Gönderen Konu: h yerine t gurubu lastik taksam ne olur  (Okunma sayısı 19541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
h yerine t gurubu lastik taksam ne olur
« : Şubat 13, 2009, 21:45:35 »
arada 20 km hız farkı var çok bişi değişir mi.fiyat tam iki katı.memnun kalırmıyız acaba ben çok hız yapmıyorum hiç 100 km yi geçmiyorum.

Toyota Club Türkiye

h yerine t gurubu lastik taksam ne olur
« : Şubat 13, 2009, 21:45:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: h yerine t gurubu lastik taksam ne olur
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2009, 22:33:09 »
H serisi lastikler serttir bence bir sakıncası yok hatta daha iyide olabilir sizin için.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2009, 22:51:54 »
fiyat iki katı ise düşünmeden t taktır bence. Ama üretim tarihlerine de bakmanı tavsiye ederim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2009, 23:23:05 »
Benim düşüncemi sorarsan orjinal ebatta h serisi taktırman t serisi lastikler yumuşak olduğu doğru buna mukabil çabuk yıpranıyor vede bence H serisindeki gibi performans vermiyor yol sesi olayına gelince ben bu nedenle T serisi aldım azalır diye dişli asfaltta oda ses yapıyor fark göremedim. benim fikrim bu, lastikler biraz eskiyince yine eski H serisi Michelin'e döneceğim yalnız anlamadığım ben alırken lastik başına 10 lira fark vardı arasında nasıl iki katı çözemedim
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2009, 08:47:37 »
  Selam.
 Sizi Tanışma bölümünde tanımamız mümkün mü Tansu bey/hanım?
 Sorunuza gelince, bende aynı marka ve tipteki iki lastikten H grubunda olanın T den iki katı pahalı olacağını düşünmüyorum. Fark sanırım 10-15 Tl. yi geçmez. Ama Alper'in de söylediği gibi lastikelrin üretim tarihleri çok önemlidir, bunada dikkat etmek lazım.
 Yanakta lastik ebatı dışında (4808) şeklinde bir rakam bölümü yer alır ve anlamı 2008 in 48. haftasında üretildiğini göstermektir o lastiğin, ya da (0309) 2009 un 3. haftası gibi.
 H grubu lastik T grubundan daha geç ısınır ancak ısındıkça daha iyi yol tutar. Eğer aracınızın lastikleri orjinalde H grubu ise ve kar lastiği kullanmıyorsanız yine H tavsiye ederim. Bu arada lastiğin yük endeksinede dikkat etmek lazım.