Gönderen Konu: Sol Arka Kısımdan Gelen Gıcırtı Sesi  (Okunma sayısı 2985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 69 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Sol Arka Kısımdan Gelen Gıcırtı Sesi
« : Şubat 23, 2017, 09:59:17 »
Merhaba,

rav4'ün arka kısmından gelen bir gıcırtı sesi mevcut. Konuyu açmadan önce şunların hepsini denedik: Stepne kapağı, bagaj kapağı ve fitilleri, bagaj örtüsü ve iç yayları, gizli bölmelerdeki ekipmanları sıkılaştırmak için sünger koyduk. Sesin kaynağı bunlar değil. Ses sadece sol arka taraftan geliyor. Ya da aracın başka yerinden kaynaklanıyorsa da en azından tam olarak sol arka kısımda işitiliyor. Arkaya birisi oturtulup sürüş yapıldığında "yakıt deposu kapağının bagajın iç kısmına denk düşen yeri" diyebiliriz.

Ses tam olarak eskiden köy evlerinde bulunan yaylı divanların çıkardığı sese benziyor. Tam olarak Gıcırtı. İnce ve sürekli. Soğuk hava sıcak hava farketmiyor. Yani şöyle şöyle olduğunda, gıcırtı başlıyor diyemiyoruz. Mesela kasislerden geçerken gıcırdamıyor. Hızlı geçince de gıcırdamıyor. Normal 40-60 km arasında giderken üstelik gayet düzgün engebesiz yolda giderken oluyor. Her zaman da yapmıyor, bazı zamanlar yapıyor. Ama çok uzun sürüyor bu ses, kesilmiyor. Benzin deposu tam doldurulduğunda daha az ses çıkıyor galiba. Depo çeyrek orana düşünce biraz daha artıyor ses sanırsam.

Sesin videosunu bulabilseydim ekleyecektim ama bulamadım. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Sol Arka Kısımdan Gelen Gıcırtı Sesi
« : Şubat 23, 2017, 09:59:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Sol Arka Kısımdan Gelen Gıcırtı Sesi
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2017, 12:33:54 »
Z rotlardan olabilir bendede vardı ara sıra yapıyordu en son sağ arka z rottan çıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 27200
  • Model Yılı: '12
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2017, 12:40:58 »
bende de corolla 2010 var. stabilize tasvir ettiğimiz yollarda bende de sol arka gibi bir yerden gelen gıcırtı sesi oluyor. 2 ay önce fark ettim. bir çok yerden geliyor olabilir tam anlayamadım ama servise giderek tespit ettirmeye çalışacağım. yetkili servisler çok sayıda araç ile ilgilendikleri için ses gelen yeri daha kolay buluyorlar. daha önceki aracım puntoydu. ne zaman ses olsa serviste hem çözebilmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2017, 13:25:19 »
Maalesef servis çözmüyor Hocam bu tarz incelik isteyen işleri. 10 farklı ustanın, 10 farklı teşhis koyduğu sorunu anlatan videodaki gibi bir durum. Söylenen şeyler genellikle birbirinden farklı şeyler oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2017, 13:42:05 »
Benzin deposu tam doldurulduğunda daha az ses çıkıyor galiba. Depo çeyrek orana düşünce biraz daha artıyor ses sanırsam.
Depo nun durumunu daha dikkatli inceleyin, tahmin ettiğiniz gibiyse şamandıra gıcırtı yapıyordur. Benzer bir durum yaşamıştım gaz deposunda şamandıra dan ses yapıyormuş değiştirince düzeldi.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2017, 09:31:58 »
Depo nun durumunu daha dikkatli inceleyin, tahmin ettiğiniz gibiyse şamandıra gıcırtı yapıyordur. Benzer bir durum yaşamıştım gaz deposunda şamandıra dan ses yapıyormuş değiştirince düzeldi.

Teşekkürler. Çözecek olursak eğer sorunu, bilgilendireceğim sizi.