekleyecektim ama bulamadım. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.