Gönderen Konu: TİTREME SORUNU  (Okunma sayısı 17498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 256000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
TİTREME SORUNU
« : Şubat 21, 2017, 00:09:54 »
Arkadaşlar merhaba forumda benzer konular var fakat tam olarak benim sorunumla aynı olduğunu düşünmediğim için bu başlığı attım (2003 1.6 VVT-İ -lpg ot.vites) yaklaşık iki aydır aracımda P,R,N,D konumunda sıcak soğuk,benzinde ya da lpg de farketmeksizin aracımda bariz bir titreme olduğunu hissediyorum.aracıma binen arkadaşlarımda öncekine göre titremenin arttığını belirtiyorlar.Motor sesi öncekine göre bir farklılık yok lakin direksiyona dokunduğumda daha evvel hiçbirşey hissetmezken elimin daha çok titrediğini ayaklarımın sanki alttan daha fazla titreştiğini hissediyorum.Araç hareket halindeyken hiçbir şekilde çok hızlı da gitsem böyle bir titreme yok . Lütfen bu  normal ya da kronik demeyin çünkü fark olduğu bariz belli. Bundan 2 ay evvel MAF sensorunu yagsız balata spreyiyle temizlettim, hava filtresini,yağını cas... ile  değiştirdim.ayrıca serviste ücretsiz hava yastıklarını değiştirdim ki servisten bile şüphelendim  :huh:
"Toyota Corolla 2003 1.6 Sol Otomatik Granit gri"

Arka koltukta oturan dış kapı mandalının dışarıya verdiği patron imajı ..

Toyota Club Türkiye

TİTREME SORUNU
« : Şubat 21, 2017, 00:09:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: TİTREME SORUNU
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2017, 09:17:35 »
Siboplar uzama yapmış olabilir yüksek ihtimal öyledir .Çünkü titreme ile ilgili eğer maf sensörü temizliği kelebek boğazı temizliği  yag buji hava filtresi gibi unsurlar değişti ve temizlendi ise Eğer ateşleme bobinlerinden birinde atlama yok ise veya lpg ayarından bir bozukluk yok ise  siboplarda uzama olmuştur iyi bir Toyota ustası bulup  sibop ayarı ile durum düzeltilebilir.

Öncelikle sibop ayarı işine girmeden önce ateşleme bobinleri kontrol edilmeli .Birde aracın akü eksi kutup başını çıkarıp  100-200 km re benzinden kullanın aracı hiç lpg ye almayın hatta lpg sisteminin sigortasını dahi çıkartın .Gözlemleme yapın eğer aracınız normale döndü ise lpg ayarınız bozuktur vede aracınızın yakıt haritasını bozmuştur . 1 depo aracı benzinde kullandıktan sonra lpg ayarını baştan yaptırın mutlaka yol ayarı yaptırın aracınıza .Ama bunları yapıp bir sonuç alamazsanız yüksek ihtimal sibop ayarı isteyecek aracınız eğer bir yanma olmadı ise
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Makine Mühendisi
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '02
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2017, 12:32:27 »
Merhaba Ferit bey, konu başlığını görünce hemen dikkatimi çekti. Maalesef bende de aynı şikayet söz konusu. 2002 Corolla hb 1.6 vvt-i OV aracım var ve özellikle son zamanlarda rölantide aşırı titreme sorunu baş gösterdi. Yaklaşık 2 hafta önce boğaz kelebeği ve maf sensörü temizlendi, hatta sibop ayarı da yapıldı, fakat değişen birşey olmadı. Benzin ve lpg ayırt etmeksizin her ikisinde de titreme oluyor. Aracımı 1 senedir kullanıyorum ve ilk aldığım zamanlarda bu kadar şiddetli titreme yoktu, fakat son zamanlarda iyice hissettirmeye başladı. Umarım büyük sıkıntı oluşturacak bir durum değildir, konuyla ilgili mutlaka yardımcı olacaklardır.
2002 Corolla HB Terra 1.6 VVT-İ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2017, 14:00:21 »
Devir ile eşgüdümlü mü titreme? Değilse motor kulaklarını da kontrol edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2017, 14:13:46 »
Rölantide çalışırken titreme yapıyorsa ve özellikle de gaza ilk bastığınızda titreme yapıyorsa motor kulaklarından olma ihtimali yüksek. Motor kulaklarını da kontrol ettirin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 270000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2017, 01:36:52 »
çözümünüz bende anlaşılan. bende 2003 hb lpgli otomatik corolla var. daha geçen ay aynı sorunları yaşıyordum bende. kelebek boğaz temizliğini yaptım. sonra yağsız kontak spray ile maf sensörünü temizlettim olmadı. bujiler değiştirdim gene olmayınca.. arabistanda daha önce 18 sene toyota servisinde çalışan bir ustaya gittim. bobin dedi. yaptığı kontroller sonucunda 2. bobin yanmıştı. orjinali ile değiştirdi ve araç saat gibi oldu. daha önce aynı sıkıntıyı yaşamıştım gene 2.bobin yanmıştı. orjinal  yerine bende yan sanayiyi tercih etmiştim. 1 sene sonra o da yanınca direk orjinal aldım. geçmiş olsun
toyota hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2017, 09:19:35 »
Evet bobin bahsi geçen arızayı yapabilir yukarıda verdiğim cevapta bende bunu belirtmiştim bobinde atlama varsa  kaçak varsa rölantide araç titrer
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 89000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2017, 18:50:57 »
Merhaba benim aracım da rolantide acayip şekilde titreme vardı. Devir saati 600-700 arası geziniyordu. Geçen gün arabayı devirdaim ve termostatını değiştirmek için özel bir servise götürdüm. Arabayı lifte kaldırdıkdan sonra usta motordan yağ süzüldüğünü gördü ve Üst kapak contasının deforme olduğunu söyledi ve değişimine karar verdi. Arabayı ertesi gün almaya gittiğimde usta contayı gösterdi. Conta elle kırılacak kadar sertleşmiş. Arabayı servisten alalı 5 gün oldu ve rolantide titreme olayı kesildi.  Araç 2002 1.6 hb otm.  Km 134000.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2017, 20:51:41 »
Siboplar uzama yapmış olabilir yüksek ihtimal öyledir .Çünkü titreme ile ilgili eğer maf sensörü temizliği kelebek boğazı temizliği  yag buji hava filtresi gibi unsurlar değişti ve temizlendi ise Eğer ateşleme bobinlerinden birinde atlama yok ise veya lpg ayarından bir bozukluk yok ise  siboplarda uzama olmuştur iyi bir Toyota ustası bulup  sibop ayarı ile durum düzeltilebilir.

Öncelikle sibop ayarı işine girmeden önce ateşleme bobinleri kontrol edilmeli .Birde aracın akü eksi kutup başını çıkarıp  100-200 km re benzinden kullanın aracı hiç lpg ye almayın hatta lpg sisteminin sigortasını dahi çıkartın .Gözlemleme yapın eğer aracınız normale döndü ise lpg ayarınız bozuktur vede aracınızın yakıt haritasını bozmuştur . 1 depo aracı benzinde kullandıktan sonra lpg ayarını baştan yaptırın mutlaka yol ayarı yaptırın aracınıza .Ama bunları yapıp bir sonuç alamazsanız yüksek ihtimal sibop ayarı isteyecek aracınız eğer bir yanma olmadı ise
Yücel bey sibop ayarları yapılıyormu bu modellere emin değillim forumda sanki bu modellere yapılmadığı söylendi, ustam da değişmesi gerek dedi ama böyle kullan sıkıntı olmaz dedi ama ben rahatsızım bu durumdan . Ama başka ustaya göstereceğim  teşekkür ederim..

Merhaba benim aracım da rolantide acayip şekilde titreme vardı. Devir saati 600-700 arası geziniyordu. Geçen gün arabayı devirdaim ve termostatını değiştirmek için özel bir servise götürdüm. Arabayı lifte kaldırdıkdan sonra usta motordan yağ süzüldüğünü gördü ve Üst kapak contasının deforme olduğunu söyledi ve değişimine karar verdi. Arabayı ertesi gün almaya gittiğimde usta contayı gösterdi. Conta elle kırılacak kadar sertleşmiş. Arabayı servisten alalı 5 gün oldu ve rolantide titreme olayı kesildi.  Araç 2002 1.6 hb otm.  Km 134000.
  Engin Bey benim sadece rölantide olsa anlarım ama araç durağan halde iken P,R,N durumlarında dahi titreme yapıyor..

çözümünüz bende anlaşılan. bende 2003 hb lpgli otomatik corolla var. daha geçen ay aynı sorunları yaşıyordum bende. kelebek boğaz temizliğini yaptım. sonra yağsız kontak spray ile maf sensörünü temizlettim olmadı. bujiler değiştirdim gene olmayınca.. arabistanda daha önce 18 sene toyota servisinde çalışan bir ustaya gittim. bobin dedi. yaptığı kontroller sonucunda 2. bobin yanmıştı. orjinali ile değiştirdi ve araç saat gibi oldu. daha önce aynı sıkıntıyı yaşamıştım gene 2.bobin yanmıştı. orjinal  yerine bende yan sanayiyi tercih etmiştim. 1 sene sonra o da yanınca direk orjinal aldım. geçmiş olsun
  Umarım sadece bobindir bunu da soracağım kontrol etmesi için teşekkür ederim

Devir ile eşgüdümlü mü titreme? Değilse motor kulaklarını da kontrol edin.
Hayır her devirde aynı titreme var

Heppinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar ilk fırsatta yapılacak işlemleri ve sonuçları burdan tekrar bildireceğim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 97000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2017, 15:33:58 »
merhaba yaklaşık 5 6 gün önce bende aynı sorun oldu ustaya götürdüğümde ateşlemede sıkıntı var dedi 4 buji değişti sorun çözülmedi sonra bobinlere baktı 1 bobinde sıkıntı varmış bobini değiştikten sorun halloldu hatta performansında bile ufak bir artış oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2017, 22:47:30 »
Merhaba arkadaşlar malum titreme sorunu bir çok sebepten olabiliyor bende farklı bir ustaya göstereyim dedim.
Usta  sağ üstte Motor takozunun işlevini yitirdiğini  motor titreşimin araca dağıldığını ayrıca Vantilatör kayışı ve bilyelerin değişmesi gerektiğini belirtti.Bu aşamadan sonra hala titreme devam ederse subaplara ayrıca bakılması gerektiğini belirtti. Henüz yaptıramadım yoğunluktan ötürü sonuçlarını burdan tekrar aktaracağım iyi günlerde kalın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2017, 21:09:12 »
Merhaba arkadaşlar uzun süre geçti farkındayım lakin Ustam bana biraz zamanın geçmesi gerektiğini belirtti.öncelikle Motor takozunu ve V kayışını değiştirdim titreme kesilmedi, lakin bir hafta sonra titreme hissedilir derecede azalsa da henüz tam anlamıyla titremenin kesilmediğini söyleyebilirim.Bu yetmezmiş gibi birde araçtan "zırıltı" sesini duymaya başladım vites D,R konumundayken...Usta bunun ya debriyaj ya da subaplardan (subapların değişmesi ) olabileceğini söyledi.Hem bu titreme hemde zırıltı sesi ....İşin gerçeği araçtan da iyice soğudum....Yarın sanayiye tekrar gideceğim değerli görüşleriniz benim için önemlidir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2017, 08:52:19 »
obd soketinden elm327 ile telefonunuzdan ltft ve stft değerlerini takip edin.
aracı fakire düşürme yolundaysa rölantide ya vakum kaçağınız var ya da subaplar rahmetli olmuş.
zaten titremenin en belirgin sebebi fakir karışımdır.
birde aracınızda lpg varsa. kapatın aracın kutup başlarını söküp 30 dakika bekleyin sonra minimum 100 km benzinde kullanın. araç yeni benzin haritası oluştursun. sorun düzelirse eğer sağlam kalibrasyona ihtiyacınız vardır lpg'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 17, 2017, 13:04:14 »
Benim aracım benzinli. Titreme benim araçta da var. Önceki aracım da soldü onda da vardı. Bu araçlarda zeten kronik bir titreme sorunu var. Ustaya sorduğumda bir şey yok arabada bu normal dedi. Tabi sizinkini görmedim ama bu kasa ve motorda biraz titreme oluyormuş. Bilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 18, 2017, 15:52:47 »
Merhaba, tekrar konu acmak istemedim. titreme sorunu mu demeli bilmiyorum ama 2 hafta once aracimin on tekerlerini yazlik taktirdim haliyle rot balansta yapildi rotlar ayarlandıktan sonra ustayla yola çıktığımızda aracta kalkista 20-30 km/h hiz araliginda arka taraf sanki yalpaliyor. Bende farkindayim ama normaldir diye umursamamistim, usta aks lari yaglayalim ondan yapıyor dedi. Daha once aksalari yaglatan var mi boyle sorunla karşılaşan?

Not: 1-aracin arkasinda ruzgarlik var. Etkisi olur mu?
2- on ile arka tekerlerin markalari farkli onler continental arkalar milestone.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 18, 2017, 16:43:02 »
hem lastik farklı hem km leri farklı ise olabilir,önden çekişli araçlar da 4 lastiğin aynı olması önemli diye biliyorum,bu da bir etken olabilir,ama deneme yanılma yöntemi derken yüksek fatura gelmesin ,şöyle deneyin hiç olmazsa önleri arkaya ,arkaları öne alın bakın,çok masraf olmaz belki işe yarar.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 18, 2017, 18:36:47 »
Lastiklerin farki dengeyi bozar elbet etkisi vardir ama arac 100 120 ile giderken ayni titremeyi yapmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 23, 2017, 23:03:10 »
Benim aracım benzinli. Titreme benim araçta da var. Önceki aracım da soldü onda da vardı. Bu araçlarda zeten kronik bir titreme sorunu var. Ustaya sorduğumda bir şey yok arabada bu normal dedi. Tabi sizinkini görmedim ama bu kasa ve motorda biraz titreme oluyormuş. Bilginize

Hocam ustalar ya anlamiyor ya da uğraşmak istemiyorum emin olun.Benim aracım 6 ay öncesine kadar tık demiyordu.Trafikte durduğum zaman motorun çalıştığını bile anlamıyordum hiçbir ses duymuyordum.Ama şu an direksiyona dokunduğumda belirgin bir titreme var ki bu normal değil

Mesaj Birleştirildi: Nisan 23, 2017, 23:07:20
Arkadaşlar aracımdaki titreme oranı % 80 oranında azalma oldu diyebilirim...

Yapılan işlemler:

- Sağ üst motor takozu değişimi ( yeni olduğu için gevşemesi için zaman tanındı )

- Vantilatör kayışı

- Boğaz kelebeği sökülüp temizlik yapıldı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2017, 23:39:46 »

Hocam ustalar ya anlamiyor ya da uğraşmak istemiyorum emin olun.Benim aracım 6 ay öncesine kadar tık demiyordu.Trafikte durduğum zaman motorun çalıştığını bile anlamıyordum hiçbir ses duymuyordum.Ama şu an direksiyona dokunduğumda belirgin bir titreme var ki bu normal değil

Mesaj Birleştirildi: Nisan 23, 2017, 23:07:20
Arkadaşlar aracımdaki titreme oranı % 80 oranında azalma oldu diyebilirim...

Yapılan işlemler:

- Sağ üst motor takozu değişimi ( yeni olduğu için gevşemesi için zaman tanındı )

- Vantilatör kayışı

- Boğaz kelebeği sökülüp temizlik yapıldı...

Sevindim sorununuzu çözdüğünüz için. Yaptığınız işlemler ne tuttu? Ben de baktırayım. Yakında uğrayacağım ustaya karter için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 27, 2017, 00:13:58 »
Sevindim sorununuzu çözdüğünüz için. Yaptığınız işlemler ne tuttu? Ben de baktırayım. Yakında uğrayacağım ustaya karter için.
Teşekkür ederim hocam Kartere neden baktıracaksınız ? aracınız dizel ise şayet yağını boşalttıktan sonra yağ koymadan önce mazot koyup motoru 5 dakika çalıştırıp sonra mazotu boşaltıp öyle yağ eklemenizi tavsiye ederim

V kayışı           : 40 tl

Motor Takozu : 120 tl

Kelebek temizlik : 60 tl

İşçilik : Ustamla artık samimi olduğumuzdan sadece kelebek temizliğinden 60 tl aldı diğer işlemlerin işçiliğini saymadı