Gönderen Konu: Islık Sesi  (Okunma sayısı 8617 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46700
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Islık Sesi
« : Şubat 20, 2017, 23:53:44 »
Herkese merhaba. Aranıza yeni katıldım, 3 haftalık 30130 km de 2015 adv multidrive s sahibiyim. Aracı henüz şehiriçi trafikte 60 km kullanma imkanım oldu. Aracın 30000 km bakımları yeni yapılmış , ön balataları değişmiş arka balatalar değişmemiş ancak servis notuna bir sonraki bakıma kadar gitmez notu düşülmüş. Dün ön cam açık yokuş aşağı ilerlerken önden ıslık sesi gibi bir ses geldiğini farkettim. Bana mı öyle geldi diye dikkat kesildim ve evet aracım 30/40 km/h hızda ilerlerken sürekli önden ıslık sesi geliyor ve yavaşladıkça azalarak kesiliyor. Bu bir sorun mudur? Sorun ise neden kaynaklanıyordur? Yorum ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

Islık Sesi
« : Şubat 20, 2017, 23:53:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 6400
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Islık Sesi
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2017, 12:38:07 »
Merhabalar,
Bende de 2016 corolla 1.33 var. Küçük bir kaza yaptım ve ön krom panjur (krom değil krom görünümlü plastikmiş aslında) ve tampon azıcık çatladı ve kaputun burnu hafifçe eğildi.  Tamir ettirmeye vaktim olmadı ve kullanıma etkisi oladığı için yaklaşık bir aydır bu şekilde biniyorum. Kazadan önce olmamasına rağmen, kazadan sonra olduğunu tahmin ettiğim bir ıslık sesi benim aracımda da var. ancak benim ıslık sesi 120 km/s hızdan sonra falan geliyor.
Siz de panjuru tamponu ve kaputu kontrol edin derim.
İlk bakışta görünmeyen ufak tefek çatlakların ıslık sesi çıkarabileceği kanaatindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2017, 16:31:11 »
Cevap için çok teşekkür ederim. Açıkçası arabadan pek anlamam ve hiçkimseden bir yorum gelmeyince acaba çok lüzumsuz bir soru mu sordum diye düşünmeye başlamıştım. Aracı bayiden aldım ve bayi ekspertiz raporuna göre ufak çarpmalar dahil hiçbir kazası bulunmuyor. Servise götürmeye henüz fırsatım olmadı. Bayiden aldığım için sanmıyorum ama umarım dediğiniz gibi bir süprizle karşılaşmam içime kurt düştü açıkçası :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2017, 17:37:15 »
Hayırlı olsun.
Sesin tam kaynağını tespit etmeye çalışın. Ön, arka, sağ, sol, dururken vs.
Lastik deseni bile sese neden olabilir.
Sitemizde balata sesi konusuna da göz atmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 77120
  • Model Yılı: '16
  • 18 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2017, 09:22:48 »
Hocam iyi günler, aynı sorun bizde de olmuştu yaklaşık 10k km'de servis garantiden ön balataları değiştirdi ve bunun kronik bir sorun olduğunu söyledi. Şu an bir problemimiz yok Allah'a şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2017, 07:33:13 »
Merhaba. Islik sesi sureklimi cikiyordu yoksa belirli bir hizlardami. Bendede ayni islik sesi gibi ara sira cikan bir ses var.Arac 2016 model 1.33  corolla 5 binde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 35000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2017, 00:00:42 »
bendede var ruzgarın yonune göre ıslık çalıyor . ruzgarsız havada ıslık sesi kesinlikle olmuyor. aynalardan diye tahmin ediyorum
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2017, 17:01:11 »
Yoğunluğum nedeni ile aracı ancak yeni servise götürebildim. Sesin ön balatalardan kaynaklanabilceğini söylediler. Önceki değişimide kendileri yaptığı ve daha 1000 km bile yol yapılmadığı için garantiden değiştirelim dediler. Araca farklı birkaç işlem daha yaptırdığım için iki gün servise bıraktım. Sorun çözüldü dendi bugün gidip aracı aldım. Açıkçası diğer aksesuar işleri ile ilgilenirken sesi test etmek aklıma gelmedi teslim alırken. Haklarını yemeyim servisteki arkadaşlar ciddi ilgilenip yardımcı olmaya çalıştılar her konuda. Ancak maalesef servisten çıktığımda farkettim ki ses biraz azalamak ile birlikte hala devam ediyor. 0-30 km/h arası ince bir ıslık sesi halen mevcut malesef.. Telefon ile görüştüm bir hafta biraz kullanın olmazsa getirin tekrar bakalım dendi.. Hayırlısı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 29, 2017, 18:13:50 »
Konu ile alakalı bugün tekrar ve son kez servise gittim. Bu sefer usta ile beraber test sürüşüne çıktık, kendisi kullandı. Hem açık alanda hemde kapalı otopark ortamında sesi dinledi. Ve 0-30 km/h hızlar arasında şuan duyduğumuz o hafif ıslık sesinin CVT şanzımandan kaynaklandığını, şanzımanın karakterinden kaynaklanan normal bir ses olduğunu hiçbir sorun olmadığını söyledi.
Sizce bu durum normal midir?? CVT şanzıman kullanan diğer arkadaşlarda aynı ses duyuluyormu açıkçası ciddi merak ediyorum şuan.

Bunun yanında sesi kesme adına iki hafta önceki ön balata değişiminden sonra bu seferde ön tekerlerden hafif (demirin demire sürtme sesi gibi) sürtünme sesi gelmeye başlamıştı. Onun ile ilgili de çapaklanmadan kaynaklandığını ya disklere yada balatalara müdahele ederebileceklerini söylediler. Ben diski taşlatmaktan kaçınarak balatalara müdaheleyi kabul ettim. Ancak neticede sesi kesemedik maalesef. (Usta işlemden önce zaten muhtemelen ses tamamen kesilmeyecek ancak frenlemeyi etkileyecek yada araca zarar verecek birşey değil demişti)

Teknik konulardan çok anlamadığım için dilim döndüğünce izah etmeye çalıştım. Her iki konu ile alakalı da yorumu yada tavsiyesi olan arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2017, 00:24:26 »
Son aldığım araç 1.6 cvt 2014 şanzıman dan öylebir ses gelmiyor
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2017, 19:11:03 »
Servisteki arkadaşlar ciddi ilgililer. Ancak sonuca ulaşamamak iyice kurt düşürdü içime. İstanbul Avrupa yakasında önerebileceğiniz servis var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 03, 2017, 13:55:32 »
o ıslık sesi cvt lerde var merak etme, bende de mevcut araç çalıştırıp drive moduna aldınmı başlıyor aracı boş konuma aldınmı kesiliyor, sanırım cvt nin kayış sistemi olması nedeniyle olan bir ses dikkat etmesseniz duymazsınız ama kulak bir kere hissettimi hep aklınıza takılır
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 03, 2017, 21:21:15 »
Sedat bey doğru söylüyorsunuz. Araçta müzik yerine camı aralayıp ses dinler oldum iyice. Islık sesine takılmamam gerekiyor sanırım artık.
Ön balata değişiminden sonra başlayan hafif sürtünme sesi konusunda yorumu yada tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 04, 2017, 09:18:34 »
balatalar değişse bile arada bazen diskin inceden zaman zaman sürttüğü de oluyor yapmanız gereken giderken hafifçe frene basın bırakın kesiliyor o zaman
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2017, 14:23:55 »
Sedat bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim 😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • *_ KuRaL_2 _*
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 120 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2017, 15:30:25 »
frene basınca keserse dengesizlik var demektir ince bi taşlatmanız gerekebilir diskleri veya balata dengesiz bitmişse yapar frene basınca keserse muhtemel bu şekilde çözülebilir.
ama tavsiyem önce sorunu tam olarak bi netleştir derim :)
Toyota Avensis  (2007)
110bg Gümüş Gri
Benzin + Lpg
Güzel Dostlar, Güzel İnsanlar Güzel Sohbetler; www.toyotaclubtr.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 07, 2017, 23:42:27 »
Açıkçası bende frene bas çek yapınca ses kesilmesi gibi bir durum olmuyor. Düşük hızda camı aralayınca duydugum sürekli hafif bir sürtünme sesi mevcut. Daha önce bahsettiğim servis serüveninde ıslık sesini kesme amaçlı ön balatalar değişince gelmeye başladı. Diskleri taşlatmaktan kaçındığım için balatalardaki pürüzleri temizledik (ustanın tabiriyle) ancak ses kesilmedi. Oktay bey, şimdilik sesi duymazlıktan gelmeyi tercih etmiş oldum ancak asıl korkum bu durumun ilerde disklere yada araca zarar vermesi ihtimali??