0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Siboplar uzama yapmış olabilir yüksek ihtimal öyledir .Çünkü titreme ile ilgili eğer maf sensörü temizliği kelebek boğazı temizliği yag buji hava filtresi gibi unsurlar değişti ve temizlendi ise Eğer ateşleme bobinlerinden birinde atlama yok ise veya lpg ayarından bir bozukluk yok ise siboplarda uzama olmuştur iyi bir Toyota ustası bulup sibop ayarı ile durum düzeltilebilir. Öncelikle sibop ayarı işine girmeden önce ateşleme bobinleri kontrol edilmeli .Birde aracın akü eksi kutup başını çıkarıp 100-200 km re benzinden kullanın aracı hiç lpg ye almayın hatta lpg sisteminin sigortasını dahi çıkartın .Gözlemleme yapın eğer aracınız normale döndü ise lpg ayarınız bozuktur vede aracınızın yakıt haritasını bozmuştur . 1 depo aracı benzinde kullandıktan sonra lpg ayarını baştan yaptırın mutlaka yol ayarı yaptırın aracınıza .Ama bunları yapıp bir sonuç alamazsanız yüksek ihtimal sibop ayarı isteyecek aracınız eğer bir yanma olmadı ise
Merhaba benim aracım da rolantide acayip şekilde titreme vardı. Devir saati 600-700 arası geziniyordu. Geçen gün arabayı devirdaim ve termostatını değiştirmek için özel bir servise götürdüm. Arabayı lifte kaldırdıkdan sonra usta motordan yağ süzüldüğünü gördü ve Üst kapak contasının deforme olduğunu söyledi ve değişimine karar verdi. Arabayı ertesi gün almaya gittiğimde usta contayı gösterdi. Conta elle kırılacak kadar sertleşmiş. Arabayı servisten alalı 5 gün oldu ve rolantide titreme olayı kesildi. Araç 2002 1.6 hb otm. Km 134000.
çözümünüz bende anlaşılan. bende 2003 hb lpgli otomatik corolla var. daha geçen ay aynı sorunları yaşıyordum bende. kelebek boğaz temizliğini yaptım. sonra yağsız kontak spray ile maf sensörünü temizlettim olmadı. bujiler değiştirdim gene olmayınca.. arabistanda daha önce 18 sene toyota servisinde çalışan bir ustaya gittim. bobin dedi. yaptığı kontroller sonucunda 2. bobin yanmıştı. orjinali ile değiştirdi ve araç saat gibi oldu. daha önce aynı sıkıntıyı yaşamıştım gene 2.bobin yanmıştı. orjinal yerine bende yan sanayiyi tercih etmiştim. 1 sene sonra o da yanınca direk orjinal aldım. geçmiş olsun
Devir ile eşgüdümlü mü titreme? Değilse motor kulaklarını da kontrol edin.
Benim aracım benzinli. Titreme benim araçta da var. Önceki aracım da soldü onda da vardı. Bu araçlarda zeten kronik bir titreme sorunu var. Ustaya sorduğumda bir şey yok arabada bu normal dedi. Tabi sizinkini görmedim ama bu kasa ve motorda biraz titreme oluyormuş. Bilginize
Hocam ustalar ya anlamiyor ya da uğraşmak istemiyorum emin olun.Benim aracım 6 ay öncesine kadar tık demiyordu.Trafikte durduğum zaman motorun çalıştığını bile anlamıyordum hiçbir ses duymuyordum.Ama şu an direksiyona dokunduğumda belirgin bir titreme var ki bu normal değilMesaj Birleştirildi: Nisan 23, 2017, 23:07:20Arkadaşlar aracımdaki titreme oranı % 80 oranında azalma oldu diyebilirim...Yapılan işlemler: - Sağ üst motor takozu değişimi ( yeni olduğu için gevşemesi için zaman tanındı )- Vantilatör kayışı- Boğaz kelebeği sökülüp temizlik yapıldı...
Sevindim sorununuzu çözdüğünüz için. Yaptığınız işlemler ne tuttu? Ben de baktırayım. Yakında uğrayacağım ustaya karter için.